Rendvédelmi felvonulás - Jönnek a régi Nysák, Ladák

2016. április 20. (szerda) 14:34 - Vass Ádám

A Közbiztonsági Rendezvénysorozat részeként Rendvédelmi felvonulást tartanak városunkban, ahol délelőtt és délután is gazdag programmal várják az érdeklődőket.

Játékos feladatok és izgalmas programok várják a kicsiket, de akár a felnőtteket is a Dózsa mozi előtti téren, pénteken már reggel nyolc órától a Dunaújváros Önkormányzata által is támogatott 19. Közbiztonsági Rendezvénysorozat újabb állomásán. Mint azt Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, egy ilyen programon több dolgot is be lehet mutatni egyszerre sokkal több gyereknek is, így délelőtt a téren lehetőségük lesz kipróbálni a különböző eszközöket, akár a szirénákat is, de közelebbről is megnézhetik az autókat, a felszereléseket, és játékos feladatokkal is várják majd őket.

A délutáni program két órakor kezdődik a Béke városrészi Szabadság út melletti nagy parkolóban, ahol közel fél óráig lehet majd testközelből megnézni a veterán szolgálati autókat, és ahonnan a felvonulás is elindul. A közel húsz autó között lesz negyven és már ötven éves tűzoltó- és mentőautó is, régi rendőr Lada, a menet elején pedig egy régi tűzoltó lovas kocsi megy majd. A Béke városrész utáni következő nagyobb megálló a Római városrészi víztorony melletti parkoló lesz, ahol szintén egy félórás bemutatóval várják az érdeklődőket. A konvoj nagyjából délután négy óra körül ér vissza a mozi elé, ahol tovább folytatódnak a programok, és ahol, aki kedvet érez hozzá, akár tűzoltónak is beöltözhet. Aki pedig ezek után szeretne jobban megismerkedni a tűzoltóság történetével, a múzeumban megteheti, a Szent Flórián katonái című kiállítást, melynek látogatási idejét egy hónappal meghosszabbították, így május 5. helyett június elejéig tekinthető meg a tárlat.

Mindezek mellett idén is várják a vállalkozó kedvű Guinness rekordereket a mozi előtti térre május 14-én, délután négy órától, hogy a város visszaszerezze az újraélesztési világrekord címét, ezúttal 220 ambu babával, melyeken egy órán át kell végezni az újraélesztési gyakorlatot. A szervezők (Fetth Katalin, dr. Máté Ágnes, Nagy Attila, Gulyás Emese és Orosz Csaba) azt javasolják, legalább négyen legyenek egy ambu babánál, jelentkezésüket pedig a dunaujvaros@voroskereszt.hu e-mail címen adják le. A rekordkísérlet alatt véradást is szerveznek majd a térre.

A rovat további hírei: Sziréna

Halálos baleset a 62-es főúton – rácalmási férfi az áldozat (webgalériával!)

Halálos baleset a 62-es főúton – rácalmási férfi az áldozat (webgalériával!)

2020. július 11. (szombat)

Egy 64 esztendős rácalmási férfi vesztette életét abban a balesetben, amely a 62-es főúton történt Seregélyesnél tegnap délután. A férfi autója frontálisan ütközött egy teherautóval, értesült a DO.

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

2020. július 08. (szerda)

Támadás, üldözés, elfogás, mindez fényes nappal a belvárosban – nem mindennapi eset után tanúk jelentkezését várja egy garázdaság miatt kezdett nyomozás során a dunaújvárosi rendőrség.

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

2020. július 08. (szerda)

Igazoltatáskor bukott meg egy lopás miatt körözött férfi a Dózsa György úton kedden délelőtt. A dunaújvárosi kapitányság kereste, értesült a DO.

Jogsi nélkül vezetett!

Jogsi nélkül vezetett!

2020. július 07. (kedd)

Hiába tiltották el a vezetéstől, ez sem riasztotta el a 26 éves dunaújvárosi férfit attól, hogy volán mögé üljön.

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.

Szirénapróbák július 6-án

Szirénapróbák július 6-án

2020. július 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 6-án, hétfőn.