Futsal: kezdődik a rájátszás - rögtön a mumus ellen

spigott - 2016. április 18. 7:36

Idegenben, a mieinket kétszer is legyőző Nyírgyulaj otthonában kezdi meg a rájátszás küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata.

Hosszú ideje nem játszott tétmérkőzést a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely legutóbbi bajnoki találkozóját éppen két hete vívta meg a Göcsej otthonában, ahol 8-2-es győzelemnek örülhettek Fehér Zsolt tanítványai. Az alapszakasz utolsó meccsét követően a felkészülésé volt a főszerep, ugyanis mától már a felsőházi rájátszásban kell bizonyítania együttesünknek, mely a negyedik helyről várja a bajnokság második szakaszának küzdelmeit.

A Dunaferr csapata ráadásul egy meglehetősen kellemetlen ellenféllel szemben kezdi meg a rájátszást, ugyanis este hét órától a Nyírgyulaj otthonából kellene győzelemmel távoznia Hosszú Ádáméknak. A feladat azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis az újonc igen komoly meglepetést elérve jutott be a bajnokság legjobb hat csapata közé, ráadásul úgy, hogy az alapszakaszban két alkalommal is legyőzte csapatunkat. Ezek közül a dunaújvárosi 3-4-es eredményt is fájó volt a mieink számára, ám március elején 6-2-re mosta le a Fehér-tanítványokat mai vetélytársuk, vagyis bőven van miért törlesztenie együttesünknek.

Képek: DO-archív

Egy biztos, a közelmúltban elszenvedett vereségek után nagyon oda kell figyelnie a mieinknek arra, hogy az adódó lehetőségeikkel könyörtelenül élni tudjanak, mert az alapszakaszban ez komoly gondot jelentett csapatunknak a Nyírgyulaj elleni összecsapásokon. Emellett mindenképpen kezelni kell a hazaiak kontráit is, melyekből a legutóbbi meccsen is alaposan megszórták Aradiékat. Együttesünk ugyanis kimondva, kimondatlanul is szeretne előrébb lépni jelenlegi negyedik helyértől, ám ehhez nem dobhat el olyan mérkőzéseket, melyen esélyesebbnek számít ellenfelénél.

A rájátszás állása az első forduló előtt: 1. Rába ETO 7 pont, 2. Swietelsky Haladás VSE 5 pont, 3. MVFC-Berettyóújfalu 4 pont, 4. Dunaferr DF Renalpin FC 3 pont, 5. Futsal Club Veszprém 2 pont 6. Nyírgyulaj KSE 1 pont.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.