Szakmák Éjszakája idén is

2016. március 22. (kedd) 14:45 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is csatlakozott a Szakmák Éjszakája elnevezésű országos rendezvényhez, mely során az érdeklődők bebarangolhatják a centrum középiskoláit.

Országszerte 44 centrum valamennyi intézménye, szám szerint 365 csatlakozott a Szakmák Éjszakája idei rendezvényéhez, köztük a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét intézménye is, benne a hat dunaújvárosi középiskola is résztvevője a rendezvénynek. Április 15-én délután hat órakor megnyitja kapuit minden középiskola és este tíz óraig látványos bemutatókkal várják a továbbtanulni vágyókat.

A rendezvényre nem csak az általános iskolák felsőbb éveseit várják akár szüleikkel együtt, hanem azokat is, akik technikusi, vagy felnőtt képzésen szeretnének részt venni. Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, az este folyamán az érdeklődők részt vehetnek a különböző szakmák bemutatóin, látványos kísérleteket próbálhatnak ki és megismerhetik a centrum iskoláinak 22 ágazatát és annak legtöbb szakát. A program célja, hogy minél közelebb hozza a gyerekeket a különböző középiskolai képzésekhez, de a technikusi és a felnőttképzési információgyűjtésben is segítséget nyújt. A rendezvény ideje alatt ingyenes buszjárat is az érdeklődők rendelkezésére áll majd, mely nyolcszor is érinti majd a különböző helyszíneket, hogy mindenki a lehető legkönyebben eljusson a számára legérdekesebb programra. A honlapon található programok listája is folyamatosan frissül, de az oldalon lehetőség van egyéni útvonalat is tervezni, akár az időtérkép segítségével, a busz menetrendjét is figyelembe véve, hogy kényelmesen oda lehessen érni a kívánt bemutatókra.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

2020. szeptember 26. (szombat)

Folytatta a szép hagyományt, idén is sportnapot szervezett diákjai számára a Vasvári Pál Általános Iskola. Minden korosztályt megmozgattak, a rendezvényen az alsós és a felsős osztályok külön-külön mérték össze tudásukat. A feladatokat az intézmény testnevelő tanárai állították össze, a diákok szó szerint nagy lendülettel vetették magukat a küzdelmekbe. Hangkép.

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

2020. szeptember 25. (péntek)

A döntőbe kerülést már zengettük hasábjainkon, most befutott az eredmény is: a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium közösségi kezdeményezése, az Arany Iránytű program érdemelte a Civil Díj 2020 verseny legnagyobb hatású projektjének járó elismerést! Gratulálunk!

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

2020. szeptember 18. (péntek)

Hatvan órás ingyenes közép- és emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot szervez a Dunaújvárosi Egyetem; többek között matematikából, informatikából és fizikából. A jelenlegi helyzetre tekintettel a kurzusokon online formában vehetnek részt a továbbtanulók. Hangkép.

Online konferencia a felnőttképzésről

Online konferencia a felnőttképzésről

2020. szeptember 18. (péntek)

Online tájékoztató konferenciát szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeptember elejétől élő új felnőttképzési rendszer legfontosabb változásairól. Regisztráció itt és most!

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

2020. szeptember 13. (vasárnap)

Az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozatot.

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

2020. szeptember 11. (péntek)

594 diák kezdte meg az idei tanévet a Rudasban szeptember 1-jén. A tanulók körében nagy népszerűségnek örvend az iskola, idén is a hirdetett férőhelyeknél többen választották az intézmény kínálatát. Körkép, hangkép.

A Civil Díj döntőse az Arany Iránytű Program!

A Civil Díj döntőse az Arany Iránytű Program!

2020. szeptember 08. (kedd)

"Érezte már úgy, hogy tenne – másokért, magáért, egy élhetőbb közegért –, de nincs idő, erő, energia? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van." Dunaújvárosi csapat is bekerült a Civil Díj 2020 verseny döntősei közé. Merre mutat utat és kinek az Arany Iránytű?