Akarat Ereje Kupa: a Titkos küldetés!

2016. május 11. (szerda) 18:00 - Szárszó Lajos

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupát, melyen a súlyos betegséggel küzdő Szatmári Ádámnak igyekeznek segítséget nyújtani.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség kezdeményezésében az idén ötödször, most Pünkösd hétfőn kerül megrendezésre az Akarat Ereje Kupa, ez a remek sportnap, amely Szatmári Ádámnak és minden résztvevőnek évek óta felejthetetlen élményt nyújt. A DLSZ rendezvényére 2016-ban tizenhárom férfi, és hat női csapat nevezését fogadták el, s ahogy eddig, úgy a torna ezúttal is az összefogásról, a barátságról, egyúttal az akaratról és a sportról szól. A viadal egyik szervezője maga Szatmári Ádám, aki egy ritka, Duchenne-típusú izombetegségben szenved, ami egy genetikai, az X kromoszómához kötött hiba, amely kizárólag fiúknál jelentkezhet. A május 16-án sorra kerülő sport és családi nap ezúttal új helyszínen, a Lemezalakító Kft pihenőparkjában kerül lebonyolításra. Mint azt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a rendezvény fő szervezője, Petrás Gábor kérdésünkre elmondta, a torna arra hivatott, hogy egy súlyosan beteg dunaújvárosi kisfiúnak, Szatmári Ádámnak és családjának tudjanak ismét segíteni.

- A segítség nem pénzügyi, hanem sokkal inkább lelki és erkölcsi támogatást jelent, a rendezvényhez pedig szerencsére évről évre mind többen csatlakoznak. Idén először országos szintre tudjuk emelni az Akarat ereje Kupát, ugyanis a férfi mezőnyt bekapcsoltuk a Forever Cup elnevezésű versenysorozatba.
Ez utóbbinak azért van nagy jelentősége, mert az ország legnagyobb kispályás amatőr labdarúgó kupájának szervezői az egyik vidéki selejtező torna helyszínéül – immár másodszor – Dunaújvárost választották. Ez a rendkívül sikeres és jó hangulatú rendezvény kapcsolódik 2016-ban az Akarat Ereje Kupához.

Képek: DO-archív

A rendezvény főszervezőjeként a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség mellett Szatmári Ádám is hívja a családokat:
- Szeretettel várok mindenkit, hiszen nagyon jó lenne, ha ez a nap szeretett sportomról, a labdarúgásról szólna. Az egész napos rendezvényre teljes családokat várunk, hiszen az amatőr labdarúgó kupa mellett nagyszerű programok, így ugráló vár, rajzverseny, hőlégballon-eresztés, kutyabemutató, ugráló kötél bemutatók lesznek, melyeken ingyen lehet részt venni. A DLSZ az előző években tűzte ki zászlajára, hogy külső környezetére, a társadalmi viszonyulásokra is érzékenyen, önzetlenül és céltudatosan odafigyel. Tóth Imre elnökletével nagyszerűen működik a Társadalmi Felelősség Bizottság, akik szervezetten, nagyon körültekintően segítenek azokon a területeken, ahol szükség van rájuk, labdarúgókra. Így lesz ez 2016 Pünkösd hétfőjén is, hiszen az esemény ismét a jótékonyság jegyében kerül megszervezésre, melyen a DLSZ Társadalmi Felelősség bizottsága nagy meglepetéssel készül Ádámnak, melyet az eredményhirdetésen adnak át kis barátjuknak. Annyit azért előre elárulhatunk, hogy nem véletlenül lett a kupa alcíme a „Titkos küldetés”…

A rovat további hírei: Sport

Vízilabda Európa-bajnokság - Könnyű csoportokban a magyarok

Vízilabda Európa-bajnokság - Könnyű csoportokban a magyarok

2019. október 23. (szerda)

A magyar férfi és női válogatott is könnyű csoportba került a január 12. és 26. között sorra kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon.

Rangadót nyert a második

Rangadót nyert a második

2019. október 23. (szerda)

A Multisteel Hungary gárdája alaposan kitömte az éllovas Tízpróbásokat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának nyolcadik fordulójában.

Bravúros bajnoki szereplés!

Bravúros bajnoki szereplés!

2019. október 23. (szerda)

Magabiztosan jutottak tovább a felnőtt bajnokság hármas döntőjébe Tatabányán a Dunaferr SE birkózói.

Újpesti előny a kupában

Újpesti előny a kupában

2019. október 22. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói négygólos hátrányból várhatják az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzés visszavágóját.

Továbbjutás a kupában!

Továbbjutás a kupában!

2019. október 22. (kedd)

Remek játékkal aratott kétgólos győzelmet a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Mosonmagyaróvár vendégeként.

Simán nyertek az esélyesek

Simán nyertek az esélyesek

2019. október 22. (kedd)

Két mérkőzésen összesen huszonhárom gólt szereztek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Kupameccs az UTE ellen

Kupameccs az UTE ellen

2019. október 22. (kedd)

Pár nappal a két gárda fővárosi meccs után ismét az Újpest ellen korcsolyáznak jégre a DAB jégkorongozói.