Rendvédelmi felvonulás - Jönnek a régi Nysák, Ladák

2016. április 20. (szerda) 14:34 - Vass Ádám

A Közbiztonsági Rendezvénysorozat részeként Rendvédelmi felvonulást tartanak városunkban, ahol délelőtt és délután is gazdag programmal várják az érdeklődőket.

Játékos feladatok és izgalmas programok várják a kicsiket, de akár a felnőtteket is a Dózsa mozi előtti téren, pénteken már reggel nyolc órától a Dunaújváros Önkormányzata által is támogatott 19. Közbiztonsági Rendezvénysorozat újabb állomásán. Mint azt Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, egy ilyen programon több dolgot is be lehet mutatni egyszerre sokkal több gyereknek is, így délelőtt a téren lehetőségük lesz kipróbálni a különböző eszközöket, akár a szirénákat is, de közelebbről is megnézhetik az autókat, a felszereléseket, és játékos feladatokkal is várják majd őket.

A délutáni program két órakor kezdődik a Béke városrészi Szabadság út melletti nagy parkolóban, ahol közel fél óráig lehet majd testközelből megnézni a veterán szolgálati autókat, és ahonnan a felvonulás is elindul. A közel húsz autó között lesz negyven és már ötven éves tűzoltó- és mentőautó is, régi rendőr Lada, a menet elején pedig egy régi tűzoltó lovas kocsi megy majd. A Béke városrész utáni következő nagyobb megálló a Római városrészi víztorony melletti parkoló lesz, ahol szintén egy félórás bemutatóval várják az érdeklődőket. A konvoj nagyjából délután négy óra körül ér vissza a mozi elé, ahol tovább folytatódnak a programok, és ahol, aki kedvet érez hozzá, akár tűzoltónak is beöltözhet. Aki pedig ezek után szeretne jobban megismerkedni a tűzoltóság történetével, a múzeumban megteheti, a Szent Flórián katonái című kiállítást, melynek látogatási idejét egy hónappal meghosszabbították, így május 5. helyett június elejéig tekinthető meg a tárlat.

Mindezek mellett idén is várják a vállalkozó kedvű Guinness rekordereket a mozi előtti térre május 14-én, délután négy órától, hogy a város visszaszerezze az újraélesztési világrekord címét, ezúttal 220 ambu babával, melyeken egy órán át kell végezni az újraélesztési gyakorlatot. A szervezők (Fetth Katalin, dr. Máté Ágnes, Nagy Attila, Gulyás Emese és Orosz Csaba) azt javasolják, legalább négyen legyenek egy ambu babánál, jelentkezésüket pedig a dunaujvaros@voroskereszt.hu e-mail címen adják le. A rekordkísérlet alatt véradást is szerveznek majd a térre.

A rovat további hírei: Sziréna

Emberölési kísérlet miatt nyomoztak!

Emberölési kísérlet miatt nyomoztak!

2020. február 22. (szombat)

A Fejér megyei nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, amelyet egy újszentmargiti férfival szemben folytattak.

Lánglovagok: három tűzoltóval gyarapodik az állomány!

Lánglovagok: három tűzoltóval gyarapodik az állomány!

2020. február 18. (kedd)

Hat új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát Fejér megyében a napokban. Közülük hárman a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerültek, derül ki a megyei katasztrófavédelmi főigazgatóság kommunikációs szolgálatának összegzéséből. 

Rendőrség: a szépkorúak védelmében – városunkban is!

Rendőrség: a szépkorúak védelmében – városunkban is!

2020. február 16. (vasárnap)

A város több pontján hívták fel a figyelmet a rendőrök a trükkös csalók "unokázós" módszerére tegnap. Nem véletlenül: az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint idős személyeket csalók próbáltak meg tévedésbe ejteni, értesült a DO.

Idén is lesz alkotói pályázat

Idén is lesz alkotói pályázat

2020. február 14. (péntek)

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Rendőrség: kocsikat rongált, de rajtavesztett

Rendőrség: kocsikat rongált, de rajtavesztett

2020. február 12. (szerda)

Tetten érték és a helyszínen elfogták a rendőrök azt a férfit, aki kocsikat rongált meg a Lajos király körúton hétfőn este. Három esettel gyanúsítják.

Dunaújvárosi tűzoltókat is bevetettek a szélvihar után

Dunaújvárosi tűzoltókat is bevetettek a szélvihar után

2020. február 11. (kedd)

Tetőket rongált meg, fákat csavart ki az orkán erejű szél Fejér megye déli részén hétfőn – a Ciara hurrikán okozata viharkárok elhárításába a dunaújvárosi tűzoltókat is bevetették, értesült a DO.

Lánglovagok: kiégett egy nádfedésű lakóház Rácalmáson

Lánglovagok: kiégett egy nádfedésű lakóház Rácalmáson

2020. február 07. (péntek)

A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi lánglovagokat is bevetették, a tűz továbbterjedését sikerült megfékezni, de teljesen kiégett egy lakóház Rácalmáson csütörtökön este. A lakók elhelyezéséről a dunaújvárosi, ellátásukról a rácalmási önkormányzat gondoskodott.