Akarat Ereje Kupa: a Titkos küldetés!

2016. május 11. (szerda) 18:00 - Szárszó Lajos

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupát, melyen a súlyos betegséggel küzdő Szatmári Ádámnak igyekeznek segítséget nyújtani.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség kezdeményezésében az idén ötödször, most Pünkösd hétfőn kerül megrendezésre az Akarat Ereje Kupa, ez a remek sportnap, amely Szatmári Ádámnak és minden résztvevőnek évek óta felejthetetlen élményt nyújt. A DLSZ rendezvényére 2016-ban tizenhárom férfi, és hat női csapat nevezését fogadták el, s ahogy eddig, úgy a torna ezúttal is az összefogásról, a barátságról, egyúttal az akaratról és a sportról szól. A viadal egyik szervezője maga Szatmári Ádám, aki egy ritka, Duchenne-típusú izombetegségben szenved, ami egy genetikai, az X kromoszómához kötött hiba, amely kizárólag fiúknál jelentkezhet. A május 16-án sorra kerülő sport és családi nap ezúttal új helyszínen, a Lemezalakító Kft pihenőparkjában kerül lebonyolításra. Mint azt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a rendezvény fő szervezője, Petrás Gábor kérdésünkre elmondta, a torna arra hivatott, hogy egy súlyosan beteg dunaújvárosi kisfiúnak, Szatmári Ádámnak és családjának tudjanak ismét segíteni.

- A segítség nem pénzügyi, hanem sokkal inkább lelki és erkölcsi támogatást jelent, a rendezvényhez pedig szerencsére évről évre mind többen csatlakoznak. Idén először országos szintre tudjuk emelni az Akarat ereje Kupát, ugyanis a férfi mezőnyt bekapcsoltuk a Forever Cup elnevezésű versenysorozatba.
Ez utóbbinak azért van nagy jelentősége, mert az ország legnagyobb kispályás amatőr labdarúgó kupájának szervezői az egyik vidéki selejtező torna helyszínéül – immár másodszor – Dunaújvárost választották. Ez a rendkívül sikeres és jó hangulatú rendezvény kapcsolódik 2016-ban az Akarat Ereje Kupához.

Képek: DO-archív

A rendezvény főszervezőjeként a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség mellett Szatmári Ádám is hívja a családokat:
- Szeretettel várok mindenkit, hiszen nagyon jó lenne, ha ez a nap szeretett sportomról, a labdarúgásról szólna. Az egész napos rendezvényre teljes családokat várunk, hiszen az amatőr labdarúgó kupa mellett nagyszerű programok, így ugráló vár, rajzverseny, hőlégballon-eresztés, kutyabemutató, ugráló kötél bemutatók lesznek, melyeken ingyen lehet részt venni. A DLSZ az előző években tűzte ki zászlajára, hogy külső környezetére, a társadalmi viszonyulásokra is érzékenyen, önzetlenül és céltudatosan odafigyel. Tóth Imre elnökletével nagyszerűen működik a Társadalmi Felelősség Bizottság, akik szervezetten, nagyon körültekintően segítenek azokon a területeken, ahol szükség van rájuk, labdarúgókra. Így lesz ez 2016 Pünkösd hétfőjén is, hiszen az esemény ismét a jótékonyság jegyében kerül megszervezésre, melyen a DLSZ Társadalmi Felelősség bizottsága nagy meglepetéssel készül Ádámnak, melyet az eredményhirdetésen adnak át kis barátjuknak. Annyit azért előre elárulhatunk, hogy nem véletlenül lett a kupa alcíme a „Titkos küldetés”…

A rovat további hírei: Sport

Pontszerzés a véghajrában

Pontszerzés a véghajrában

2019. szeptember 24. (kedd)

Már csak egy csapat áll pont nélkül a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

2019. szeptember 23. (hétfő)

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át.

Bravúros pontszerzés

Bravúros pontszerzés

2019. szeptember 23. (hétfő)

Tetemes hátrányból felállva ért el 5-5-ös döntetlent a Phoenix Wizards elleni hazai mérkőzésen a DUE-Rudas Floorball Team az NB I második fordulójában.

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2019. szeptember 23. (hétfő)

Remek második félidei játékkal aratott háromgólos győzelmet a Grosics Akadémia vendégeként a Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata.

Második helyen végzett a Dunaferr!

Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.