Szakmák Éjszakája idén is

2016. március 22. (kedd) 14:45 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is csatlakozott a Szakmák Éjszakája elnevezésű országos rendezvényhez, mely során az érdeklődők bebarangolhatják a centrum középiskoláit.

Országszerte 44 centrum valamennyi intézménye, szám szerint 365 csatlakozott a Szakmák Éjszakája idei rendezvényéhez, köztük a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét intézménye is, benne a hat dunaújvárosi középiskola is résztvevője a rendezvénynek. Április 15-én délután hat órakor megnyitja kapuit minden középiskola és este tíz óraig látványos bemutatókkal várják a továbbtanulni vágyókat.

A rendezvényre nem csak az általános iskolák felsőbb éveseit várják akár szüleikkel együtt, hanem azokat is, akik technikusi, vagy felnőtt képzésen szeretnének részt venni. Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, az este folyamán az érdeklődők részt vehetnek a különböző szakmák bemutatóin, látványos kísérleteket próbálhatnak ki és megismerhetik a centrum iskoláinak 22 ágazatát és annak legtöbb szakát. A program célja, hogy minél közelebb hozza a gyerekeket a különböző középiskolai képzésekhez, de a technikusi és a felnőttképzési információgyűjtésben is segítséget nyújt. A rendezvény ideje alatt ingyenes buszjárat is az érdeklődők rendelkezésére áll majd, mely nyolcszor is érinti majd a különböző helyszíneket, hogy mindenki a lehető legkönyebben eljusson a számára legérdekesebb programra. A honlapon található programok listája is folyamatosan frissül, de az oldalon lehetőség van egyéni útvonalat is tervezni, akár az időtérkép segítségével, a busz menetrendjét is figyelembe véve, hogy kényelmesen oda lehessen érni a kívánt bemutatókra.

A rovat további hírei: Oktatás

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

2020. január 22. (szerda)

A dunaújvárosi családokat is érintő fontos változás a közoktatási rendszerben, hogy idén már csak azok a gyermekek maradhatnak hat éves koruk után az óvodában, akiknek szülei kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és akiknek a hivatal megadja az engedélyt. Vészesen közeleg a határidő, figyelmeztet minden érintett családot a Szülői Hang Közösség.

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

2020. január 14. (kedd)

"Így közlekedtek ti!" – ezzel a címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot a rendőrség a biztonságos közlekedésért óvodások, alsósok, felsősök 2-3 fős csoportjai részére!

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

2019. december 13. (péntek)

Dunaújvárosi diákok is bekapcsolódtak abba a rekordállítási kísérletbe, amely során az ország mindegy hetven középiskolája elevenítette fel Mengyelejev professzor emlékét ma délelőtt a nagy Periódusos Rendszer Performansz keretében. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrejötte, és egyúttal egy Guinness-rekord állítása volt – a Bánkiban a kísérlet fényesen sikerült! Káoszból rend a hajtás után!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

2019. december 03. (kedd)

Részletes összegzéssel lepte meg a DO műhelyét Czoborné Asztalos Borbála, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ )Dunaújvárosi Városi és Járási Szervezetének titkára a szombati országos pedagógustüntetésről. Az alábbiakban a summázat szerkesztett változatát közöljük!

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019. november 26. (kedd)

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tudásmegosztás határon túl

Tudásmegosztás határon túl

2019. november 25. (hétfő)

A közelmúltban rendezték meg a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon azt a módszertani konferenciát, melynek fő témája a mobilitás volt.

Meghosszabbított határidő

Meghosszabbított határidő

2019. november 21. (csütörtök)

Az Oktatási Hivatal péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.