Megérkeztek a sportfelszerelések!

Szárszó Lajos - 2016. január 8. 9:01

Csillogó szemű gyermekek bontották ki azokat a pályázat útján nyert sportszereket, melyeket azonnal ki is próbáltak a Dózsa György Általános Iskola elsősei.

Négy évvel ezelőtt szervezett formában, kitűnő szakmai irányítás alatt kezdődött a mai napra már eredményt is felmutató kapcsolat a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya és a Dózsa György Általános Iskola német tagozatos osztályai között. Ennek egyik állomásához érkezett a tudatosan felépített szakmai munka, hiszen az intézménybe megérkeztek a tavalyi év decemberében jelképesen átadott sportfelszerelések. Ezek többsége a röplabda sportág megtanulását szolgálják, de van köztük több olyan eszköz, így például a koordinációs létra, melyet a testnevelés óra keretében is használhatnak a tanulók. A felszereléseket a Magyar Röplabda Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség közösen kiírt pályázatának köszönhetően nyerte az intézmény, amely a tanulók tudatos sportolására hívja fel a figyelmet. A labdákat, mobil hálótartót, pályajelölő bólyaszettet tartalmazó csomagot a testnevelés órákat segítő kitűnő szakemberrel, a Dunaferr SE vezetőedzőjével, Tomanóczy Tiborral közösen bontották ki a legkisebbek, akik azokat csillogó szemekkel azonnal ki is próbáltak.

- Hatalmas öröm ez a gyermekek és a testnevelést tanítók számára – tudtuk meg a kiváló szakembertől -, hiszen így már mindenkinek lesz saját labdája, megfelelő felszerelése, mellyel még jobban tudjuk népszerűsíteni ezt a világon mindenhol játszott sportágat. Az iskolába érkezett eszközök így arra is lehetőséget adnak, hogy az egyéni képzéseket követően a csapatjátékot is elsajátítsák a tanulók. A Dózsa iskolával régóta tartó kapcsolatnak az eredménye is látszik már, hiszen a német tagozatosok közül egyre többen látogatják edzéseinket, mérkőzéseinket. Azt pedig érdemes látni, hogy már olyan, jelenleg serdülőkorban lévő volt Dózsásokra, a Magyar Serdülő Válogatottat is erősítő röplabdásokra tekinthetnek példaképként a gyerekek, mint a nemrég Jó tanuló, jó sportoló díjat átvevő Móró Ákos, vagy a nagyon tehetséges feladó, Csizmadia Tamás.

A Dózsa iskolában jelenleg közel száz gyermek szerette meg a röplabdázást, így a negyedikes Dolmány Dorina is:

- Másodikos koromban Tibi bácsi segítségével ismertem meg a röplabdát a testnevelés órákon belül. Egyre jobban megtetszett a sportág, főleg azért, mert ez az egészségi állapotomon is segített. Mióta ő tartja az órákat, pedig nem kíméletes, nem fáj sem a lábam, sem a hasam. Később, pedig nem volt célom, egyik osztálytársam unszolására elmentem a röplabda edzésre, ahol Szűcs Ákos, majd Kövessy Balázs lettek az edzőim. Tőlük rengeteget tanultam, miközben megimádtam a röplabdázást. Most tanulom az ütést és a felső nyitást. Már mérkőzéseket is játszottam, így nagyon büszke vagyok arra a négy érmemre, melyek a szobám falán lógnak. Véleményem szerint a röplabda megérdemelné, hogy olyan sikeres legyen, mint a labdarúgás.

A szervezett, tudatos építő munka tehát folytatódik a Dózsa iskola német tagozatosai és a Dunaferr röplabda szakága között, mely alapot adhat egy régóta megálmodott álomnak, egy korszerű, Dunaújvárosban működő röplabda akadémiának, melynek alappillérei már felépültek. 

A rovat további hírei: Sport

Ezüstös juniorok

Ezüstös juniorok

2024. júl. 01.

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

2024. jún. 30.

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

2024. jún. 30.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

2024. jún. 30.

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.

DSTV: értékelték a szezont

DSTV: értékelték a szezont

2024. jún. 28.

Kemény, viszontagságos, de a tavalyinál sikeresebb szezont zárt a DKKA felnőtt együttese. Horváth Tibor ügyvezető idézte fel, milyen célokkal vágtak neki a bajnokság 2023/2024-es kiírásának, ezekből mit sikerült megvalósítani, s hogyan készülnek a következő szezonra. Hangkép.