Dunaújváros Hetilap

Átadták az ercsi foglalkoztatási osztály korszerűsített épületét

2016. március 10. (csütörtök) 16:15 - doszerk

Több mint 39 millió forint költséggel felújították, korszerűsítették, akadálymentessé tették az ercsi járási foglalkoztatási osztály épületét.

Az átadó ünnepségen dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő elemezte a járás és a város munkaerőpiaci helyzetét, méltatta a térség foglalkoztatási helyzetének javításáért folytatott erőfeszítéseket. Az Ercsiben megvalósított korszerűsítés a Nemzetgazdasági Minisztérium konzorciumvezetésével megvalósuló projektek közé tartozik, amelyek részeként az országban az 56 helyszínt érintő beruházások megvalósítására összesen hatmiliárd forint európai uniós forrás állt rendelkezésre.

Mint az átadó ünnepségen elhangzott, Fejér megyében tavaly összesen 114 ezer ügyfél jelent meg a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain, közülük 9300 fő a martonvásári járás illetékességébe tartozott. A nagy ügyfélforgalom is szükségessé tette az ügyfélfogadó terek bővítését, az információs rendszer fejlesztését, a szakmai munka feltételeinek javítását, a komplex akadálymentesítést.

A nemzeti színű szalagot (balról) dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Győri Máté, Ercsi polgármestere, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Koltay Gábor, a járási hivatal vezetője vágta át. (Fotós: Lóth Adrienn)

Ercsiben a nyilvántartott álláskeresők száma januárban 464 fő volt. Egy évvel korábban 533 fő álláskeresőt tartottak nyilván, tehát a számuk 69 fővel,12,9 százalékkal csökkent. Az ercsi foglalkoztatási osztály 163 négyzetméter hasznos alapterületű létesítményében összesen 9 szakember dolgozik. A március 10-ei eseményen dr. Simon László kormánymegbízott köszönetet mondott dr. Galambos Dénes és Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek, akik összefogással, kiváló együttműködéssel segítik a járás, a térség fejlődését, a foglalkoztatási helyzet javítását.

A rovat további hírei: Közélet

Reform az autóbusz-közlekedésben

Reform az autóbusz-közlekedésben

2020. szeptember 28. (hétfő)

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Folytatódik a korábban megígért faültetés a Vasmű úton. Az eredetileg tavaszra tervezett ültetést a rendezetlen közműhelyzet miatt kellett őszre halasztani. 

Rendkívüli tizenegyes: közgyűlés tart kedden a testület

Rendkívüli tizenegyes: közgyűlés tart kedden a testület

2020. szeptember 28. (hétfő)

Rendkívüli közgyűlést tart Dunaújváros önkormányzata a Városháza "C" szárnyában szeptember 29-én, kedden. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaznak majd a döntéshozók. Ezek egyebek mellett az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintik majd. 

Jobb buszközlekedést akar? Töltse ki a kérdőívet!

Jobb buszközlekedést akar? Töltse ki a kérdőívet!

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Gyökeres változtatásra készül a város elavult buszközlekedése terén az önkormányzat. A város hivatalos honlapján is elérhető az az online kérdőív, amely a lakosság véleményét és javaslatait gyűjti össze. Felhívás és közvetlen elérhetőség máris itt!

"Fuss velünk, fuss értünk!" – negyedszerre is nagy siker! (galériával)

"Fuss velünk, fuss értünk!" – negyedszerre is nagy siker! (galériával)

2020. szeptember 26. (szombat)

A súlyos fellegek sem tántorították a résztvevőket, közel ötszázan kapcsolódtak be az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete és a Carissa Sportegyesület akciójába ma délelőtt. Azt direkt nem árulom el, ki nyerte az "50+ Újságírók" viadalát... cserébe sok-sok kép mesél, milyen jó program kerekedett!

Segítenél a lomtalanításban? Jelentkezz önkéntesnek!

Segítenél a lomtalanításban? Jelentkezz önkéntesnek!

2020. szeptember 25. (péntek)

Felhívással fordult a városrész lakóihoz Motyovszki Mátyás, a körzet önkormányzati képviselője: a holnapi lomtalanításhoz 10-12 óra között két helyszínre két-két önkéntes jelentkezését várja!

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az elismeréseket követően fogadás várta a megjelenteket.