Szakmák Éjszakája idén is

2016. március 22. (kedd) 14:45 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is csatlakozott a Szakmák Éjszakája elnevezésű országos rendezvényhez, mely során az érdeklődők bebarangolhatják a centrum középiskoláit.

Országszerte 44 centrum valamennyi intézménye, szám szerint 365 csatlakozott a Szakmák Éjszakája idei rendezvényéhez, köztük a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét intézménye is, benne a hat dunaújvárosi középiskola is résztvevője a rendezvénynek. Április 15-én délután hat órakor megnyitja kapuit minden középiskola és este tíz óraig látványos bemutatókkal várják a továbbtanulni vágyókat.

A rendezvényre nem csak az általános iskolák felsőbb éveseit várják akár szüleikkel együtt, hanem azokat is, akik technikusi, vagy felnőtt képzésen szeretnének részt venni. Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, az este folyamán az érdeklődők részt vehetnek a különböző szakmák bemutatóin, látványos kísérleteket próbálhatnak ki és megismerhetik a centrum iskoláinak 22 ágazatát és annak legtöbb szakát. A program célja, hogy minél közelebb hozza a gyerekeket a különböző középiskolai képzésekhez, de a technikusi és a felnőttképzési információgyűjtésben is segítséget nyújt. A rendezvény ideje alatt ingyenes buszjárat is az érdeklődők rendelkezésére áll majd, mely nyolcszor is érinti majd a különböző helyszíneket, hogy mindenki a lehető legkönyebben eljusson a számára legérdekesebb programra. A honlapon található programok listája is folyamatosan frissül, de az oldalon lehetőség van egyéni útvonalat is tervezni, akár az időtérkép segítségével, a busz menetrendjét is figyelembe véve, hogy kényelmesen oda lehessen érni a kívánt bemutatókra.

A rovat további hírei: Oktatás

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!