Rendvédelmi felvonulás - Jönnek a régi Nysák, Ladák

2016. április 20. (szerda) 14:34 - Vass Ádám

A Közbiztonsági Rendezvénysorozat részeként Rendvédelmi felvonulást tartanak városunkban, ahol délelőtt és délután is gazdag programmal várják az érdeklődőket.

Játékos feladatok és izgalmas programok várják a kicsiket, de akár a felnőtteket is a Dózsa mozi előtti téren, pénteken már reggel nyolc órától a Dunaújváros Önkormányzata által is támogatott 19. Közbiztonsági Rendezvénysorozat újabb állomásán. Mint azt Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, egy ilyen programon több dolgot is be lehet mutatni egyszerre sokkal több gyereknek is, így délelőtt a téren lehetőségük lesz kipróbálni a különböző eszközöket, akár a szirénákat is, de közelebbről is megnézhetik az autókat, a felszereléseket, és játékos feladatokkal is várják majd őket.

A délutáni program két órakor kezdődik a Béke városrészi Szabadság út melletti nagy parkolóban, ahol közel fél óráig lehet majd testközelből megnézni a veterán szolgálati autókat, és ahonnan a felvonulás is elindul. A közel húsz autó között lesz negyven és már ötven éves tűzoltó- és mentőautó is, régi rendőr Lada, a menet elején pedig egy régi tűzoltó lovas kocsi megy majd. A Béke városrész utáni következő nagyobb megálló a Római városrészi víztorony melletti parkoló lesz, ahol szintén egy félórás bemutatóval várják az érdeklődőket. A konvoj nagyjából délután négy óra körül ér vissza a mozi elé, ahol tovább folytatódnak a programok, és ahol, aki kedvet érez hozzá, akár tűzoltónak is beöltözhet. Aki pedig ezek után szeretne jobban megismerkedni a tűzoltóság történetével, a múzeumban megteheti, a Szent Flórián katonái című kiállítást, melynek látogatási idejét egy hónappal meghosszabbították, így május 5. helyett június elejéig tekinthető meg a tárlat.

Mindezek mellett idén is várják a vállalkozó kedvű Guinness rekordereket a mozi előtti térre május 14-én, délután négy órától, hogy a város visszaszerezze az újraélesztési világrekord címét, ezúttal 220 ambu babával, melyeken egy órán át kell végezni az újraélesztési gyakorlatot. A szervezők (Fetth Katalin, dr. Máté Ágnes, Nagy Attila, Gulyás Emese és Orosz Csaba) azt javasolják, legalább négyen legyenek egy ambu babánál, jelentkezésüket pedig a dunaujvaros@voroskereszt.hu e-mail címen adják le. A rekordkísérlet alatt véradást is szerveznek majd a térre.

A rovat további hírei: Sziréna

Embereket akart felgyújtani

Embereket akart felgyújtani

2019. szeptember 23. (hétfő)

Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt őrizetbe vettek egy 59 éves székesfehérvári nőt, aki vasárnap délelőtt benzinnel locsolt le több embert, meggyújtani azonban már nem tudta őket - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a honlapján.

Autómentes nap idén is

Autómentes nap idén is

2019. szeptember 21. (szombat)

A rendezvény során bűn-és baleset-megelőzési programokkal várták az egyenruhások az érdeklődőket.

Eltiltották, mégis a volán mögé ült

Eltiltották, mégis a volán mögé ült

2019. szeptember 20. (péntek)

Tegnap az M6-os autópályán a rendőrök ellenőriztek egy gépkocsit és annak 22 éves vezetőjét. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy a férfit a Bicskei Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta, ezért előállítását követően a dunaújvárosi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

A sofőr nem sérült meg, de ő volt a hunyó

A sofőr nem sérült meg, de ő volt a hunyó

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a tavaly augusztusban történt baleset vizsgálatát.

Vitték a festményeket és a fűkaszát is

Vitték a festményeket és a fűkaszát is

2019. szeptember 18. (szerda)

Az adonyi rendőrök egy 25 éves perkátai férfit és annak 26 éves élettársát hallgatták ki gyanúsítottként.

Baleset szemtanúit keresi a rendőrség

Baleset szemtanúit keresi a rendőrség

2019. szeptember 16. (hétfő)

A dunaújvárosi rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének, továbbá szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

Egyhetes ellenőrzés kezdődik az utakon

Egyhetes ellenőrzés kezdődik az utakon

2019. szeptember 16. (hétfő)

Egyhetes összehangolt rendőrségi közúti ellenőrzés kezdődik ma Magyarországon.