Támadásban kell több

spigott - 2016. március 23. 15:10

Komoly bravúrnak tartja a soproni pontszerzést Dobos Barna, a DPASE labdarúgóinak szakvezetője, aki bízik abban, hogy a jövőben még tovább javul együttese.

Négy elveszített hazai mérkőzést követően idegenben, Sopronban szerezte meg a tavaszi idény első pontját a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a másodosztályú bajnokságban. A télen alaposan megfiatalított együttes az első félidő hajrájában, egy véleményes büntetővel került hátrányba, de jól küzdött, s elsősorban fegyelmezett játékának köszönhetően ért el 1-1-es döntetlent, mely további erőt adhat labdarúgóinknak a bajnoki folytatásra.

Mint azt Dobos Barna, a Dunaújváros PASE vezetőedzője elmondta, a közelmúlt mérkőzéseihez képest változtattak védekezésükön, amely így lényegesen stabilabb lett, ám együttesünk szakvezetése látja azokat a hiányosságokat is, amelyeket ki kell javítani ahhoz, hogy még eredményesebben szerepeljenek.
"Nagyon örültünk neki, hogy sikerült pontot szereznünk, ez hazai pályán eddig nem sikerült, de a soproni mérkőzésen – pár változtatatással – jóval stabilabb lett a védekezésünk, s talán ennek is köszönhetően az egyéni teljesítmények feljavultak, s úgy érzem, hogy megérdemelten tudtuk elhozni az egyik pontot idegenből. A csapat tagjai nagyon fegyelmezetten játszottak, s a kissé szigorúan befújt tizenegyes után sem adták fel a küzdelmet, aminek szintén nagyon örültünk. Persze azt is látjuk, hogy miben kell fejlődnünk a továbbiakban, még jobb helyezkedéssel, még gyorsabb gondolkodással kell megelőznünk azokat a helyzeteket, amelyekből kényes helyzetek alakulhatnak ki a kapunk előtt, de szerintem ez a mérkőzésekkel jön majd folyamatosan.

Ahogy egyre többet játszanak a fiatalok, megszerzik azt a rutint, aminek köszönhetően lényegesen jobban, pontosabban fogják megoldani ezeket a játékhelyzeteket. A második félidőben kicsit feljebb toltuk a védekezésünket, erre szükség is volt a hátrányunk miatt, s egy pontrúgásból egyenlítettünk, de ezen kívül is volt pár kecsegtető lehetőségünk, ám ezekkel már nem tudtunk élni. Többször elmondtam már, ahhoz, hogy támadásban eredményesebbek legyünk, lényegesen többet kell dolgozni, a védekezést és a fegyelmezettséget könnyebb elérni, előbbihez viszont több idő kell, de bízunk abban, hogy a közeljövőben ezen a téren is előrébb tudunk majd lépni. Ezen is dolgozunk, s ugyan a legközelebbi bajnoki mérkőzésünket csak április 2-án játsszuk, most pénteken délelőtt tíz órától a Videoton második csapata ellen lépünk pályára a stadionban, ám emellett technikai és fizikai munkával igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a Szolnok elleni hazai bajnoki találkozóra" – fogalmazott Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.