Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szín-Ház-Néző Nyílt Nap

Ónodi Zoltán - 2016. március 16. 7:46

Gyereksarok, kulisszatúra és kvíz feladatok: megannyi programmal készül a Bartók Kamaraszínház a szombati nyílt napra. Vétek lenne kihagyni!

A hosszú hétvégét követően vissza kell rázódnunk a megszokott kétnapos hétvégék világába. De mindezek előtt, e hét szombaton, március 19-én mindenképpen látogassunk el a Bartók Kamaraszínház nyílt napjára. Az egész napos programsorozat alkalmával betekinthetünk a színházi élet forgatagába. Több kulisszatitokra is fény derülhet, amire már évek óta kíváncsiak lehetünk. Egy igazi kulisszatúrába csatlakozhatunk, betekintést nyerhetünk a színfalak mögötti világba. Kipróbálhatjuk az egyedülálló forgó és süllyedő színpadot, megismerkedhetünk a fény- illetve hangtechnikával, amely sok darabban igen hatásos fegyver a képzelet elvarázsolásában.

Lehetőségünk lesz a jelmezeket is megtekinteni, akár fel is próbálhatjuk azokat egy fotó erejéig.  A városban egyedülálló módon a Bartók Színházra szabva mutatkozik be a közkedvelt helyi kiszabadulós játék a Captivity az intézmény melléképületében. A gyerekeket emellett kirakós és kreatív kézműves foglalkozások várják, ahol minden kézügyességükre szükségük lesz. A teljes program ahogy az utóbbi években, így idén is díjtalanul látogatható. A 10 órától kezdődő nyílt napon a táncosokra is fontos szerep hárul, hisz egészen az őskortól  napjainkig láthatunk tőlük bemutatókat, sőt beülhetünk a Backstage nevű bartókos saját produkcióra is. Érdemes előre regisztrálni, hogy biztos helyünk legyen.

A rovat további hírei: Kultúra

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

2024. ápr. 16.

Pentelei Molnár János halálának novemberben lesz a száz éves évfordulója, derül ki a DSTV összegzéséből. A Dunapentelén született festőművész családi hátterét és formátumos életművét Kronászt Margit történész, muzeológus elevenítette fele. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

2024. ápr. 14.

Sportfilmmel folytatódik a Szabad Szemel című sorozat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D): a KineDok idei terméséből ezúttal a Țagai Sasok című román alkotást láthatják.

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

2024. ápr. 12.

Különleges csodabirodalommal foglalkozik a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtárban a foglalkozások fontos eleme az élőszavas mesemondás – ennek műhelytitkaiba nyerhetünk most betekintést. Hangkép.

Csodás mesevilág a Csillagvirágban (galériával)

Csodás mesevilág a Csillagvirágban (galériával)

2024. ápr. 11.

Több mint két évtizedes hagyományt folytattak, a magyar költészet napjára időzítve szervezték meg a dunaújvárosi óvodások mesemondó seregszemléjét a Csillagvirág Tagóvodában kedden délelőtt. Mesés kezdeményezés – minden ízében!

DSTV: Tapolczai Jenő emlékezete

DSTV: Tapolczai Jenő emlékezete

2024. ápr. 11.

Várostörténeti jelentőségű személyiségre emlékeznek az Intercsa Múzeumban, derül ki a DSTV összegzéséből. Tapolczai Jenő egykori tanácselnök a várossá válás meghatározó időszakában volt a település első embere, maradandót alkotott, munkássága még mindig tetten érhető. Hangkép.

A képmutatás komédiájára készül a Bartók (galériával)

A képmutatás komédiájára készül a Bartók (galériával)

2024. ápr. 10.

Moliére egyik legnépszerűbb, legtöbbször játszott, örökbecsű darabjával, a Tartuffe című vígjátékkal folytatódik a Bartók Kamaraszínház bemutatóinak sora. A képmutatás és élethazugság komédiája mindig aktuális, de most talán a szokásosnál is jobban mar, csíp. Premier pénteken!