Kajak-kenu: bővítés és felújítás

2015. szeptember 21. (hétfő) 15:32 - spigott

Sikeres évet tudhatott maga mögött a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya, mely a jövőben kiemelt figyelmet szentel az utánpótlás bázis szélesítésére, s a versenyzési lehetőségek javítására. Ebben jelenthet hatalmas segítséget a csónakház felújítása, melynek első üteme már be is fejeződött.

Ugyan a felnőtt versenyszezon véget ért, azt azonban nem állíthatjuk, hogy megállt volna az élet a Dunaferr SE kajak-kenusainál sőt, rendkívül mozgalmas időszak elé néz az egyesület, mely ma délelőtt tartott beszámolót az idei esztendő legfontosabb történéseiről, s a közeljövő programjairól, illetve legfontosabb feladatairól, céljairól. A végig remek hangulatú tájékoztatón Pető Zsolt szakosztályelnök mellett Pász Péter szakosztályvezető, a szakmai stábból Weixl Mónika, Molnár Gergely és Szalóki Győző edzők, illetve két kiváló kenusunk, Hajdu Jonatán és Vass András is jelen volt.

Mint azt Pető Zsolt kiemelte, igen sikeres évet tudhatnak maguk mögött, ám az évad legjelentősebb klubversenye még az egyesület előtt áll, hiszen szeptember 26-án, szombaton rendezik meg Dunaújvárosban a Dunaferr Kupa elnevezésű utánpótlás viadalt. A több mint harminc éves múltra visszatekintő verseny irány hatalmas az érdeklődés, amit a nevezési lista is igazol, hiszen 17 egyesület összesen 431 versenyzője vesz részt a reggel kilenctől egészen este hat óráig tartó megméretésen. Melynek egyértelmű célja – a versenyzési lehetőség biztosításán kívül - az, hogy kedvet ébresszen a fiatalokban a sportághoz, éppen ezért a szakosztály vezetői nagyon bíznak abban, hogy minél többen kilátogatnak majd a viadalra. Már csak azért is, mert a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya nyílt nappal is kedveskedik az érdeklődőknek, akik a csónakház megtekintése mellett kipróbálhatják a különböző szakágakat, lehetőségük lesz túrakenuzásra, sárkányhajózásra, s eszmét cserélhetnek a jelen lévő szakemberekkel is. A kajak-kenusaink eltökélt célja ugyanis, hogy tovább bővítsék utánpótlásukat, ezért is szerződtették a közelmúltban Szalóki Győző edzőt, aki a napi szakmai munka mellett az utánpótlás bázis növelésének igen komoly feladatát is megkapta. Jelenleg hetvenöt fiatal készül a Dunaferr SE-nél, mely 2016-ra szeretné száz fő fölé vinni az edzésekre járó gyermekek létszámát, majd idővel meg is duplázni azt.

Egyesületünknél sajnos igen komoly gondot okozott a csónakház állapota az elmúlt években, de most úgy tűnik, hogy ha több lépcsőben is, de végre sikerül teljesen megújítani a sportközpontot. Mint azt Pető Zsolt elárulta, a felújítási munkálatok első üteme már lezárult, így a főépület teljes tetőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, illetve a külső szigetelést is befejezték a szakemberek, s emellett a fűtésrendszert is korszerűsítették, ami hatalmas segítséget jelent a szakosztály versenyzőinek. Ezzel azonban még nem értek véget a munkálatok, hiszen a következő két lépcsőben sor kerül még a belső terek és a vizesblokk felújítására, belső burkolatcserére, a konditerem és az épületgépészeti fejlesztések sem maradhatnak el sőt, a tanmedence felújítása mellett egy, a versenyzést is segítő video-elemző rendszert is ki szeretnének építeni. A régóta esedékes felújítás jótékony hatásaitól szintén sokat remél a szakosztályvezetés, hiszen amellett, hogy a rendezett körülmények még több gyermeket és szülőt győzhetnek meg arról, hogy a Dunaferr SE-nél versenyezzenek, lényegesen gazdaságosabban tudják üzemeltetni a létesítményt is.

Az egyesületi tervek és célok után a mögöttünk hagyott versenyévadot értékelte a szakmai vezetés, s mint azt Molnár Gergely edző kifejtette, idén ismét bebizonyosodott, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Ezt Vass András, Hajdu Jonatán, valamint Némedi Konrád és a már Győrben készülő Pető Réka Dominika eredményei is bizonyítják, Ezen a kemény és következetes munkán a jövőben sem változtatnak, hiszen a cél az, hogy versenyzőink és a szakosztály is minél sikeresebb legyen. A szakosztály jelenleg pihenőjüket töltő kiválóságai közül Hajdu Jonatán elmondta, hogy a szezon legfontosabb versenyén, a közelmúltban véget ért felnőtt világbajnokságon mindent kiadott magából ahhoz, hogy sikerüljön megszereznie az olimpiai kvótát.

A profi hozzáállás, a megfelelő fizikai és lelki felkészülés meg is hozta az eredményét, hiszen hetedik helyével kvótát szerzett hazánknak a nyári játékokra, s ha jövőre is minden a tereknek megfelelően alakul, akkor ő képviselheti a szakosztály a riói nyári játékokon. Vass András a kenu négyes tagjaként szerzett bronzérmet a milánói vb-n, s bár titkon szebb eredményben reménykedtek, így sem lehettek elégedetlenek szereplésükkel, de a jövőben szeretnének még előrébb lépni. A hazai felnőtt bajnokságon három aranyérmet szerző kenustól megtudhattuk, hogy jövőre is az ezer méteres számokat részesíti előnyben, s továbbra sem tett le arról, hogy részt vegyen a riói olimpián, s ezért mindent el is fog követni.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen az Érd ellen

Döntetlen az Érd ellen

2019. december 12. (csütörtök)

Izgalmas csatában ért el 23-23-as döntetlent az Érd elleni hazai edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Évzárót tartott a Dunaferr SE

Évzárót tartott a Dunaferr SE

2019. december 12. (csütörtök)

A Duna-parti szabadidőparkban tartotta hagyományos évzáró eseményét a Dunaferr SE. Az egyesülethez tartozó szakosztályok, így a kajak- kenu, úszás, röplabda, birkózás és torna csapatok is meghívást kaptak a rendezvényre, ahol a legeredményesebb sportolók díjat vehettek át.

Nyitrai siker a jégcsarnokban

Nyitrai siker a jégcsarnokban

2019. december 12. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Acélbikák erősebbik csapata a második helyen végzett a Santa Claus Cup A elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán.

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.