Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fesztivál- után klubszezon

2015. október 7. (szerda) 13:49 - doszerk

Ősszel újra kitombolhatjuk magunkat a legjobb hazai zenekarok koncertjein a Galéria Jazz Klubban, ahol immár harmadik éve szervezik meg a szezonális koncertsorozatot.

Évről évre egyre nívósabb a kínálat, a mostani fellépőket Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum Kft. egyik ügyvezetője ismertette lapunknak.

Év végéig még tizenöt koncerten bulizhatunk, többek között a 30y, a Hiperkarma, a Kiscsillag, és a Biebers gondoskodik róla, hogy ne unalmasan teljenek a péntek, illetve a szombat estéink.

Vár ránk még a már hagyományosnak is tekinthető Sörfesztivál, amelyet október 22-25 között rendeznek meg. Három este három koncert a hosszú hétvégén, ahol itt lesz a Copy Con, a Blahaluisiana és a Fish! A koncertek mellett minőségi, igényes söröket mutatnak be. A helyszín változatlan, a mozi előtti téren kóstolhatjuk végig a kínálatot, rossz idő esetén a csarnokban.

Fotó: Mohai Balázs/MTI

A mozi nagytermében a vetítéseket az önálló estek színesítik. A Dumaszínházasok előadása nagy megnevettetéssel kínálkoznak, úgy, mint Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor vagy Hajdú Balázs.

Koncz Zsuzsa és Révész Sándor is kellemes estét szerezhet sokaknak koncertjükkel, de aki komolyabb dolgokra vágyik, az is megtalálja a hozzá közel álló programot dr. Csernus Imre vagy Pál Feri előadásában.

Nem kell tehát nyálcsorgatva figyelnünk a budapesti klubok programjait azon gondolkodva, hogy milyen jó lenne megnézni egy-egy koncertet, elég csak elmenni a város központjába.

Vass Ádám

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.