Iskolanyitogató a Petőfiben

Vass Ádám - 2016. január 25. 19:31

Leendő elsősöknek és szüleiknek szóló programsorozat vette kezdetét ma a Petőfiben, ahol minden szükséges információhoz hozzájuthatnak az érdeklődők az iskoláról.

Programsorozatot hirdetett a Petőfi Sándor Általános Iskola a leendő elsősöknek és szüleiknek. A hétfő délután négy órakor kezdődő esemény egy tájékoztatóval indult, ahol a szülők megismerkedhettek a tanítókkal és az intézménnyel egyaránt. Míg az anyukák és apukák a földszinti előadóban voltak addig a leendő iskolások az emeleten az alsós tanítónénikkel tanultak dalokat, készítettek hóember-bábokat, játszottak szivacslabdával és mesét is hallhattak.

Szüleik ezalatt általános képet kaphattak az intézményről és a szeptemberben induló osztályokról. Először az igazgató, Rideg István köszöntötte őket, majd a vendégül hívott sportegyesületek és egyházak képviselőinek bemutatkozása következett. Az intézmény működésébe egy kisfilmen keresztül Gálosfai Tímea vezette be a szülőket, majd a kollégák bemutatása után az elkövetkezendő programokról is szó esett. Február 8-án 16 órától Interaktív mesevilág várja az érdeklődőket, egy játékos barangolás, interaktív tábla segítségével. Február 22-én 16 órától süt készítésre várnak mindenkit, majd március 7-én délután négy órától a tornaterembe egy kis mozgásra, játékos akadálypályával. Végül március 21-22-én 15 és 18 óra között az angol nyelv kerül előtérbe, játékos verseny keretein belül.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.