Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fesztivál- után klubszezon

2015. október 7. (szerda) 13:49 - doszerk

Ősszel újra kitombolhatjuk magunkat a legjobb hazai zenekarok koncertjein a Galéria Jazz Klubban, ahol immár harmadik éve szervezik meg a szezonális koncertsorozatot.

Évről évre egyre nívósabb a kínálat, a mostani fellépőket Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum Kft. egyik ügyvezetője ismertette lapunknak.

Év végéig még tizenöt koncerten bulizhatunk, többek között a 30y, a Hiperkarma, a Kiscsillag, és a Biebers gondoskodik róla, hogy ne unalmasan teljenek a péntek, illetve a szombat estéink.

Vár ránk még a már hagyományosnak is tekinthető Sörfesztivál, amelyet október 22-25 között rendeznek meg. Három este három koncert a hosszú hétvégén, ahol itt lesz a Copy Con, a Blahaluisiana és a Fish! A koncertek mellett minőségi, igényes söröket mutatnak be. A helyszín változatlan, a mozi előtti téren kóstolhatjuk végig a kínálatot, rossz idő esetén a csarnokban.

Fotó: Mohai Balázs/MTI

A mozi nagytermében a vetítéseket az önálló estek színesítik. A Dumaszínházasok előadása nagy megnevettetéssel kínálkoznak, úgy, mint Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor vagy Hajdú Balázs.

Koncz Zsuzsa és Révész Sándor is kellemes estét szerezhet sokaknak koncertjükkel, de aki komolyabb dolgokra vágyik, az is megtalálja a hozzá közel álló programot dr. Csernus Imre vagy Pál Feri előadásában.

Nem kell tehát nyálcsorgatva figyelnünk a budapesti klubok programjait azon gondolkodva, hogy milyen jó lenne megnézni egy-egy koncertet, elég csak elmenni a város központjába.

Vass Ádám

A rovat további hírei: Kultúra

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

2019. november 14. (csütörtök)

November 16-án (szombaton) este 7 órai kezdettel (közvetlenül a szombat esti 6 órai szentmise után) Lénárt Linda – a dunaújvárosi és nagyvenyimi kötődésekkel is rendelkező, Zeneakadémiát végzett – orgonaművész, orgonahangversenyt ad a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomban.

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja

2019. november 13. (szerda)

Ma van a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból gálaműsort tart az Anyanyelvápolók Szövetsége, az M5 kulturális csatorna a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára.

Őszbúcsúztató családi délután

Őszbúcsúztató családi délután

2019. november 12. (kedd)

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának zárórendezvényeként egy Őszbúcsúztató családi délutánra várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum múlt szombaton. A programok között kézműveskedés és tárlatvezetés is szerepelt.

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

2019. november 06. (szerda)

A Bartók Kamaraszínház aulájában egy újabb kiállítás nyílt meg kedden délután. Smuk Imre, a színház nyugalmazott művészeti vezetőjének festményeit lehet megtekinteni.

Új darabot próbálnak a Bartókban

Új darabot próbálnak a Bartókban

2019. november 05. (kedd)

Egy újabb bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház, Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi. Az olvasópróbákat hétfőn délután kezdte meg a csapat.

Ma van a reformáció emléknapja

Ma van a reformáció emléknapja

2019. október 31. (csütörtök)

Ma van a reformáció emléknapja, országszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek.

Elnémulás a Bartókban

Elnémulás a Bartókban

2019. október 30. (szerda)

Nyár óta készül, most végre bemutatják a Bartókban a stúdióterem legújabb előadását, az Elnémulás című drámát, melynek rendezője a színház igazgatója, Őze Áron.