Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kétnapos koncertmaratonnal ünnepel az ötéves Kaptár

Vass Ádám - 2016. március 31. 14:56

A fiatalok egyik legkedveltebb szórakozóhelye két nap alatt húsz koncerttel ünnepel, melyen a város szinte összes jelentős zenekara fellép majd.

A Kaptár Music Pub április 16-án szombaton tölti be ötödik évét, melyet egy két napos fesztivállal ünnepel majd. A pénteki és a szombati napon is tíz-tíz zenekar lép fel, tizenkilenc jól ismert városi zenekar, mint a Pentele Ska Club, a Jolly Jackers, a Grandpa's Wine vagy a The Morning Star, valamint a szombati nap fő fellépője, a Junkies. Az ingyenesen látogatható programon a zenekarok közel fél órás koncerteket adnak, ez alól a Junkies a kivétel, akik több, mint egy órás fellépéssel készülnek.

A Kaptár ezzel a két napos fesztivállal is szeretne köszönetet mondani minden segítő kéznek, minden jó szónak, minden elhangzott akkordnak. A különleges hangulatú pince klubban az évek alatt több száz zenekar több ezer koncertet adott, nem csak kisebb városi és magyar zenekarok, hanem országosan is elismert fellépők, nem egyszer pedig külföldi bandák is, mindezt a lehető legszélesebb műfaji skálán mozogva. A fesztivál alatt a Kaptár csapata más meglepetésprogrammal is készül, a pontos menetrend és a friss információk megtalálhatók az esemény oldalán: http://www.facebook.com/events/439194116269074/
 

A rovat további hírei: Kultúra

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.

Már elkészült a táncoló figurák makettje

Már elkészült a táncoló figurák makettje

2024. máj. 05.

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.

DSTV: táncos remeklések

DSTV: táncos remeklések

2024. máj. 05.

Rangos megméretéseken értek el kimagasló eredményeket a dunaújvárosi táncos növendékek, derül ki a DSTV összeállításából. Szép sikerek sorát aratta a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola közössége a közelmúltban rendezett versenyeken. Hangkép.

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

2024. máj. 01.

Nagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.

DSTV: az uszoda építésének története

DSTV: az uszoda építésének története

2024. ápr. 30.

Különleges műtárggyal folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. Az uszoda építéséért járt emlékplakett nyomán a létesítmény születésének hétterét is felelevenítette Hodik Mónika történész-muzeológus. Hangkép.