Dunaújváros Hetilap

Díjat nyert az életmentő újvárosi szabadalom

Pálinkás István - 2016. április 5. 9:03

Ütközés, kisodródás esetén még az autóbuszt is vissza tudja vezetni az útra a DAK Acélszerkezeti Kft. által kifejlesztett korlátrendszer, amiért a helyi vállalat kiérdemelte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját.

Az elismerést az Országházban adták át még múlt héten, amelyen jelen volt Kövér László az Országgyűlés elnöke és Szabó Gábor a Magyar Innovációs Szövetség elnöke is.

Az innovációt tartja az egyik legfontosabb értéknek és teljesítményerősítőnek Tarány Gábor, a DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezetője, aki a most díjazott fejlesztésük kapcsán a teljesítmény hasznosságára büszke.

- Végtelen büszkeséggel tölt el ez a díj. Tavaly a MAGÉSZ (Magyar Acélipari Szövetség) hasonló innovációs díjban részesítette tevékenységünket. A DAK pályázott a MISZ által kiírt pályázatra, amit kollégáimmal együtt készítve adtuk be. Egy olyan korlátrendszer kifejlesztése, ami biztonságosabban „kezeli” az járműütközéseket. Az alkalmazással, amit bevezettünk, egy darab sinus-elem (szalag) még az autóbuszt is vissza tudja vezetni az útra. Nem szakad el, nincsen sérülés. A minősítési rendszerben ezt H2-nek nevezik. Korlát már eddig is létezett, ám ennyire könnyed, ennyire kevés anyagból, mégis, biztonságot kölcsönözve még nem létezett. Az újítás lényege az, hogy ha az oszlop le is szakad az elemről, nem húzza le, vagy csak lehajlik az oszloppal együtt, és átmegy rajta a jármű. Mindenféle segédeszköz nélkül biztosítottuk ezt, nincsenek közbeeső eszközök, elemek. Csak az oszlop kialakítása, annak keresztmetszete, csavarozása, ezáltal a csavarodásra kényszerítése adja a végeredményt. Apróságnak tűnik, de az oszlopok gyakorlatilag kipattannak a korlát fogásából. Az anyagok kapcsolatát mutatja ez a szabadalom.

Mit jelent pontosan a gyakorlatban?

- Rájöttünk arra, hogy ha ezt az ovál-furatot rátesszük bármely oszlopra, és a vízszintes korlátelemet azzal kapcsoljuk össze, akkor ott olyan súrlódó erő hat, hogy kellő időben leszakad a korlátról, és maga a szalagkorlát pedig megfogja, visszavezeti a járműt azzal a hurokkal. Európában nagyon sok variáció létezik, mi sem tudtuk megoldani elsőre. A mi találmányunkban az az úttörő, hogy nincsen az oszlopban és a sinus-elem között semmiféle kapcsolóelem. Mégis, leválik kellő időben, pontosan. Annyira, hogy az a korlátunk, amit sokkal gyengébb autókra méreteztünk, az autóbuszt is megfogja.

Biztonságtechnikailag mit jelent?

- Ha ennek a korlátnak nekimegy egy busz, akkor a buszban ülők semmiféle erőhatásnak nem lesznek kitéve, mint egy beton korlát esetében. Ez utóbbinál ugyanis akkora a lassulás, hogy az ostorcsapás (fejre, nyakra, belső szervekre mért) már veszélyes. Ennél a korlátnál nem állnak fönn, mivel rugalmas az egész rendszer.

Lesz folytatás?

- Az innovációnk folyamatos. Állandóan, mindig, mindenütt, bármi érdekeset, furcsát látok, azt fotózom, dokumentálom. Gondolkodom, mit lehet belőle kihozni. A cég rendszeresen fejleszt, mind technológiában, mind a termékekben is. Ha nincsen megújulás, nem lennénk a piacon. Meggyőződésem, hogy egy középvállalatnak a megújulás és a döntésképesség, a szellemi tőke, a cégben rejlő tudásbázis kihasználása a legfontosabb elemei. Ezek jó kihasználása pedig versenyelőnyt jelent.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

2023. már. 21.

A tavaszi sorozat első akciója a Római városrészben volt múlt szombaton, derül ki a DSTV összegzéséből. A lomtalanítást az elmúlt időszakban bevált gyakorlat szerint szervezi az önkormányzat és a Dunanett Kft. – szinte minden hétre jut alkalom. Hangkép.

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

2023. már. 20.

Ismét megnyitotta kapuját Adománykuckó, derül ki a DSTV összegzéséből. A Törő Anikó irányításával működő a Római városrészi karitatív bázis módosított az adományozás feltételein, de töretlen lendülettel várja mind az adományozókat, mind a rászorulókat. Hangkép.
 

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

2023. már. 18.

A kellemes márciusi időjárás sokakat kicsalogat a betonrengetegből, szívesen megyünk a parkokba – Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármestert arról kérdeztük, hogyan áll a város tavaszi nagytakarítása?

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

2023. már. 17.

Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere, a 6-os választókerület önkormányzati képviselője a héten jelentette be, hogy a Párbeszédet, annak országos elnökségét elhagyva, mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja munkáját. 

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

2023. már. 17.

Először a koronavírus járvány, majd az energiaárak írták át az életünk szinte minden mozzanatát, ami érthető módon érintette a városi buszközlekedést is. Most módosul a rendszer – a diákok és nyugdíjasok éves bérlete 1200 forint lesz!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

2023. már. 16.

A képviselőtestület mindösszesen 54 napirendi pontban hozott határozatot, köztük számos fajsúlyos kérdésben a Városháza közgyűlési termében ma délelőtt. Fókuszban: Iváncsa!

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

2023. már. 16.

Hamarosan elstartol a tavaszi lomtalanítás: a már hagyományos akciósorozat a Római városrészben kezdődik szombaton – négy helyszínen várják a lakókat a kihelyezett konténerek, ahol a már szükségtelenné vált, felhalmozódott eszközeiktől megszabadulhatnak.