Küzdősport: Európa-bajnokság a sportcsarnokban

spigott - 2015. október 29. 19:09

Rangos küzdősport viadalt rendeznek november 3. és 7. között a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A World Kickboxin Federation és a Sukothai Team Thai Box SE szervezésében sorra kerülő Európa-bajnokságon közel négyszáz versenyző lép a kötelek közé, többfajta szabályrendszerben.

Újabb nagyszabású rendezvénynek ad otthont jövő héten a Dunaújvárosi Sportcsarnok, melyet november 3. és 7. között a küzdősportok szerelmesei vesznek birtokba. Az említett időpontban rendezik meg ugyanis a World Kickboxing Federation (WKF) amatőr Európa-bajnokságát, melyen több mint húsz ország közel négyszáz versenyzője lép szorítóba vagy tatamira a sportcsarnok kis- és nagytermében. A rendkívül nívósnak ígérkező viadalt a WKF, a WKF Hungary, valamint a Sukothai Team Thai Box SE rendezi, főszervezője Rozman István, akit arra kértünk, hogy ossza meg velünk a nívós viadal programját.

"November 3-án lesz a regisztráció és az orvosi vizsgálatok, 4-én a sorolásra, bírói szemináriumra, valamint európai kongresszusra kerül majd sor, míg csütörtöktől szombatig, vagyis 5. és 7. között rendezzük a bunyókat, több kategóriában, két ringben és három tatamin, de ez a nevezők számától is függ, ha még többen érkeznek, akkor egy harmadik ringet is felállítunk majd. Eddig közel háromszázan neveztek a versenyre, így körülbelül 3-400 versenyzőre számítunk, ami hatalmas szám, ilyen még nem volt itt Dunaújvárosban, de az elmúlt években ilyen mezőnyű Európa-bajnokságot még Magyarországon sem rendeztek. A zárónap lesz a viadal fénypontja, ekkor csak döntőket rendezünk, este egy profi gálával, ahova az általunk legérdekesebbnek tartott döntőkből is berakunk pár mérkőzést. Emellett profi címmérkőzéseket is tervezünk, ismét egy ugandai csapatot hozunk el Dunaújvárosba, ahol az afrikai versenyzők magyarokkal csapnak majd össze. Lesz egy nagyon érdekes mérkőzés Titus Tugube, valamint a magyar Szabó Titusz között, ami az Ugandában "lejátszott" legutóbbi meccsük visszavágója lesz. Ezen kívül a legutóbbi gálánkon is látott Patricia Apolot is ringbe lép, míg a WKF nemzetközi bajnoka, Alex Matsiko, Szalontai Gergővel mérkőzik meg a szombat esti gálán" – árulta el a viadal főszervezője, a WKF profi szakágának elnöke.

Az amatőr Európa-bajnokságon nagyon erős mezőnyre számítanak a rendezők, s mint azt Rozman Istvántól megtudtuk, a rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható lesz.

"Mint már említettem, nagyon erős mezőnyt várunk Dunaújvárosba, ahova érkeznek versenyzők Ausztriából, Horvátországból, Szlovéniából, Boszniából, Romániából, Törökországból, Görögországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Írországból, Belgiumból, Hollandiából, Fehéroroszországból, Oroszországból, elképzelhető, hogy Grúziából, s természetesen Magyarországról is. A nevezésre azonban van még lehetőség, így elképzelhető, hogy más országokból is jelentkeznek a viadalra, vagyis egy rendkívül színes, élvezetes és nagyon izgalmas hét előtt állunk mi szervezők, valamint a résztvevők is. Ami pedig a szabályrendszereket illeti, a formagyakorlatok mellett WKF semi contact, WKF light contact, WKF kick light, WKF full contact, WKF low kick, K1, Oriental és MMA kategóriákban rendezünk mérkőzéseket. A formagyakorlatokra a Dunaújvárosi Sportcsarnok kistermében kerítünk majd sort, a többi találkozót a nagyteremben rendezzük meg, s természetesen nagyon sok szeretettel várunk minden érdeklődőt a megméretésre.

Képek: DO-archív

A belépés ingyenes lesz, egy becsületkasszát helyezünk majd ki a bejáratnál, s aki úgy érzi, hogy támogatni szeretné a rendezést, az itt teheti meg. S, hogy miért lesz érdemes kilátogatni a Dunaújvárosi Sportcsarnokba? Azért, mert ez egy nagyon különleges rendezvény lesz, ahol nagyon sokfajta szabályrendszerben láthatnak küzdelmeket az érdeklődők, így a küzdősportok kedvelői biztos találnak majd maguknak olyan szabályrendszert, ami tetszik nekik. Emellett szeretném még azt is megemlíteni, hogy amennyiben szeretnének részt venni a viadalon más dunaújvárosi küzdősport egyesületek, úgy van lehetőségük a nevezésre, őket is nagy szeretettel várjuk. Még úgy is, hogy nem tagjai a szervezetnek, de találni fogunk módot arra, hogy részt vehessenek a megméretésen, nem csak miattuk, miattunk is fontos ez, mert azt szeretnénk, hogy minél több dunaújvárosi indulónk legyen. Különleges színfoltja lesz még a rendezvénynek, s aki a küzdősportokban jártas, annak biztos sokat mond az a név, hogy Gago Drago. Nos, a Hollandiából érkező sztár lesz a díszvendégünk, s az ő jelenléte is még tovább emelheti a verseny színvonalát" – fogalmazott Rozman István.

A rovat további hírei: Sport

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.