Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Az első kiállítás a Pannon Galériában

Vass Ádám - 2016. április 24. 8:00

A Pannon Oktatási Központ aulájában nyílt kiállítás két festő műveiből, így már a kertvárosiaknak is lett egy színhelyük, ahol rendszeresen bemutathatják alkotásaikat. A galéria ötletgazdája a városrész önkormányzati képviselője, Sztankovics László volt.

A városban tucatnyi helyen állíthatnak ki az alkotók, sok helyszínen várják a helyi művészeket, hogy bemutassák műveiket, de ezek közül egyik sem a kertvárosban található. A galéria ötletgazdája és a városrész önkormányzati képviselője, Sztankovics László éppen ezért kezdeményezte, hogy a Pannon Oktatási Központ új, és jelenleg is bővítés alatt álló aulájában legyen lehetőségük a helyi művészeknek megmutatni magukat és alkotásaikat.

Elsőként két kertvárosi alkotó kapott lehetőséget erre, Fehér "Kathryn" Katalin és Für Károly. Előbbi közgazdászként és vállalkozóként dolgozik, tájképei közt akad már zsűrizett kép is, hiszen több kiállításon is megmérette magát. Für Károly főleg akril képeket állított ki, ő néhány éve kezdett festeni, látásmódja pedig időnként kifejezetten expresszív. Róluk Ordas István, a kiállítás megnyitója elmondta, a klasszikus, naiv festészet jellemző rájuk, képeikből árad a derű és a frissesség, nem hódolnak a folyton változó stílusoknak, tájképeik pedig saját hangulatukat tükrözik, a pillanatnyi impressziókat ragadják meg némi expresszionista elemmel kiegészítve, és nagy öröm, hogy a festészet sokaknál túllép az egyszerű hobbi határán és így létrehoznak olyat, amit érdemes kiállítani. A kiállított akril és olajfestmények jól áttekinthetőek, és remek hangulatot árasztanak, érdemes megtekinteni őket.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

2024. máj. 18.

Fontos eseményekre készült a héten a Sándor Frigyes Zeneiskola, derül ki a DSTV összegzéséből. A sorozat első állomásaként kakaókoncertekre várták a város ovisait, majd az általános iskolák fiatal növendékei előtt mutatkozott be az intézmény. Hangkép.

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 16.

Jeles vendéggel folytatódott az Utószó irodalmi antológia sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben. A kötetbemutató keretében Gyöngyössy Csaba beszélgetőpartnere ez alkalommal Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező volt. Hangkép.

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

2024. máj. 15.

Újra a színházi élet központjává válhat városunk az immár harmadik Mikro Fesztivál révén, derül ki a DSTV összegzéséből. Idén június 1-8. között várják a közönséget – nagyon nívós felhozatallal készülnek, ígérte tájékoztatóján Őze Áron, a Bartók igazgatója. Hangkép.

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

2024. máj. 14.

Parádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka. És hol van még a vége?!

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.