Kajak-kenu: eredményes évet zárt a Dunaferr SE

spigott - 2015. december 16. 7:46

Hazai és nemzetközi sikerekben is gazdag esztendőt hagyott maga mögött a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya, mely kedden este tartotta évzáró ünnepségét. A végig kiváló hangulatú rendezvényen a sportági szövetség vezérkara is gratulált a szakosztály szép eredményeihez.

Ahogy közeledik az év vége, egyre több helyen vonják meg a mögöttük hagyott esztendő mérlegét, s nem volt ez máshogy a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályánál sem, mely kedden este a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőközpontjában tartotta évadzáró ünnepségét. Az egyesület vezetősége megadta a módját az ünnepségnek, a szakosztály színe-java mellett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezérkara is megtisztelte a rendezvényt, így Schmidt Gábor főtitkár mellett Csabai Edvin szakmai igazgatót, Hüttner Csaba utánpótlás kapitányt, illetve Faludy András szakmai alelnököt is köszönthette Pető Zsolt szakosztályelnök. A 2015-ös idény értékelése előtt Schmidt Gábor főtitkár kapott szót a szervezőktől, s a meghívás mellett természetesen megköszönte a szakosztály edzőinek, versenyzőinek is az idei évben nyújtott kiváló teljesítményét.

Schmidt Gábor főtitkár is gratulált!

"Nagy örömmel jöttünk Dunaújvárosba, hiszen úgy gondolom, fantasztikus az az eredmény, amit ez a szakosztály elért, s ez az eredmény is hozzájárult ahhoz, hogy a kajak-kenu sport ismét kiemelkedően teljesített idén hazánkban. Mind felnőtt, mind az ifjúsági, mind a maraton világbajnokságon kiválóan szerepeltünk, s a miénk lett a legeredményesebb válogatott, amire méltán lehetünk mindenféle szerénység nélkül is büszkék. Ez persze rengeteg munkával jár, ám ennek a munkának a legnagyobb dandárját az ilyen kis és közepes klubokban végzik el, mint amilyen a Dunaferr is. Az elmúlt időszakban a kormány is felfigyelt arra, hogy van itt egy sportág, amit érdemes támogatni, s 2013 óta ezért extra támogatásokat is kapott a kajak-kenu, s nagyon remélem, hogy ezt itt is lehet érezni a mindennapokban. Ez azért fontos számunkra, mert ezekkel a pluszforrásokkal a jövőt építjük, s ti, az utánpótlás vagytok ennek a jövőnek a záloga a következő években és évtizedekben. Itt az utánpótlás szerencsés helyzetben van, hiszen a példaképek is közöttetek edzenek, gondolok itt Némedi Konrádra, Vass Andrásra és Hajdu Jonatánra, akik kiváló eredményeket értek el az utánpótlás és felnőtt világversenyeken sőt, Jonatán olimpiai kvótát is szerzett hazánknak. Éppen ezért is szeretném megköszönni a munkát a szakosztálynál dolgozó szakembereknek, akik példaértékűen teszik dolgukat itt Dunaújvárosban, majd gratuláljak is az idén elért eredményekhez, s végül, de nem utolsósorban sok sikert kívánjak a következő esztendőre is" – zárta sorait a Magyar Kajak-Kenu szövetség főtitkára.

Volt ok az örömre!

Schmidt Gábor elismerő szavai után Pető Zsolt szakosztályelnök értékelte a 2015-ös évet a számok tükrében. "A szakosztály versenyzői tizennyolc hazai és kilenc nemzetközi versenyen vetten részt az idén, melyeken összesen ötvennégy hazai aranyéremnek örülhettek, s emellett egy nemzetközi első helyezés, két ezüstérem és bronzérem került még a tarsolyunkba, ami nagyon nagy dolog. Idén is volt egy országos versenyünk, a Dunaferr Kupa, melyen több mint négyszáz versenyző vett részt, ami hatalmas szám egy regionális versenyhez képest, és ugye van hét válogatott versenyzőnk is, akik közül Hajdu Jonatán olimpiai kvótát szerzett kenu egyes 200 méteren, Vass András harmadik helyet szerzett a kenu négyesek 1000 méteres világbajnoki versenyszámában. Pető Réka, aki ugyan már Győrben készül, de pontjai felét még nekünk szerezte, ifjúsági világbajnokságon és Európa-bajnokságon is ezüstéremig jutott, s rajta kívül Némedi Konrád remek eredményeinek is örülhettünk idén. Eredményeink alapján a szakosztály a 24. helyet foglalja el a hazai mezőnyben, ami igen nagy szó, főleg akkor, ha tudjuk, hogy az ország több mint százhúsz egyesületben folyik kiváló szakmai munka. Külön öröm, hogy a legkisebbek, vagyis a gyermekek mezőnyében a tízedik helyet értük el, ami azt is bizonyítja, hogy jól dolgozunk, különösen annak fényében, hogy mi azért egy kis létszámú egyesület vagyunk" – fogalmazott Pető Zsolt.

Vass András is remek évet hagyott maga mögött!

A szakosztály elnökének értékelője után Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke is köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd az éves munka elismeréseként kiosztották a különböző korosztályok legjobbjainak járó jutalmakat is. Az elismerésből azonban nem csak nekik, hanem az utánpótlás kiemelkedően dolgozó egyéb tehetségeinek is kijutott, s természetesen az edzők sem maradhattak ki a sorból, hiszen Weixl Mónika, Molnár Gergő és Szaloki Győző áldozatos, lelkiismeretes munkája nélkül nem tudták volna elérni idei szép eredményeiket a szakosztály versenyzői. A végig kiváló hangulatú estét közös vacsora, majd kötetlen beszélgetés zárta, s persze a remény, hogy jövőre nem csak megismétlik, hanem felül is tudják múlni idei eredményeiket a dunaújvárosi kajak-kenusok.

A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának legeredményesebb versenyzői

Gyermek fiú: Kovács Bendegúz
I. korcsoport: Koós Marcell
II. korcsoport: Gáspár Levente
IV. korcsoport: Székely Dorka
IV. korcsoport: Kollár Kristóf, Pető Ákos
V. korcsoport: Makádi Nikolett
VI. korcsoport: Slihoczki Ádám, Pető Réka
VII. korcsoport: Némedi Konrád, Kiss Balázs
Felnőttek: Vass András, Hajdu Jonatán

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.