Kenu: kemény időszak vár Vass Andrásra

Szárszó Lajos - 2016. március 8. 10:04

Hazatért dél-afrikai edzőtáborából Vass András, a Dunaferr SE kenusa, aki a közeljövőben sem pihenhet, hiszen minden álma az olimpiai kvalifikáció kivívása, amihez még rengeteg munkát kell elvégeznie.

Az olimpiai kvótaszerzésért harcol a Dunaferr SE, kenusa, Vass András, aki azért utazott el el három hétre a Dél-Afrikai Köztársaságba, hogy ideális körülmények között készülhessen az előtte álló nehéz időszakra.

- Nagyon hosszú utazás után érkeztünk meg edzőtáborunkba, ahol az idő eltolódással szerencsére nem, viszont a 30 fok körüli hőmérséklettel meg kellett szenvednem. Ezt ugyan a szélmozgás enyhítette, de az első hét az akklimatizálódásra ment el. Ebben az időszakban a pulzusszámom nagyon felszökött, nehezen ment a munka. Miután a szervezetem megszokta a megterhelést, a következő két hétben az előírt edzéstervet teljes mértékben elvégeztem. A fő hangsúly azon volt, hogy a mozgásomat és a technikámat tegyem rendbe, ezzel együtt minél több kilométer gyűjtsek. Örülök annak, hogy az idén háromszáznegyven, vagyis negyven kilométerrel többet eveztem, mint tavaly.

- Hogyan zajlott egy napotok?

- Napi két vizes, valamint egy száraz edzésünk volt. Reggel nyolckor már vízen voltunk, melyet kiegészítő futás, vagy kondicionális edzés követett, majd délután ismét hajóba szálltunk. Egy-egy esetben maradt el a délutáni evezés, de akkor helyette fizikális felkészülésünk volt. Ennek a tábornak most nem a formába hozás volt a lényege, hanem az, hogy a technikán javítsunk. Ezt teljes mértékben sikerült végrehajtanunk. Szerencsére jó erőben vagyok, de még nem a leggyorsabb formámban.

- Alig értél haza, máris utazol tovább.

- Ez így van. Ezen a héten aktív pihenés következik, majd utazunk tovább a következő meleg vizű edzőtáborba, Portugáliába. Ott ismét nagyon kemény edzés vár rám, ahol a cél az, hogy minél gyorsabbá váljak, és a lehető legjobb erőben várjam a májusi olimpiai válogatót. Speciális edzésekkel már a saját távomra, vagyis az 1000 méterre készülök, ahol felnőtt világbajnokok, Vajda Attila és Mathieu Goubel, lesznek edzőpartnereim.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.