Torna: Zsófi Rióban!

Szárszó Lajos - 2016. március 19. 16:15

Hivatalossá vált, hogy áprilisban Kovács Zsófia és Makra Noémi utazhatnak a tornászok Rio de Janeiró-i olimpiai kvalifikációs tesztversenyére a magyar női versenyzők közül.

Nagyon vártuk már a Dunaferr SE hivatalos tájékoztatását azzal kapcsolatban, hogy lehet-e újabb dunaújvárosi tornász az olimpiára készülő tornászok keretében. Nos, végre eldőlt, hogy igen! Ezt a jogot Kovács Zsófia harcolta ki magának, aki edzői, Joó Gabriella és Trenka János segítségével bekerült azon két tornász közé, akik hamarosan elutaznak Rióba, ahol kvalifikációs tesztversenyen vesznek részt. Óriási sikere ez tornászainknak, hiszen Zsófi is azon tornászok közé tartozhat, akik olimpián öregbíthetik városunk hírnevét. A most felnőtt korba került versenyzőnek nagyon nehéz volt elérnie ezt a sikert, melyhez hosszú út vezetett. Ha csupán az utóbbi elmúlt egy év eredményeit futjuk át, akkor láthatóvá válik az a felfelé ívelő teljesítmény, mellyel felhívta magára a szövetség figyelmét.

Kép forrása: Takahashi Katsumi

A hazai korosztályos sikerek, majd az EYOF-on elért eredmény után Zsófi megsérült, hasizom húzódással küzdött hosszú hónapokon át, de a tudatosan megtervezett és elvégzett edzésmunka meghozta a gyümölcsét, melynek a legutóbbi Diákolimpián is látható eredménye volt. Ezt követően a Linzben megrendezett nemzetközi tornászviadalon 56,25 pontot elérve az aktuális Európa-bajnokot, Giulia Steingrubert megelőzve a dobogó legfelső fokára állhatott fel! Ez már akkora eredmény volt, amely mellett a szövetség sem hunyhatott szemet. Viszont a hivatalos döntésre egészen idáig kellett várni.

Most azonban már biztos, hogy - a hazai szövetség közleménye szerint - Draskóczy Imre szövetségi kapitány beválogatta a két fős keretbe Kovács Zsófiát! A jelölés során figyelembe vette a két héttel ezelőtti linzi nemzetközi viadal egyéni- és csapatversenyét, a legutóbbi felmérőn aratott győzelmét, valamint az edzéseken mutatott teljesítményét. A másik tornász, aki lehetőséget kap a szövetségi kapitánytól, az a békéscsabai Makra Noémi, aki a tavaly októberi glasgow-i világbajnokságon nyújtott teljesítményével kiharcolta a részvételt a tesztversenyen. A tartalék a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina lett. A tesztverseny indulókra az elutazásuk előtt még egy világkupa verseny vár, majd áprilisban irány Rió!

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.