Kajak-kenu: bővítés és felújítás

2015. szeptember 21. (hétfő) 15:32 - spigott

Sikeres évet tudhatott maga mögött a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya, mely a jövőben kiemelt figyelmet szentel az utánpótlás bázis szélesítésére, s a versenyzési lehetőségek javítására. Ebben jelenthet hatalmas segítséget a csónakház felújítása, melynek első üteme már be is fejeződött.

Ugyan a felnőtt versenyszezon véget ért, azt azonban nem állíthatjuk, hogy megállt volna az élet a Dunaferr SE kajak-kenusainál sőt, rendkívül mozgalmas időszak elé néz az egyesület, mely ma délelőtt tartott beszámolót az idei esztendő legfontosabb történéseiről, s a közeljövő programjairól, illetve legfontosabb feladatairól, céljairól. A végig remek hangulatú tájékoztatón Pető Zsolt szakosztályelnök mellett Pász Péter szakosztályvezető, a szakmai stábból Weixl Mónika, Molnár Gergely és Szalóki Győző edzők, illetve két kiváló kenusunk, Hajdu Jonatán és Vass András is jelen volt.

Mint azt Pető Zsolt kiemelte, igen sikeres évet tudhatnak maguk mögött, ám az évad legjelentősebb klubversenye még az egyesület előtt áll, hiszen szeptember 26-án, szombaton rendezik meg Dunaújvárosban a Dunaferr Kupa elnevezésű utánpótlás viadalt. A több mint harminc éves múltra visszatekintő verseny irány hatalmas az érdeklődés, amit a nevezési lista is igazol, hiszen 17 egyesület összesen 431 versenyzője vesz részt a reggel kilenctől egészen este hat óráig tartó megméretésen. Melynek egyértelmű célja – a versenyzési lehetőség biztosításán kívül - az, hogy kedvet ébresszen a fiatalokban a sportághoz, éppen ezért a szakosztály vezetői nagyon bíznak abban, hogy minél többen kilátogatnak majd a viadalra. Már csak azért is, mert a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya nyílt nappal is kedveskedik az érdeklődőknek, akik a csónakház megtekintése mellett kipróbálhatják a különböző szakágakat, lehetőségük lesz túrakenuzásra, sárkányhajózásra, s eszmét cserélhetnek a jelen lévő szakemberekkel is. A kajak-kenusaink eltökélt célja ugyanis, hogy tovább bővítsék utánpótlásukat, ezért is szerződtették a közelmúltban Szalóki Győző edzőt, aki a napi szakmai munka mellett az utánpótlás bázis növelésének igen komoly feladatát is megkapta. Jelenleg hetvenöt fiatal készül a Dunaferr SE-nél, mely 2016-ra szeretné száz fő fölé vinni az edzésekre járó gyermekek létszámát, majd idővel meg is duplázni azt.

Egyesületünknél sajnos igen komoly gondot okozott a csónakház állapota az elmúlt években, de most úgy tűnik, hogy ha több lépcsőben is, de végre sikerül teljesen megújítani a sportközpontot. Mint azt Pető Zsolt elárulta, a felújítási munkálatok első üteme már lezárult, így a főépület teljes tetőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, illetve a külső szigetelést is befejezték a szakemberek, s emellett a fűtésrendszert is korszerűsítették, ami hatalmas segítséget jelent a szakosztály versenyzőinek. Ezzel azonban még nem értek véget a munkálatok, hiszen a következő két lépcsőben sor kerül még a belső terek és a vizesblokk felújítására, belső burkolatcserére, a konditerem és az épületgépészeti fejlesztések sem maradhatnak el sőt, a tanmedence felújítása mellett egy, a versenyzést is segítő video-elemző rendszert is ki szeretnének építeni. A régóta esedékes felújítás jótékony hatásaitól szintén sokat remél a szakosztályvezetés, hiszen amellett, hogy a rendezett körülmények még több gyermeket és szülőt győzhetnek meg arról, hogy a Dunaferr SE-nél versenyezzenek, lényegesen gazdaságosabban tudják üzemeltetni a létesítményt is.

Az egyesületi tervek és célok után a mögöttünk hagyott versenyévadot értékelte a szakmai vezetés, s mint azt Molnár Gergely edző kifejtette, idén ismét bebizonyosodott, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Ezt Vass András, Hajdu Jonatán, valamint Némedi Konrád és a már Győrben készülő Pető Réka Dominika eredményei is bizonyítják, Ezen a kemény és következetes munkán a jövőben sem változtatnak, hiszen a cél az, hogy versenyzőink és a szakosztály is minél sikeresebb legyen. A szakosztály jelenleg pihenőjüket töltő kiválóságai közül Hajdu Jonatán elmondta, hogy a szezon legfontosabb versenyén, a közelmúltban véget ért felnőtt világbajnokságon mindent kiadott magából ahhoz, hogy sikerüljön megszereznie az olimpiai kvótát.

A profi hozzáállás, a megfelelő fizikai és lelki felkészülés meg is hozta az eredményét, hiszen hetedik helyével kvótát szerzett hazánknak a nyári játékokra, s ha jövőre is minden a tereknek megfelelően alakul, akkor ő képviselheti a szakosztály a riói nyári játékokon. Vass András a kenu négyes tagjaként szerzett bronzérmet a milánói vb-n, s bár titkon szebb eredményben reménykedtek, így sem lehettek elégedetlenek szereplésükkel, de a jövőben szeretnének még előrébb lépni. A hazai felnőtt bajnokságon három aranyérmet szerző kenustól megtudhattuk, hogy jövőre is az ezer méteres számokat részesíti előnyben, s továbbra sem tett le arról, hogy részt vegyen a riói olimpián, s ezért mindent el is fog követni.

A rovat további hírei: Sport

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

2019. május 22. (szerda)

Marco Rossi szövetségi kapitány az eddigi 32-ről 29 fősre szűkítette az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét.

Ketten már az Eb-re is készülhetnek

Ketten már az Eb-re is készülhetnek

2019. május 22. (szerda)

A Dunaferr SE maratoni kajakosai közül Katona Lili és Máthé Krisztián is kvalifikálta magát a franciaországi Európa-bajnokságra.