Rendvédelmi felvonulás - Jönnek a régi Nysák, Ladák

2016. április 20. (szerda) 14:34 - Vass Ádám

A Közbiztonsági Rendezvénysorozat részeként Rendvédelmi felvonulást tartanak városunkban, ahol délelőtt és délután is gazdag programmal várják az érdeklődőket.

Játékos feladatok és izgalmas programok várják a kicsiket, de akár a felnőtteket is a Dózsa mozi előtti téren, pénteken már reggel nyolc órától a Dunaújváros Önkormányzata által is támogatott 19. Közbiztonsági Rendezvénysorozat újabb állomásán. Mint azt Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, egy ilyen programon több dolgot is be lehet mutatni egyszerre sokkal több gyereknek is, így délelőtt a téren lehetőségük lesz kipróbálni a különböző eszközöket, akár a szirénákat is, de közelebbről is megnézhetik az autókat, a felszereléseket, és játékos feladatokkal is várják majd őket.

A délutáni program két órakor kezdődik a Béke városrészi Szabadság út melletti nagy parkolóban, ahol közel fél óráig lehet majd testközelből megnézni a veterán szolgálati autókat, és ahonnan a felvonulás is elindul. A közel húsz autó között lesz negyven és már ötven éves tűzoltó- és mentőautó is, régi rendőr Lada, a menet elején pedig egy régi tűzoltó lovas kocsi megy majd. A Béke városrész utáni következő nagyobb megálló a Római városrészi víztorony melletti parkoló lesz, ahol szintén egy félórás bemutatóval várják az érdeklődőket. A konvoj nagyjából délután négy óra körül ér vissza a mozi elé, ahol tovább folytatódnak a programok, és ahol, aki kedvet érez hozzá, akár tűzoltónak is beöltözhet. Aki pedig ezek után szeretne jobban megismerkedni a tűzoltóság történetével, a múzeumban megteheti, a Szent Flórián katonái című kiállítást, melynek látogatási idejét egy hónappal meghosszabbították, így május 5. helyett június elejéig tekinthető meg a tárlat.

Mindezek mellett idén is várják a vállalkozó kedvű Guinness rekordereket a mozi előtti térre május 14-én, délután négy órától, hogy a város visszaszerezze az újraélesztési világrekord címét, ezúttal 220 ambu babával, melyeken egy órán át kell végezni az újraélesztési gyakorlatot. A szervezők (Fetth Katalin, dr. Máté Ágnes, Nagy Attila, Gulyás Emese és Orosz Csaba) azt javasolják, legalább négyen legyenek egy ambu babánál, jelentkezésüket pedig a dunaujvaros@voroskereszt.hu e-mail címen adják le. A rekordkísérlet alatt véradást is szerveznek majd a térre.

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnés miatt keresik Hegedüs Jánost

Eltűnés miatt keresik Hegedüs Jánost

2019. augusztus 23. (péntek)

A dunaújvárosi rendőrök keresik a 63 éves férfit, aki augusztus 7-e óta nem adott életjelet magáról.

Halálos baleset Enyingen

Halálos baleset Enyingen

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Egy kamion és egy kisbusz ütközött össze csütörtök reggel Enyingen a Fő utcában, utóbbi sofőrje a helyszínen életét vesztette - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján. A helyszíni szemle idején - rendőri irányítás mellett - félpályán halad a forgalom - jelezték.

Baleset a Baracsi úton

Baleset a Baracsi úton

2019. augusztus 17. (szombat)

Összeütközött két személyautó Dunaújvárosban, a Baracsi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsikat. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Baleset Nagyvenyimen

Baleset Nagyvenyimen

2019. augusztus 14. (szerda)

Két gépkocsi ütközött össze Nagyvenyimben, a Fő utca és a Rákóczi utca sarkán. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat, amelyek miatt lezárták az érintett útszakaszt. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Lezárták a Fő utca és a Rákóczi utca sarkát a baleset miatt.

Öngyilkosság a Rómain

Öngyilkosság a Rómain

2019. augusztus 14. (szerda)

Öngyilkos lett egy idős nő: a Római körúton a 41-es lépcsőház egyik hetedik emeleti lakásából ugrott ki. A rendőrség az estetet közigazgatósági-hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2019. augusztus 14. (szerda)

Tegnap a Magyar úti kereszteződésben a balra kanyarodó autó nem adta meg az elsőbbséget az egyenesen haladó járműnek és összeütköztek. A baleset következtében a vétlen sofőr utasa súlyos sérülést szenvedett. Ugyanezen a napon, délután Úrhidán, a Kossuth utcában történt hasonló jellegű közlekedési baleset. A baleset során a balra kanyarodó autós egy szabályosan közlekedő motorossal ütközött. A motoros nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tűz volt egy családi házban

Tűz volt egy családi házban

2019. augusztus 14. (szerda)

Kigyulladt egy lakóépület Kulcson, a Diós utcában. A mintegy nyolcvan négyzetméteres ház tetőszerkezete kapott lángra és égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat.