Sporttal és zenével segítenek

2016. március 17. (csütörtök) 19:49 - spigott

Optimistán várják a jövő heti jótékonysági focitornát és az azt követő bulit az esemény szervezői, akik bíznak abban, hogy minél többen segítenek Pecsét Istvánnak abban, hogy elutazhasson kínai gyógykezelésére, s végre lezárhassa heroikus harcát súlyos betegségével.

Mint arról korábban már beszámoltunk, újabb jótékonysági eseményt szerveznek Pecsét István javára, amellyel ezúttal a fiatalokat, a bulizó ifjúságot szeretnék összefogásra buzdítani egy jó hangulatú sportverseny és diszkó keretében. A március 23-i rendezvényen öt csapat részvételével rendeznek egy kispályás labdarúgó tornát délután három órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, majd a mérkőzéseket követően a Duna-fittben folytatódik a program, ahol a focitornán is résztvevő DJ-válogatott tagjai várják a bulizni vágyó fiatalokat. A focikupára ötszáz, a kupára és a diszkóra, illetve csak a diszkóra nyolcszáz forint a támogató jegy, s a rendezvény teljes bevételét Pecsét István gyógykezelésre ajánlják fel a szervezők.

Az eseménnyel kapcsolatban tartottak ma este sajtótájékoztatót a Duna-fitt Sportcentrumban, ahol Pecsét István és a szervezők is nagyon optimistán tekintettek a közeljövőbe. Mint azt Pecsét István elmondta, hatalmas köszönet illet mindenkit, aki lehetővé teszi számára azt, hogy a remények szerint gyógyultan térhessen haza kínai gyógykezeléséről.

"Az elmúlt hónapokban rengeteg segítséget kaptam, amiért őszintén jár a köszönet Cserna Gábor polgármesternek, dr. Dorkota Lajosnak, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, a városnak, s a környékbeli településeknek az összefogását abban, hogy lehetővé teszik számomra azt, hogy betegségem végére a jó irányba tehessek pontot. Mikor huszonhat évesen szembesítettek az egészségi állapotommal, s azzal, hogy sok jóra ne számítsak, nem voltam hajlandó elfogadni, s nem is fogadtam el a helyzetemet. A nem létező immunrendszeremmel azóta túlestem egy daganateltávolító műtéten, egy sugárterápián, s most ott tartunk, hogy egy külföldi kezelésnek köszönhetően magam mögött hagyhassam a betegségemet. Mint azt a külföldi szakorvosok elmondták, nagyon jók az esélyeim, s nagyon remélem, hogy nyárra elmondhatom majd, hogy kigyógyultam a rákból, s megünnepelhetem a harmadik születésnapomat is, hiszen teljesíteni szeretném azt a vágyamat, hogy visszamehessek a szakmámban dolgozni" – árulta el a súlyos betegséggel küzdő fiatalember.

Tóth Imre, a jótékonysági délután szervezésében közreműködő DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke elmondta, ahogy tudomásukra jutott István betegsége, azonnal eldöntötték, mindent elkövetnek azért, hogy a maguk eszközeivel segíteni tudják gyógykezelését, Kínába utazását.

"A sport és a zene közel van egymáshoz, mindkettő szórakoztat, ám ezúttal segítséget is nyújt, hiszen a rendezvényünket egy kispályás labdarúgó villámtornával vezetjük majd fel, melyen a DLSZ, a helyi Médiaház, a szebbik nem képviselőivel felálló Pálma FC, a DAC kézilabda csapata, valamint a DJ-válogatott lép majd a Dunaújvárosi Sportcsarnok parkettájára délután három órától, míg este utóbbiak tart egy éjszakába nyúló bulit. Mindkét rendezvény teljes bevételét felajánljuk István gyógykezelésére, s nagyon bízunk abban, hogy ezekkel a programokkal sikerül megnyernünk a fiatalabb korosztály segítségét is" – fogalmazott optimistán a bizottsági elnök.

Kovács Judit Gabriella, a jótékonysági rendezvény fővédnöke, a DVG Zrt igazgatósági tagja szerint a szerdai nap egy újabb remek lehetőség lesz az összefogásra, a segítségnyújtásra, s arra hívta fel minden résztvevő figyelmét, hogy egy utolsó nagy hajrával járuljanak hozzá a kínai utazáshoz szükséges összeg előteremtéréhez. Mint azt megtudtuk, ehhez már nem is kell olyan sok, hiszen a célként kitűzött tízmillió forintos összeg nagyobbik része már rendelkezésre áll, de minden segítség fontos, ezért sok szeretettel várnak mindenkit a sportcsarnokban sorra kerülő focidélutánon, illetve az azt követő diszkóban is.

A DJ-válogatott részéről Pulai Dávid csapatvezető és a Duna-Fitt házigazdája elmondta, hogy válogatottjuk örömmel áll minden jótékonysági rendezvény mögé, s ahogy a múltban, úgy ezúttal is mindent megtesznek azért, hogy segíteni tudjanak. "Mi ezt a sporttal és a zenével tudjuk megtenni, ráadásul az esti buli jegybevételének teljes összegét felajánljuk Pecsét Istvánnak. Számomra azért is nagyon fontos ez a rendezvény, mert Pecsét István egykoron osztálytársam is volt, de "kollégáim" is egyből igent mondtak a hívó szóra, s örömmel segítenek a jó ügy érdekében" – árulta el a DJ-válogatott tagja.

Lassingleitner Fruzsina, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság tagja is nagyon bízik abban, hogy sokan látogatnak ki a szerdai rendezvényre.

"Először is szeretném megköszönni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és a Duna-Fitt Sportcentrumnak, hogy ismét egy jótékonysági eseményt szerveznek és hogy mi, fiatalok is hozzá tudunk járulni Pecsét István gyógyulásához. Külön köszönet jár a labdarúgó tornán résztvevő együtteseknek, hogy emelik a rendezvény fényét, s csak azt tudom remélni, hogy minél többen hozzá tudunk járulni István gyógykezeléséhez. Mi itthonról fogunk szorítani neki, hogy minél hamarabb egészségesen térhessen haza közénk" – fogalmazott Lassingleitner Fruzsina.

Mint azt a sajtótájékoztató végén Petrás Gábortól, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkárától megtudhattuk, egy remek helyi sportember felajánlásának köszönhetően birtokukba került egy focilabda, melyet a legendás Puskás Ferenc szignózott még, s a DLSZ árverésre bocsátotta a játékszert, melyért személyesen nála lehet licitálni a +36/70 616-59-41-es telefonszámon. A szervezők nem titkoltan abban reménykednek, hogy a jelenleg 25000 forintnál tartó összeg lényegesen feljebb kúszik majd, s újabb komoly segítséget jelenthet Pecsét István számára.

A rovat további hírei: Sport

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Győzelemre tör a Kohász

Győzelemre tör a Kohász

2020. január 24. (péntek)

Nehéz meccs vár a DKKA csapatára ma este is, ám kézilabdázóink győzelmet remélnek a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.