Labdarúgás: újabb döntetlen

Szárszó Lajos - 2016. április 2. 21:00

Egymás után második bajnokiján sikerült pontot szereznie a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának, mely 1-1-es döntetlent ért el a Szolnok elleni hazai összecsapáson, s az eredmény annak ellenére is dicséretes, hogy rendkívül fiatal együttesünk a mérkőzés nagyobbik részében emberelőnyben játszhatott.

A Sopronban elért 1-1-es döntetlen után azokat a szolnokiakat látta vendégül a Dunaújváros, akik a forduló előtt mindössze egyetlen helyezéssel és egy ponttal előzték meg Dobos Barna labdarúgóit. A vendégek az összecsapás esélyeseként a három pont megszerzésének reményében léptek pályára, melyben három egykori dunaújvárosi játékos – Villám, Urbin és Nagy - kezdőként kapott szerepet Csábi József vezetőedzőtől. Szellák lövéssel indult a találkozó az első hazai szöglet végén, de az alaposan fölé szállt, majd Vajda szabadrúgása csúszott el a lábak mellett. A 11. percben Nagy sarokrúgása után pattant hazai fejről kapu mellé a labda, majd az ellentámadásból hatalmas ziccer adódott Keglovics előtt, aki már csak a kapussal állt szemben, de Somogyi elvetődve védett. A Szolnok beívelésekből próbálkozott, de a hazai védők jól terelgették ki a labdákat, és a lestaktika is működött. A 22. percben Keglovics tört be határozottan a vendég tizenhatoson belülre, akit Fritz csak szabálytalanul tudott megállítani. Őt a játékvezető azonnal ki is állította, majd a jogos büntetőt Koval magabiztosan értékesítette (1-0).

Tíz percig örülhettünk az előnynek, hiszen a tíz emberre fogyatkozott vendégek szinte a semmiből egyenlítettek, amikor Nagy szögletét Gajdos fejjel csúsztatta a hosszú sarokba (1-1). Koval szabálytalankodása hozta ismét nagy lehetőséghez a vendégeket, akik a kapuval szemből, 22-23 méterről végezhettek el szabadrúgást, melyet a sorfal blokkolt. Tóth és Kovács kaptak kakaskodásért sárga lapot, majd ismét Koval volt a főszereplő, aki remekül csúsztatta meg a beívelt labdát, de ezt hárította a szolnoki hálóőr. A félidő végére kemény párharcokat láthatott a közönség, melyeket a játékvezető nem mindig jól ítélt meg. Fordulás után is folytatódott a kemény ütközések sora, melynek első áldozata Abért volt, majd a vendég kapus, Somogyi akarta levenni Szellák fejét. Az emberhátrányban játszó Szolnok bátran ment előre, melyet az öt perc alatt elvégzett három szöglet bizonyított, míg a hazaiak nem tudták megtartani a labdát. Miután kissé megnyugodtak a kedélyek, láthattunk szép hazai labdakihozatalokat, vagy egyéni megmozdulásokat, de a gólszerzési lehetőség Urbin előtt adódott, aki képes volt kihagyni – egyedül állva, szemben a kapuval – a ziccert, amikor a jobb kapufa mellé tekert.

A 60. percben sikerült beszorítani a vendégeket saját tizenhatosuk elé, de a kapura tartó lövéseket blokkolták a védők. Lorentz beadását fejelte le jól Tóth, de szöglet lett a vége, majd Szellák közeli perdítését védte reflexmozdulattal Somogyi. A több apró sérülés miatt akadozó játék tempója lelassult, majd Rokszin sárgult be, miután csúnyán elhúzta Vajda lábát. Már a 75. percben jártunk, amikor Huszárik szabadrúgását húzta le könnyedén a szolnoki kapus, majd Lorentz előtt adódott lehetőség, aki védőiről lefordulva kereste a lövés lehetőségét, melyet meg is talált, de kecsegtető helyzetből fölé lőtt. A vége előtt hét perccel Tóth tartotta, majd passzolta jól a labdát, amely Tamaskó elé került, de ő nem tudta a kapus mellet azt elgurítani. A 90. percben a Szolnok puskázott el egy lehetőséget, majd a hosszabbításban több gólhelyzet egyik csapat előtt sem adódott, így maradt a pontosztozkodás.

Dunaújváros PASE – Szolnoki MÁV FC Kft 1-1 (1-1)

Dunaújváros PASE: Dániel Csaba – Lorencz Márton, Koval Viktor, Hajdók Gábor, Huszárik Zsolt, Vajda Dávid, Abért Bence Zsolt (Tamaskó Ádám a 61. percben), Keglovics Bence (Polácsek Patrik a 83. percben), Szellák Soma, Kercsó Bence (Kozma Milán a 93. percben), Tóth Tibor. Vezetőedző: Dobos Barna.

Szolnoki MÁV FC: Somogyi Csaba – Rokszin Ádám, Vermes Krisztián, Kenderes Zoltán, Villám Balázs, Lőrinczy Attila (Balajti Ádám a 83. percben), Gajdos Zsolt, Urbin Péter, Kovács Olivér (Papp Szilárd a 63. percben), Nagy István (Zsdrál Miroslav a 61. percben), Fritz Attila. Vezetőedző: Csábi József.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.