Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Őze Áron lett a Bartók új igazgatója

doszerk - 2016. március 17. 15:54

A mai közgyűlési döntés értelmében Őze Áron, Jászai-díjas színész, rendező tölti be a Bartók Kamaraszínház igazgatói posztját ez év július 1-től.

Az évad végén, június 30-án lejár a Bartók színház igazgatójának, dr. Borsós Beátának az igazgatói megbízása. Az önkormányzat pályázatot írt ki a poszt betöltésére. A február 14-i határidőig ketten nyújtották be pályázatukat, a jelenlegi igazgató és Őze Áron Jászai Mari-díjas színész, aki a Pesti Magyar Színház igazgatója is volt már. A poszt betöltéséhez szükséges végzettséggel és szakmai gyakorlattal mindketten rendelkeztek. A jelöltek pályázatának, szakmai munkásságának áttekintése alapján, a közgyűlés Őze Áront nevezte ki öt évre a Bartók színház új igazgatójának. Munkáját Csadi Zoltán, a Bartók színésze fogja segíteni, ő lesz a garancia a csapat egybentartására is.

Az önkormányzat az MTI megkeresésére Cserna Gábor polgármester véleményét közölte, aki szerint a közgyűlés a megkezdett szakmai munka folytatása mellett szavazott, de már új vezetéssel, a szakmából érkező Őze Áronnak bizalmat adva. A városvezető azt is hangsúlyozta, hogy az új vezető a jelenlegi színészekkel és technikai dolgozókkal képzeli el a jövőt, és erre biztosíték a helyben is sikeres, több éve a színházban dolgozó Csadi Zoltán színművész személye, aki a szakmai igazgatói feladatokat látja majd el.

Őze Áron kiemelte: zökkenőmentes, békés vezetői átállást szeretne, amelynek során "rombolás, boszorkányüldözés nem lesz", mert minden színész és háttérdolgozó felé teljes a bizalom. Mint mondta, a következő évad a "kölcsönös bizalom évada" lesz, ahol kipróbálják, ki kivel tud együtt dolgozni. Megjegyezte: a jövő évad terveit nem ismeri, de semmilyen tervet nem akar eltörölni, csak a "próbaévad" után szeretné elképzeléseit megvalósítani.

Őze Áron emlékeztetett arra, hogy az elmúlt öt évben a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza befogadó intézményből társulattal rendelkező, kéttagozatú teátrummá vált, amely számos szakmai elismerést is begyűjtött. Alapvető célnak nevezte az út folytatását, ám szerinte ezek eléréséhez a marketing, a promóció és a kommunikáció szempontjából még inkább ki kell nyitni a színházat.

Őze Áron 1970-ben született Budapesten. Faipari szakközépiskolában érettségizett 1989-ben, utána vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1993-ban végzett Iglódi István tanítványaként. 1992-től tagja volt a Nemzeti Színháznak, 2000-től a Pesti Magyar Színháznál játszott. 2010 és 2014 között a Pesti Magyar Színház igazgatója volt. 2015-től a budapesti Játékszínben láthatja a közönség.

-DO/MTI-

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!