Támadásban kell több

spigott - 2016. március 23. 15:10

Komoly bravúrnak tartja a soproni pontszerzést Dobos Barna, a DPASE labdarúgóinak szakvezetője, aki bízik abban, hogy a jövőben még tovább javul együttese.

Négy elveszített hazai mérkőzést követően idegenben, Sopronban szerezte meg a tavaszi idény első pontját a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a másodosztályú bajnokságban. A télen alaposan megfiatalított együttes az első félidő hajrájában, egy véleményes büntetővel került hátrányba, de jól küzdött, s elsősorban fegyelmezett játékának köszönhetően ért el 1-1-es döntetlent, mely további erőt adhat labdarúgóinknak a bajnoki folytatásra.

Mint azt Dobos Barna, a Dunaújváros PASE vezetőedzője elmondta, a közelmúlt mérkőzéseihez képest változtattak védekezésükön, amely így lényegesen stabilabb lett, ám együttesünk szakvezetése látja azokat a hiányosságokat is, amelyeket ki kell javítani ahhoz, hogy még eredményesebben szerepeljenek.
"Nagyon örültünk neki, hogy sikerült pontot szereznünk, ez hazai pályán eddig nem sikerült, de a soproni mérkőzésen – pár változtatatással – jóval stabilabb lett a védekezésünk, s talán ennek is köszönhetően az egyéni teljesítmények feljavultak, s úgy érzem, hogy megérdemelten tudtuk elhozni az egyik pontot idegenből. A csapat tagjai nagyon fegyelmezetten játszottak, s a kissé szigorúan befújt tizenegyes után sem adták fel a küzdelmet, aminek szintén nagyon örültünk. Persze azt is látjuk, hogy miben kell fejlődnünk a továbbiakban, még jobb helyezkedéssel, még gyorsabb gondolkodással kell megelőznünk azokat a helyzeteket, amelyekből kényes helyzetek alakulhatnak ki a kapunk előtt, de szerintem ez a mérkőzésekkel jön majd folyamatosan.

Ahogy egyre többet játszanak a fiatalok, megszerzik azt a rutint, aminek köszönhetően lényegesen jobban, pontosabban fogják megoldani ezeket a játékhelyzeteket. A második félidőben kicsit feljebb toltuk a védekezésünket, erre szükség is volt a hátrányunk miatt, s egy pontrúgásból egyenlítettünk, de ezen kívül is volt pár kecsegtető lehetőségünk, ám ezekkel már nem tudtunk élni. Többször elmondtam már, ahhoz, hogy támadásban eredményesebbek legyünk, lényegesen többet kell dolgozni, a védekezést és a fegyelmezettséget könnyebb elérni, előbbihez viszont több idő kell, de bízunk abban, hogy a közeljövőben ezen a téren is előrébb tudunk majd lépni. Ezen is dolgozunk, s ugyan a legközelebbi bajnoki mérkőzésünket csak április 2-án játsszuk, most pénteken délelőtt tíz órától a Videoton második csapata ellen lépünk pályára a stadionban, ám emellett technikai és fizikai munkával igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a Szolnok elleni hazai bajnoki találkozóra" – fogalmazott Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen a hazai rangadón

Döntetlen a hazai rangadón

2021. szep. 22.

Izgalmas csatában játszott 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd II. elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III. Közép csoportjának 8. fordulójában.

Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

2021. szep. 22.

Érmet ugyan most nem szereztek, így is elégedetten térhettek haza a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról a Dragon Steel SE versenyzői.

Újabb rangadó előtt a focisták

Újabb rangadó előtt a focisták

2021. szep. 22.

Hazai környezetben, a Budapest Honvéd II. elleni mérkőzéssel folytatja az NB III Közép Csoportját a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután négy órától.

Van mire büszkének lenniük!

Van mire büszkének lenniük!

2021. szep. 21.

Közel nyolcszázezer forintot sikerült összegyűjtenie a szervezőknek a hétvégén megrendezett Fuss velünk, fuss értünk! közösségi kezdeményezésen.

Élre állt a Karmacsi!

Élre állt a Karmacsi!

2021. szep. 21.

A címvédő és az SZP-Asztalos gárdája is nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a városi kispályás labdarúgó MezDepo I. osztályában.

Rossz napot fogtak ki a futsalosok!

Rossz napot fogtak ki a futsalosok!

2021. szep. 21.

A lényegesen élesebb UTE ötgólos győzelemmel vitte haza a három pontot a Dunaújváros Futsal elleni NB II-es bajnoki találkozóról.

Vereséggel zárták erdélyi túrájukat az Acélbikák

Vereséggel zárták erdélyi túrájukat az Acélbikák

2021. szep. 20.

Négygólos, 8-4-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a címvédő Csíkszereda otthonában az Erste Liga alapszakaszának harmadik fordulójában.