Akarat Ereje Kupa: a Titkos küldetés!

2016. május 11. (szerda) 18:00 - Szárszó Lajos

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupát, melyen a súlyos betegséggel küzdő Szatmári Ádámnak igyekeznek segítséget nyújtani.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség kezdeményezésében az idén ötödször, most Pünkösd hétfőn kerül megrendezésre az Akarat Ereje Kupa, ez a remek sportnap, amely Szatmári Ádámnak és minden résztvevőnek évek óta felejthetetlen élményt nyújt. A DLSZ rendezvényére 2016-ban tizenhárom férfi, és hat női csapat nevezését fogadták el, s ahogy eddig, úgy a torna ezúttal is az összefogásról, a barátságról, egyúttal az akaratról és a sportról szól. A viadal egyik szervezője maga Szatmári Ádám, aki egy ritka, Duchenne-típusú izombetegségben szenved, ami egy genetikai, az X kromoszómához kötött hiba, amely kizárólag fiúknál jelentkezhet. A május 16-án sorra kerülő sport és családi nap ezúttal új helyszínen, a Lemezalakító Kft pihenőparkjában kerül lebonyolításra. Mint azt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a rendezvény fő szervezője, Petrás Gábor kérdésünkre elmondta, a torna arra hivatott, hogy egy súlyosan beteg dunaújvárosi kisfiúnak, Szatmári Ádámnak és családjának tudjanak ismét segíteni.

- A segítség nem pénzügyi, hanem sokkal inkább lelki és erkölcsi támogatást jelent, a rendezvényhez pedig szerencsére évről évre mind többen csatlakoznak. Idén először országos szintre tudjuk emelni az Akarat ereje Kupát, ugyanis a férfi mezőnyt bekapcsoltuk a Forever Cup elnevezésű versenysorozatba.
Ez utóbbinak azért van nagy jelentősége, mert az ország legnagyobb kispályás amatőr labdarúgó kupájának szervezői az egyik vidéki selejtező torna helyszínéül – immár másodszor – Dunaújvárost választották. Ez a rendkívül sikeres és jó hangulatú rendezvény kapcsolódik 2016-ban az Akarat Ereje Kupához.

Képek: DO-archív

A rendezvény főszervezőjeként a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség mellett Szatmári Ádám is hívja a családokat:
- Szeretettel várok mindenkit, hiszen nagyon jó lenne, ha ez a nap szeretett sportomról, a labdarúgásról szólna. Az egész napos rendezvényre teljes családokat várunk, hiszen az amatőr labdarúgó kupa mellett nagyszerű programok, így ugráló vár, rajzverseny, hőlégballon-eresztés, kutyabemutató, ugráló kötél bemutatók lesznek, melyeken ingyen lehet részt venni. A DLSZ az előző években tűzte ki zászlajára, hogy külső környezetére, a társadalmi viszonyulásokra is érzékenyen, önzetlenül és céltudatosan odafigyel. Tóth Imre elnökletével nagyszerűen működik a Társadalmi Felelősség Bizottság, akik szervezetten, nagyon körültekintően segítenek azokon a területeken, ahol szükség van rájuk, labdarúgókra. Így lesz ez 2016 Pünkösd hétfőjén is, hiszen az esemény ismét a jótékonyság jegyében kerül megszervezésre, melyen a DLSZ Társadalmi Felelősség bizottsága nagy meglepetéssel készül Ádámnak, melyet az eredményhirdetésen adnak át kis barátjuknak. Annyit azért előre elárulhatunk, hogy nem véletlenül lett a kupa alcíme a „Titkos küldetés”…

A rovat további hírei: Sport

Szoros vereségek a fővárosban

Szoros vereségek a fővárosban

2019. december 16. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin.

Véget ért a Santa Claus Kupa

Véget ért a Santa Claus Kupa

2019. december 16. (hétfő)

A cseh Olomouc csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett Santa Claus CUP U9 AAA elnevezésű utánpótlás jégkorong torna.

Lemaradt a felsőházról a Dunaferr

Lemaradt a felsőházról a Dunaferr

2019. december 15. (vasárnap)

Túl sokat hibázott a Dunaferr SE röplabda csapata a Debrecen elleni rangadón ahhoz, hogy reális esélye legyen a győzelemre.

Bravúros ezüst Kaposvárról

Bravúros ezüst Kaposvárról

2019. december 15. (vasárnap)

Remek versenyzéssel szerzett ezüstérmet az úszók országos rövidpályás bajnokságán a Dunaferr SE versenyzője, Szöllősi Martin.

Rangadó előtt a röplabdázók

Rangadó előtt a röplabdázók

2019. december 14. (szombat)

Kiemelkedően fontos bajnoki mérkőzés vár a Dunaferr SE röplabda csapatára a Debrecen ellen.

Fontos Dunaferr-siker

Fontos Dunaferr-siker

2019. december 13. (péntek)

Meggyőző játékkal aratott magabiztos, 6-1-es győzelmet Debrecenben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Fehérvári csapat lett a megye legjobbja

Fehérvári csapat lett a megye legjobbja

2019. december 13. (péntek)

A Fejó-Therm kispályás labdarúgó csapata a második, míg a Karmacsi Autó a harmadik helyen fejezte be a székesfehérvári viadalt.