Jövőre a felnőtt bajnokság a cél

Szárszó Lajos - 2015. december 23. 8:02

Tovább növelte utánpótlás bázisát idén a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület, mely jövőre már a felnőtt bajnokságban is indítana csapatot.

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda SE talán a legfiatalabb egyesülete városunknak, akik mind létszámban, mind a győztes mérkőzések számában szépen gyarapodtak 2015-ben, tudtuk meg Boda Gábor elnöktől.
- Nagyon örülök annak, hogy egyesületünk népszerűsége egyre nő, hiszen már közel 70 utánpótlás korú versenyző játszik színeinkben. Rajtuk kívül az MKOSZ "Dobd a kosárba!" programjának keretén belül majd 100 gyermekkel labdázunk, továbbá 150 gyereknek tartunk heti kosárlabda órákat saját iskolai programunkon belül. Számukra koordináció- és képességfejlesztő órákat tartunk kosárlabda gyakorlatokkal kiegészítve.

- Milyen bajnokságokban szerepeltetek 2015-ben?
- Versenycsapataink az országos Kenguru és Gyermek bajnokságban, illetve a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség serdülő és kadet bajnokságában szerepelnek, szerepeltek. Büszke vagyok arra, hogy mindegyik csapatunkban fantasztikus a hangulat. Az, hogy a gyerekek jól érzik magukat, nagyon jól haladnak, szeretnek egymással játszani, természetesen edző kollégáimnak is köszönhető. Mindegyik korosztályban több olyan játékosunk is van, akik akár a legmagasabb szintre is feljuthatnak. Az ő jövőjük csak attól függ, hogy mennyit hajlandóak ezért dolgozni.
- Melyik korosztály érte el a legszebb eredményt?

Képek forrása: dragons.hu

- Az idei évben a tavalyi U11A csapatunk nagyszerűen szerepelt, de serdülő csapatunk is a 8. helyen végzett a 26 csapatos bajnokságban. Mivel lesznek mérkőzéseink decemberben is, az évet talán még több győzelemmel zárhatjuk.
- Milyen kívánságot tennél a karácsonyfa alá?
- A kívánságom az lenne, hogy a világon a nézeteltérésekről inkább kosárlabda mérkőzésekkel döntsenek. Jövő évi céljaink közé tartozik, hogy 2016-ban felnőtt NB II-es csapatot indítsunk, valamint a Vasvári Pál Általános Iskola padlózatának felújítása után valamelyik másik iskolának is szeretnénk segíteni. Célunk minden korosztályban képviseltetni magunkat a bajnokságokban, valamint még több dunaújvárosi iskolával együttműködési megállapodást kötni. Az idei karácsonyra minden kosarasnak, szülőnek, szurkolónak és dunaújvárosinak boldog karácsonyt kívánunk!

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.