Jönnek a mínuszok - ez vár ránk a jövő héten

doszerk - 2015. október 25. 16:14

A jövő héten egyre többfelé esik fagypont alá a hőmérséklet, helyenként még a legmelegebb órákban is 10 Celsius-foknál hűvösebb időre kell készülni.

Hétfőn kora reggelre főleg a Duna-Tisza közén és Nógrád megyében többfelé képződik köd. Napközben az ország északkeleti felén változóan, kisebb körzetekben átmenetileg erősen felhős lesz az ég, másutt kevesebb felhő és többórás napsütés valószínű; a leghosszabb napos időszak a délnyugati megyékben lehetséges. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-7 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Tápióság környékén mínusz 1, plusz 1 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 fok körül alakul, csak a párásabb, illetve felhősebb körzetekben lehet ennél kissé hűvösebb.

Kedd reggelre az elvétve kialakuló ködfoltok délelőtt feloszlanak, ám a Nyugat- és Dél-Dunántúlon tartósan megmaradhat az alacsonyszintű felhőzet. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a Nyugat-Dunántúlon várhatóan lesznek helyek, ahol nem hűl 6, 7 fok alá a levegő. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán Nyugat- és Dél-Dunántúl egy részén tartósan zárt maradhat a felhőzet, másutt a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 10-17 fok között alakul.
Csütörtökön a Dunántúl nyugati és déli részén helyenként gyenge eső előfordulhat, másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, a legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között alakul.

Pénteken és szombaton a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem várható. Pénteken a leghidegebb órákban 1-7 fok lehet, napközben 12-17 fokig melegszik a levegő. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Vasárnap az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő valószínű, de kis körzetekben a köd csak lassan ritkul, illetve oszlik fel. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!