"István elindulhat!" Polgármesteri sajtóközlemény

doszerk - 2016. április 01.

István elindulhat!

Tatiosz szerint, „Aki nem tud hinni, az vár. Aki hisz valamiben, az indul.” Pecsét István mindvégig hitt és hisz a gyógyulásában, és ahogy ő fogalmazott az „Életének Megmentőinek”, azaz Önöknek hála rövidesen indul, mégpedig Kínába! Ezzel megadatott az az esély, amire mindannyian vártunk.

A köszönet mellett fontos elmondani, hogy István a jövőben is számít ránk! A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány továbbra is fogadja István gyógyulását segítő adományokat, hisz Kína után még számos fontos lépés előtt áll, a felépülését pedig segítenünk kell!

Bizonyára sokan megismerték már István levelét, melyet az egyik közösségi oldalon osztott meg az olvasókkal. Akkor még a kórházból írt, immár otthon lábadozik. Szinte hihetetlen az az erő, ami ezekben a sorokban van! Ez a 29 esztendős fiatalember méltósággal küzd az embertelen kór ellen, miközben hálás minden segítségért, nekünk is példát mutat emberségből, szeretetből és akaraterőből! Ezért pedig mi tatozunk köszönettel neki!

Kedves Jótékony Segítők! Ne engedjük el István kezét! Az adománypontok továbbra is megtalálhatóak a város több pontján, a Közalapítvány pedig a jövőben is elkülöníti az Istvánnak érkezett támogatást.

Ne feledjék, továbbra is minden forint számít!

Látszik a fény a cső végén

2020. okt. 20.

Szinte a csatorna-beruházások megkezdésével egyidejűleg kezdtek jelentkezni a vízelvezetési problémák a Barsi Dénes utcában: amellett, hogy a szennyvíz is felszínre kezdett törni, az esővíz is jelentős problémákat okoz ezen a területen.

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

2020. okt. 19.

Ünnepélyes keretek között, Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke templomszentelő miséjével koronázva vehette birtokba új templomát vasárnap a dunaújvárosi görögkatolikus gyülekezet. A biztonsági, egészségvédelmi előírások miatt a hívek egy része a szabadtéri LED-falon követhette az eseményeket.

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

2020. okt. 18.

Különleges hangszerrel gyarapodott az értelmi és halmozottan sérült emberek és családjaik "Mindannyian Mások Vagyunk" Egyesületének eszközparkja: a különleges hangolású Handpan nevű instrumentumot adományként kapta a szervezet. Az átadás-átvételt az MMK-ban rendezték a közelmúltban, bemutató és gyakorlás kíséretében!

"Az első év a kármentésről szólt…"

2020. okt. 17.

Eredményesnek tartja az elmúlt egy év munkáját, és példásnak a több pártból verbuvált képviselők szövetségét, nyilatkozta Szabó Zsolt, a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakcióvezetője. A legfontosabb, hogy sikerült talpon maradnia a városnak, állította. Interjú.

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

2020. okt. 17.

A dunaújvárosi görögkatolikus templom szentelését tartják október 18-án, vasárnap. Az eseményen Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke mond misét. Mivel az épületbe csak korlátozott számban engedhetik be a híveket, az udvaron egy LED falon is követhetik majd a rendezvényt az érdeklődők. Hangkép az utolsó simításokról.

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

2020. okt. 16.

Folytatják a "városjáró" lomtalanítás-sorozatot, az önkormányzat és a Dunanett Kft. következő akciójára a Kertvárosban kerül sor október 17-én, szombaton. Helyszínek és időpontok, tételes lista a hajtás után!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

2020. okt. 16.

Mindenki számára ingyenes edzést biztosít az önkormányzat a Patyolat udvarban hetente egyszer. A városvezetés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és három szakképzett trénerrel közösen indítja el a kezdeményezést jövő hét keddtől. Regisztrálj, regisztráljon mielőbb!