Az út felénél… - Polgármesteri sajtóközlemény

2016. február 5. (péntek) 13:52 - doszerk

Cserna Gábor polgármester újabb közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Pecsét István gyógyulását segítő városlakókhoz intézett felhívása kapcsán.

Az út felénél…

Hétről-hétre közeledik az idő, amikor (reményeink szerint) márciusban átnyújthatjuk Pecsét István számára a gyógyulását segítő 10 és fél millió forintot. Köszönettel tartozom az eddigiekben nyújtott segítségért, minden forintért, minden jó szóért. Külön köszönöm a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány koordináló tevékenységét, és köszönöm valamennyi sajtóorgánum közérdekű munkáját. Óriási összefogás, jótékony rendezvények és megannyi segítség tapasztalható határainkon innen és túl, azonban még csak a cél felénél tartunk!

Minden küzdelemben eljön a pont, amikor elfáradunk, és talán egy kicsit elhisszük, nem tudunk többet tenni. Arra biztatok mindenkit, hogy higgyen magában, a jó célban, és lendítsük át ezt a küzdelmet a holtponton! Találjunk új helyszíneket, találjunk új fórumokat, találjunk hitet a folytatáshoz! Vállalkozóink, és nagy vállalataink segítő szándékán is múlik, hogy sikerre vigyük kezdeményezésünket, ezért az előttünk álló hetekben jómagam, személyesen is felkeresem őket.

A tét óriási! Hiszem, hogy sikerülni fog!

Minden perc és minden forint számít!

Kérem, adományukat küldjék el a Közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550332 – „Pecsét István javára”), vagy keressék fel a gyűjtőpontokat!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás!

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

2020. február 11. (kedd)

A "Dunaújváros Sportjáért" Díj ünnepélyes átadásával kezdődik a közgyűlés nyílt ülése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt – az ünnepi eseményt követően negyvennél több napirend vár a képviselőkre.

Közmeghallgatást tart a közgyűlés

2020. február 10. (hétfő)

Az idei évre tervezett, a városfejlesztéssel, a városüzemeltetéssel és a közszolgáltatások biztosításával kapcsolatos elképzeléseket ismerteti a város képviselőtestülete a Városházán kedden délután.