Kemény fagyok jönnek

doszerk - 2016. január 1. 5:09

Az új év első napjaiban éjszakánként néhol akár mínusz 15 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, de még nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet, emellett havazásra is számítani kell a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Január elsején, pénteken hajnaltól előbb az Észak-Dunántúlon, napközben a keleti megyéket leszámítva már több helyen várható hószállingózás, átmeneti gyenge havazás. Vékony hóréteg elsősorban a Balatontól északra, északkeletre alakulhat ki. Délelőtt a Tiszántúlon és Borsod nagyobb részén még több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet a Dunántúlon általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul. Az ország keleti felében lehet hidegebb, egyes fagyzugos helyeken mínusz 15 fokig is lehűlhet a levegő.
Napközben mínusz 3 és plusz 1 fok közötti értékekre lehet számítani az újév első napján.

Szombaton délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 3 fok között, nappal mínusz 3 és plusz 3 fok között lesz a hőmérséklet.

Vasárnap északkeleten lehet szűrt napsütés, itt nem valószínű csapadék. Másutt több helyen lehet hószállingózás, havazás. Néhol a szél is megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul, de északkeleten mínusz 10 fok is lehet. A nappali hőmérséklet mínusz 4 és 0 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

2024. jún. 26.

Legyen szó családi házakról, lakásokról vagy irodákról, a fűtésről nagyon sok esetben gázkazán gondoskodik, amely hatékonyan és takarékosan képes ellátni a feladatát. Különösen igaz ez a modern készülékekre. (X)

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)