Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ellentétek – MMK-galéria avató hét év után újra

Ónodi Zoltán - 2015. október 20. 8:30

Fiatal alkotók figyelem! Hét év kihagyás után újra lehetőség nyílik arra, hogy megmutassátok tehetségeteket és alkotásaitokat kiállítsátok az MMK galériájában. Ma délután az avató kiállításon két Széchenyi gimis diák munkái tekinthetőek meg.

Nagy nap érkezett el az MMK történetében, hiszen hét éves kihagyás után Kováts Rózsa vezetésével a ház újra galériát nyit az épület falain belül. A régi idők folyamatosan nyüzsgő kiállításait idéző, de mégis új korszak kezdődik ma, az MMK kávézó- és folyosógaléria avatóján 17 órakor. Főként fiatal, amatőr alkotók munkái kerülnek előtérbe.

Az első kiállításon Mihaldinecz Blanka és Somogyi Lili grafikái tárulnak elénk. Blanka általános iskolás éveiben került közel a művészethez, és szerelmesedett bele a grafikai munkákba. Részletgazdag, de főleg szabad kézzel készült műveit mutatja be ezen a kiállításon. Lili óvodás kora óta rajzolgat, a zeneiskola közegében ismerkedett meg a szabad szellemi szárnyalással, mégis a  középiskolában domborodott ki, hogy az írás mellett a ceruzarajz az ő fő irányvonala. Képein érzelmeket ad át a nézőnek, fekete fehér stílusa markánsan ráerősít az átadni kívánt hangulatra.

Rohonczi Istvánt (ROHO) érte az a megtiszteltetés, hogy megnyithassa a fiatalok alkotásaiból álló tárlatot és ezáltal az MMK galériáját átadhassa a művészetek kedvelőinek. Ezután Nagy Bence 11. osztályos tanuló zongorajátékával mutatkozik be, majd Ambrus Gréta szintén 11. osztályos tanuló egy verssel örvendeztet meg bennünket a színházteremben.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

2024. máj. 18.

Fontos eseményekre készült a héten a Sándor Frigyes Zeneiskola, derül ki a DSTV összegzéséből. A sorozat első állomásaként kakaókoncertekre várták a város ovisait, majd az általános iskolák fiatal növendékei előtt mutatkozott be az intézmény. Hangkép.

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 16.

Jeles vendéggel folytatódott az Utószó irodalmi antológia sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben. A kötetbemutató keretében Gyöngyössy Csaba beszélgetőpartnere ez alkalommal Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező volt. Hangkép.

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

2024. máj. 15.

Újra a színházi élet központjává válhat városunk az immár harmadik Mikro Fesztivál révén, derül ki a DSTV összegzéséből. Idén június 1-8. között várják a közönséget – nagyon nívós felhozatallal készülnek, ígérte tájékoztatóján Őze Áron, a Bartók igazgatója. Hangkép.

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

2024. máj. 14.

Parádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka. És hol van még a vége?!

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.