Rendvédelmi felvonulás - Jönnek a régi Nysák, Ladák

2016. április 20. (szerda) 14:34 - Vass Ádám

A Közbiztonsági Rendezvénysorozat részeként Rendvédelmi felvonulást tartanak városunkban, ahol délelőtt és délután is gazdag programmal várják az érdeklődőket.

Játékos feladatok és izgalmas programok várják a kicsiket, de akár a felnőtteket is a Dózsa mozi előtti téren, pénteken már reggel nyolc órától a Dunaújváros Önkormányzata által is támogatott 19. Közbiztonsági Rendezvénysorozat újabb állomásán. Mint azt Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, egy ilyen programon több dolgot is be lehet mutatni egyszerre sokkal több gyereknek is, így délelőtt a téren lehetőségük lesz kipróbálni a különböző eszközöket, akár a szirénákat is, de közelebbről is megnézhetik az autókat, a felszereléseket, és játékos feladatokkal is várják majd őket.

A délutáni program két órakor kezdődik a Béke városrészi Szabadság út melletti nagy parkolóban, ahol közel fél óráig lehet majd testközelből megnézni a veterán szolgálati autókat, és ahonnan a felvonulás is elindul. A közel húsz autó között lesz negyven és már ötven éves tűzoltó- és mentőautó is, régi rendőr Lada, a menet elején pedig egy régi tűzoltó lovas kocsi megy majd. A Béke városrész utáni következő nagyobb megálló a Római városrészi víztorony melletti parkoló lesz, ahol szintén egy félórás bemutatóval várják az érdeklődőket. A konvoj nagyjából délután négy óra körül ér vissza a mozi elé, ahol tovább folytatódnak a programok, és ahol, aki kedvet érez hozzá, akár tűzoltónak is beöltözhet. Aki pedig ezek után szeretne jobban megismerkedni a tűzoltóság történetével, a múzeumban megteheti, a Szent Flórián katonái című kiállítást, melynek látogatási idejét egy hónappal meghosszabbították, így május 5. helyett június elejéig tekinthető meg a tárlat.

Mindezek mellett idén is várják a vállalkozó kedvű Guinness rekordereket a mozi előtti térre május 14-én, délután négy órától, hogy a város visszaszerezze az újraélesztési világrekord címét, ezúttal 220 ambu babával, melyeken egy órán át kell végezni az újraélesztési gyakorlatot. A szervezők (Fetth Katalin, dr. Máté Ágnes, Nagy Attila, Gulyás Emese és Orosz Csaba) azt javasolják, legalább négyen legyenek egy ambu babánál, jelentkezésüket pedig a dunaujvaros@voroskereszt.hu e-mail címen adják le. A rekordkísérlet alatt véradást is szerveznek majd a térre.

A rovat további hírei: Sziréna

Körözött fiatalt fogtak

Körözött fiatalt fogtak

2019. október 17. (csütörtök)

Tegnap kora délutáni órákban a Korányi Sándor utcában egy 27 éves helyi lakost igazoltattak a járőrök, akivel szemben a Dunaújvárosi Járási Hivatal körözést rendelt el, mivel a kiszabott pénzbírságot nem fizette meg. A férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd a bírságösszeg befizetését követően szabadon bocsátották.

Csak bekerült a börtönbe

Csak bekerült a börtönbe

2019. október 17. (csütörtök)

A Március 15. téren tegnap hajnalban ellenőriztek a rendőrök egy 36 éves férfit, akiről megállapították, hogy ellene a Veszprémi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki. A dunaújvárosi lakost elfogták, a rendőrségre előállították, majd a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. 

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!

2019. október 15. (kedd)

A mai napon hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon. A távfűtéses lakásokban október tizenötödikén működésbe lépnek a fűtőtestek, de a jó idő ellenére egyes napszakokban a többi ingatlanban is beindítják a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánt. 

Az őszi kerti munkánál is fontos a tűzmegelőzés

Az őszi kerti munkánál is fontos a tűzmegelőzés

2019. október 15. (kedd)

A kellemes időben sokan kezdenek bele az őszi kertrendezésbe és a lehullott falevelek összegereblyézésébe, söprésébe. A növényi hulladék összegyűjtésének legjobb, újrahasznosítható és környezetkímélő módja a komposztálás. Belterületen a kerti zöldhulladék elégetésére csak ott van lehetőség, ahol van kifejezetten erre vonatkozó rendelete az önkormányzatnak, de a tűzvédelmi szabályokról ilyenkor se feledkezzünk meg.

Négyes karambol a Petőfi utcában

Négyes karambol a Petőfi utcában

2019. október 14. (hétfő)

Egymásba futott négy személyautó a Petőfi Sándor utcában. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egység áramtalanította az egyik gépkocsit. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Felborult egy kisbusz a 6-oson

Felborult egy kisbusz a 6-oson

2019. október 12. (szombat)

Lesodródott az úttestről és felborult egy kisbusz szombat reggel a 6-os főúton, Rácalmás térségében. A balesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentési munkálatok keretein belül áramtalanították a járművet. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani. 

Ittas vezetés, bevont jogsi

Ittas vezetés, bevont jogsi

2019. október 08. (kedd)

A dunaújvárosi rendőrök ittas járművezetővel szemben intézkedtek tegnap este, Nagykarácsonyban. A 44 éves helyi lakos vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették, és a férfival szemben ittas járművezetés vétsége miatt büntető feljelentést tettek.