Kajak-kenu: bővítés és felújítás

2015. szeptember 21. (hétfő) 15:32 - spigott

Sikeres évet tudhatott maga mögött a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya, mely a jövőben kiemelt figyelmet szentel az utánpótlás bázis szélesítésére, s a versenyzési lehetőségek javítására. Ebben jelenthet hatalmas segítséget a csónakház felújítása, melynek első üteme már be is fejeződött.

Ugyan a felnőtt versenyszezon véget ért, azt azonban nem állíthatjuk, hogy megállt volna az élet a Dunaferr SE kajak-kenusainál sőt, rendkívül mozgalmas időszak elé néz az egyesület, mely ma délelőtt tartott beszámolót az idei esztendő legfontosabb történéseiről, s a közeljövő programjairól, illetve legfontosabb feladatairól, céljairól. A végig remek hangulatú tájékoztatón Pető Zsolt szakosztályelnök mellett Pász Péter szakosztályvezető, a szakmai stábból Weixl Mónika, Molnár Gergely és Szalóki Győző edzők, illetve két kiváló kenusunk, Hajdu Jonatán és Vass András is jelen volt.

Mint azt Pető Zsolt kiemelte, igen sikeres évet tudhatnak maguk mögött, ám az évad legjelentősebb klubversenye még az egyesület előtt áll, hiszen szeptember 26-án, szombaton rendezik meg Dunaújvárosban a Dunaferr Kupa elnevezésű utánpótlás viadalt. A több mint harminc éves múltra visszatekintő verseny irány hatalmas az érdeklődés, amit a nevezési lista is igazol, hiszen 17 egyesület összesen 431 versenyzője vesz részt a reggel kilenctől egészen este hat óráig tartó megméretésen. Melynek egyértelmű célja – a versenyzési lehetőség biztosításán kívül - az, hogy kedvet ébresszen a fiatalokban a sportághoz, éppen ezért a szakosztály vezetői nagyon bíznak abban, hogy minél többen kilátogatnak majd a viadalra. Már csak azért is, mert a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya nyílt nappal is kedveskedik az érdeklődőknek, akik a csónakház megtekintése mellett kipróbálhatják a különböző szakágakat, lehetőségük lesz túrakenuzásra, sárkányhajózásra, s eszmét cserélhetnek a jelen lévő szakemberekkel is. A kajak-kenusaink eltökélt célja ugyanis, hogy tovább bővítsék utánpótlásukat, ezért is szerződtették a közelmúltban Szalóki Győző edzőt, aki a napi szakmai munka mellett az utánpótlás bázis növelésének igen komoly feladatát is megkapta. Jelenleg hetvenöt fiatal készül a Dunaferr SE-nél, mely 2016-ra szeretné száz fő fölé vinni az edzésekre járó gyermekek létszámát, majd idővel meg is duplázni azt.

Egyesületünknél sajnos igen komoly gondot okozott a csónakház állapota az elmúlt években, de most úgy tűnik, hogy ha több lépcsőben is, de végre sikerül teljesen megújítani a sportközpontot. Mint azt Pető Zsolt elárulta, a felújítási munkálatok első üteme már lezárult, így a főépület teljes tetőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, illetve a külső szigetelést is befejezték a szakemberek, s emellett a fűtésrendszert is korszerűsítették, ami hatalmas segítséget jelent a szakosztály versenyzőinek. Ezzel azonban még nem értek véget a munkálatok, hiszen a következő két lépcsőben sor kerül még a belső terek és a vizesblokk felújítására, belső burkolatcserére, a konditerem és az épületgépészeti fejlesztések sem maradhatnak el sőt, a tanmedence felújítása mellett egy, a versenyzést is segítő video-elemző rendszert is ki szeretnének építeni. A régóta esedékes felújítás jótékony hatásaitól szintén sokat remél a szakosztályvezetés, hiszen amellett, hogy a rendezett körülmények még több gyermeket és szülőt győzhetnek meg arról, hogy a Dunaferr SE-nél versenyezzenek, lényegesen gazdaságosabban tudják üzemeltetni a létesítményt is.

Az egyesületi tervek és célok után a mögöttünk hagyott versenyévadot értékelte a szakmai vezetés, s mint azt Molnár Gergely edző kifejtette, idén ismét bebizonyosodott, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Ezt Vass András, Hajdu Jonatán, valamint Némedi Konrád és a már Győrben készülő Pető Réka Dominika eredményei is bizonyítják, Ezen a kemény és következetes munkán a jövőben sem változtatnak, hiszen a cél az, hogy versenyzőink és a szakosztály is minél sikeresebb legyen. A szakosztály jelenleg pihenőjüket töltő kiválóságai közül Hajdu Jonatán elmondta, hogy a szezon legfontosabb versenyén, a közelmúltban véget ért felnőtt világbajnokságon mindent kiadott magából ahhoz, hogy sikerüljön megszereznie az olimpiai kvótát.

A profi hozzáállás, a megfelelő fizikai és lelki felkészülés meg is hozta az eredményét, hiszen hetedik helyével kvótát szerzett hazánknak a nyári játékokra, s ha jövőre is minden a tereknek megfelelően alakul, akkor ő képviselheti a szakosztály a riói nyári játékokon. Vass András a kenu négyes tagjaként szerzett bronzérmet a milánói vb-n, s bár titkon szebb eredményben reménykedtek, így sem lehettek elégedetlenek szereplésükkel, de a jövőben szeretnének még előrébb lépni. A hazai felnőtt bajnokságon három aranyérmet szerző kenustól megtudhattuk, hogy jövőre is az ezer méteres számokat részesíti előnyben, s továbbra sem tett le arról, hogy részt vegyen a riói olimpián, s ezért mindent el is fog követni.

A rovat további hírei: Sport

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.