Labdarúgás: Nyíltsisakos küzdelem

Szárszó Lajos - 2015. november 7. 19:57

A bajnoki szezon legizgalmasabb összecsapásán minden lehetőségünk meg volt a győzelemre, de a gól sajnos nem jött össze. A DPASE az előző fordulóban, idegenben, az Ajka otthonában arattak gólzáporos, 6-0-s győzelmet, míg az SZTK a bajnoki címre pályázó Mezőkövesddel játszottak 2-2-es döntetlent.

A két gárda összesített statisztikájának szembetűnő érdekessége, hogy az előző években nem játszottak egymás ellen döntetlent. Az utóbbi hat mérkőzésen azonban mi örülhettünk kevésbé a győzelmeknek, mivel abból nekünk kettő, míg a vendégeknek négy jutott. A két csapat legutóbbi dunaújvárosi összecsapásán azonban kettő nullára tudtunk győzni, melyhez hasonló végeredménnyel most is kiegyeztünk volna a találkozó kezdete előtt.

Az MLSZ fiatalokra vonatkozó szabályának eleget téve küldte pályára kezdőcsapatát Artner Tamás, melyben három 21 éven aluli játékost szerepeltetett. A hetedik percben Jakab „bőrözte” be ellenfelét, majd jól tekert középre, de a védők szögletre mentették a menthetőt. Jó tempójú, élvezetes játék alakult ki ezt követően, hiszen mindkét együttes nyíltan, a támadójátékot felvállalva futballozott. Eppel – Czár összjáték végén a vendég kapus mentett lábbal, majd a 20. percben Jakab lőtt centikkel kapu fölé. A szigetszentmiklósi védelem sok apró szabálytalansággal tördelte a játékot, ezzel megakasztva a hazaiak jó ütemű akcióit. A 32. percben azonban tehetetlenül nézték, amikor a felső léc mentette meg őket a góltól Jakab 22 méterről leadott bombáját követően. A félidő utolsó percében Petneházi veszélyes szabadrúgását ölelte magához Sánta, ezzel lezárva a gól nélküli első felvonást. A szünet után a vendégek szabadrúgásból veszélyeztettek, majd Vólent hagyott ki hatalmas ziccert, míg a túloldalon Eppel forgatta meg védőit, de a lövés elmaradt. Magasföldi állt be Tamaskó helyére, aki első labdaérintéséből közelről fejelt, de Sánta reflexmozdulattal hárított. Egy perccel később hatalmas tűzijátékot rendezett csapatunk a szigetszentmiklósi kapu előtt, de a labda mindig elakadt egy lábon. Újabb egy perc elteltével már a túloldalon Szűcsnek kellett bravúrt bemutatnia, amikor a kiugró csatár lövését lábbal hárította. Közönségszórakoztató, élvezetes időszaka volt ez a találkozónak, ehhez azonban hozzátartozik, hogy mindkét csapat középpályája átjáró ház volt, de a gól továbbra is hiányzott. A 76. percben Sóron a jobb oldalról cselezett befele, majd kitűnően tekert a hosszú sarok irányába, de Sánta nagy bravúrral szögletre tolta a labdát. Sorra jöttek a hazai ziccerek, melyben megint Sóron volt a főszereplő, aki már a kapuson is túljutott, de a lövésbe bele tudott csúszni egy védő. Számtalan helyzet, gól nélkül, amely a két csapat történetének első döntetlenét hozta, de emiatt most nem vagyunk boldogok.

Dunaújváros PASE – Szigetszentmiklós 0-0 (0-0)

Vezették: Barna Gábor, Georgiou Theodoros, Király Krisztián, Botló Béla.

Dunaújváros PASE: Szűcs Lajos – Lorentz Márton, Gengeliczki Gergő, Koszó Balázs Tibor, Tamaskó Ádám (Magasföldi József az 58. percben), Villám Balázs, Petneházi Márk, Jakab Dávid, Czár Richárd, Eppel Márton, Fejős Áron (Sóron Tibor a 46. percben). Vezetőedző: Artner Tamás

Szigetszentmiklós: Sánta András – Sváb Dániel, Szepessy Róbert (Kollega Krisztián a 72. percben), Szabó Bence, Benkő-Bíró Norbert, Vólent Roland (Balázs Richárd az 56. percben), Puskás Gábor, Barna Zsolt, Gulyás Máté (Domokos Bálint a 83. percben), Kovács János, Hevesi-Tóth Tamás. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.