Dunaújváros Hetilap

Átadták az ercsi foglalkoztatási osztály korszerűsített épületét

doszerk - 2016. március 10. 16:15

Több mint 39 millió forint költséggel felújították, korszerűsítették, akadálymentessé tették az ercsi járási foglalkoztatási osztály épületét.

Az átadó ünnepségen dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő elemezte a járás és a város munkaerőpiaci helyzetét, méltatta a térség foglalkoztatási helyzetének javításáért folytatott erőfeszítéseket. Az Ercsiben megvalósított korszerűsítés a Nemzetgazdasági Minisztérium konzorciumvezetésével megvalósuló projektek közé tartozik, amelyek részeként az országban az 56 helyszínt érintő beruházások megvalósítására összesen hatmiliárd forint európai uniós forrás állt rendelkezésre.

Mint az átadó ünnepségen elhangzott, Fejér megyében tavaly összesen 114 ezer ügyfél jelent meg a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain, közülük 9300 fő a martonvásári járás illetékességébe tartozott. A nagy ügyfélforgalom is szükségessé tette az ügyfélfogadó terek bővítését, az információs rendszer fejlesztését, a szakmai munka feltételeinek javítását, a komplex akadálymentesítést.

A nemzeti színű szalagot (balról) dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Győri Máté, Ercsi polgármestere, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Koltay Gábor, a járási hivatal vezetője vágta át. (Fotós: Lóth Adrienn)

Ercsiben a nyilvántartott álláskeresők száma januárban 464 fő volt. Egy évvel korábban 533 fő álláskeresőt tartottak nyilván, tehát a számuk 69 fővel,12,9 százalékkal csökkent. Az ercsi foglalkoztatási osztály 163 négyzetméter hasznos alapterületű létesítményében összesen 9 szakember dolgozik. A március 10-ei eseményen dr. Simon László kormánymegbízott köszönetet mondott dr. Galambos Dénes és Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek, akik összefogással, kiváló együttműködéssel segítik a járás, a térség fejlődését, a foglalkoztatási helyzet javítását.

A rovat további hírei: Közélet

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.