Dunaújváros Hetilap

Átlátható és ellenőrizhető közbeszerzések

doszerk - 2016. február 28. 8:51

Együttműködési megállapodást írt alá a Közbeszerzési Hatóság és a Megyei Jogú Városok Szövetsége a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakításáért és elterjesztéséért.

A Közbeszerzési Hatóság kiemelt célként kívánja patronálni a regionális érdekeket képviselő helyi önkormányzatok célkitűzéseinek megvalósulását, egyúttal az önkormányzatok közbeszerzési eljárásainak szakmai támogatását a közpénzek átlátható, tisztességes és hatékony felhasználásának védelme, mint közös érdek céljából.

A stratégiai együttműködési megállapodás keretében a felek vállalják azt is többek között, hogy a jövőben törekszenek a regionális érdekek megjelenítésére az önkormányzatok közbeszerzési eljárásai feltételrendszerének meghatározásakor, illetve regionális szinten is szorgalmazzák a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakítását és elterjesztését.

Fotó: dunaujvaros.hu

A Hatóság független szervként segíti az önkormányzatok közbeszerzéseit a jogértelmezéssel kapcsolatos szakmai kérdések terén.

A szerződő felek fontosnak tartják, hogy a hazai közbeszerzésekben megfelelő garanciák védjék a közpénzek ésszerű és hatékony elköltését, azok átláthatóan és ellenőrizhetően kerüljenek felhasználásra. 

A kijelölt célok elérése érdekében a Hatóság új lendületet véve dolgozik egy korszerű szolgáltató hatóság kialakításán, amely ügyfélközpontúságával élen jár a hazai közigazgatásban.

A rovat további hírei: Közélet

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

2021. jún. 11.

A Kertváros, a Bagolyvár és a Barsi Dénes utca kerül sorra – ráadásul az utóbbi két gyűjtőponton elektromos hulladék konténere is várja a használaton kívüli holmikat!

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

2021. jún. 10.

Az alaphírt már megírtuk, ezúttal a város hivatalos oldalán megjelent összegzés ajánlásait vesszük sorra  a ma este kezdődő szúnyoggyérítés  kapcsán. Vízgyülem a hajtás után.

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

2021. jún. 09.

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

DSTV: jeles napi visszanéző

DSTV: jeles napi visszanéző

2021. jún. 09.

Pedagógus életpályákat mutat be a DSTV ünnepnapi összeállítása. Tanári pályafutás, pedagógusi szerepvállalás, hivatástudat és jó értelemben vett megszállottság – a jelen különleges kihívásainak tükrében. Hangkép.
 

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

2021. jún. 08.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke 70 évesen távozott az élők sorából – pótolhatatlan űrt hagyva maga után a fogyatékkal élők helyi ellátása terén. Nekrológ. 

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

2021. jún. 08.

Az országos merítésből kimaradt, az önkormányzat saját forrásból végezteti a vegyi irtást. Sötétedés után, mert minden rovarra veszélyes – a méhészeket külön is értesítik, árulta el kérdésemre Mezei Zsolt alpolgármester.

DSTV: újra látogathatók a betegek

DSTV: újra látogathatók a betegek

2021. jún. 08.

A korlátozások enyhítésével komoly korlátozásokhoz kötve, de újra látogathatóak a kórházi betegek, derül ki a DSTV összegzéséből. Az aktuális szabályokról dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon kórház intézményvezetője számolt be. Hangkép.