Sporttal és zenével segítenek

2016. március 17. (csütörtök) 19:49 - spigott

Optimistán várják a jövő heti jótékonysági focitornát és az azt követő bulit az esemény szervezői, akik bíznak abban, hogy minél többen segítenek Pecsét Istvánnak abban, hogy elutazhasson kínai gyógykezelésére, s végre lezárhassa heroikus harcát súlyos betegségével.

Mint arról korábban már beszámoltunk, újabb jótékonysági eseményt szerveznek Pecsét István javára, amellyel ezúttal a fiatalokat, a bulizó ifjúságot szeretnék összefogásra buzdítani egy jó hangulatú sportverseny és diszkó keretében. A március 23-i rendezvényen öt csapat részvételével rendeznek egy kispályás labdarúgó tornát délután három órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, majd a mérkőzéseket követően a Duna-fittben folytatódik a program, ahol a focitornán is résztvevő DJ-válogatott tagjai várják a bulizni vágyó fiatalokat. A focikupára ötszáz, a kupára és a diszkóra, illetve csak a diszkóra nyolcszáz forint a támogató jegy, s a rendezvény teljes bevételét Pecsét István gyógykezelésre ajánlják fel a szervezők.

Az eseménnyel kapcsolatban tartottak ma este sajtótájékoztatót a Duna-fitt Sportcentrumban, ahol Pecsét István és a szervezők is nagyon optimistán tekintettek a közeljövőbe. Mint azt Pecsét István elmondta, hatalmas köszönet illet mindenkit, aki lehetővé teszi számára azt, hogy a remények szerint gyógyultan térhessen haza kínai gyógykezeléséről.

"Az elmúlt hónapokban rengeteg segítséget kaptam, amiért őszintén jár a köszönet Cserna Gábor polgármesternek, dr. Dorkota Lajosnak, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, a városnak, s a környékbeli településeknek az összefogását abban, hogy lehetővé teszik számomra azt, hogy betegségem végére a jó irányba tehessek pontot. Mikor huszonhat évesen szembesítettek az egészségi állapotommal, s azzal, hogy sok jóra ne számítsak, nem voltam hajlandó elfogadni, s nem is fogadtam el a helyzetemet. A nem létező immunrendszeremmel azóta túlestem egy daganateltávolító műtéten, egy sugárterápián, s most ott tartunk, hogy egy külföldi kezelésnek köszönhetően magam mögött hagyhassam a betegségemet. Mint azt a külföldi szakorvosok elmondták, nagyon jók az esélyeim, s nagyon remélem, hogy nyárra elmondhatom majd, hogy kigyógyultam a rákból, s megünnepelhetem a harmadik születésnapomat is, hiszen teljesíteni szeretném azt a vágyamat, hogy visszamehessek a szakmámban dolgozni" – árulta el a súlyos betegséggel küzdő fiatalember.

Tóth Imre, a jótékonysági délután szervezésében közreműködő DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke elmondta, ahogy tudomásukra jutott István betegsége, azonnal eldöntötték, mindent elkövetnek azért, hogy a maguk eszközeivel segíteni tudják gyógykezelését, Kínába utazását.

"A sport és a zene közel van egymáshoz, mindkettő szórakoztat, ám ezúttal segítséget is nyújt, hiszen a rendezvényünket egy kispályás labdarúgó villámtornával vezetjük majd fel, melyen a DLSZ, a helyi Médiaház, a szebbik nem képviselőivel felálló Pálma FC, a DAC kézilabda csapata, valamint a DJ-válogatott lép majd a Dunaújvárosi Sportcsarnok parkettájára délután három órától, míg este utóbbiak tart egy éjszakába nyúló bulit. Mindkét rendezvény teljes bevételét felajánljuk István gyógykezelésére, s nagyon bízunk abban, hogy ezekkel a programokkal sikerül megnyernünk a fiatalabb korosztály segítségét is" – fogalmazott optimistán a bizottsági elnök.

Kovács Judit Gabriella, a jótékonysági rendezvény fővédnöke, a DVG Zrt igazgatósági tagja szerint a szerdai nap egy újabb remek lehetőség lesz az összefogásra, a segítségnyújtásra, s arra hívta fel minden résztvevő figyelmét, hogy egy utolsó nagy hajrával járuljanak hozzá a kínai utazáshoz szükséges összeg előteremtéréhez. Mint azt megtudtuk, ehhez már nem is kell olyan sok, hiszen a célként kitűzött tízmillió forintos összeg nagyobbik része már rendelkezésre áll, de minden segítség fontos, ezért sok szeretettel várnak mindenkit a sportcsarnokban sorra kerülő focidélutánon, illetve az azt követő diszkóban is.

A DJ-válogatott részéről Pulai Dávid csapatvezető és a Duna-Fitt házigazdája elmondta, hogy válogatottjuk örömmel áll minden jótékonysági rendezvény mögé, s ahogy a múltban, úgy ezúttal is mindent megtesznek azért, hogy segíteni tudjanak. "Mi ezt a sporttal és a zenével tudjuk megtenni, ráadásul az esti buli jegybevételének teljes összegét felajánljuk Pecsét Istvánnak. Számomra azért is nagyon fontos ez a rendezvény, mert Pecsét István egykoron osztálytársam is volt, de "kollégáim" is egyből igent mondtak a hívó szóra, s örömmel segítenek a jó ügy érdekében" – árulta el a DJ-válogatott tagja.

Lassingleitner Fruzsina, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság tagja is nagyon bízik abban, hogy sokan látogatnak ki a szerdai rendezvényre.

"Először is szeretném megköszönni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és a Duna-Fitt Sportcentrumnak, hogy ismét egy jótékonysági eseményt szerveznek és hogy mi, fiatalok is hozzá tudunk járulni Pecsét István gyógyulásához. Külön köszönet jár a labdarúgó tornán résztvevő együtteseknek, hogy emelik a rendezvény fényét, s csak azt tudom remélni, hogy minél többen hozzá tudunk járulni István gyógykezeléséhez. Mi itthonról fogunk szorítani neki, hogy minél hamarabb egészségesen térhessen haza közénk" – fogalmazott Lassingleitner Fruzsina.

Mint azt a sajtótájékoztató végén Petrás Gábortól, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkárától megtudhattuk, egy remek helyi sportember felajánlásának köszönhetően birtokukba került egy focilabda, melyet a legendás Puskás Ferenc szignózott még, s a DLSZ árverésre bocsátotta a játékszert, melyért személyesen nála lehet licitálni a +36/70 616-59-41-es telefonszámon. A szervezők nem titkoltan abban reménykednek, hogy a jelenleg 25000 forintnál tartó összeg lényegesen feljebb kúszik majd, s újabb komoly segítséget jelenthet Pecsét István számára.

A rovat további hírei: Sport

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.