Akarat Ereje Kupa: a Titkos küldetés!

Szárszó Lajos - 2016. május 11. 18:00

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupát, melyen a súlyos betegséggel küzdő Szatmári Ádámnak igyekeznek segítséget nyújtani.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség kezdeményezésében az idén ötödször, most Pünkösd hétfőn kerül megrendezésre az Akarat Ereje Kupa, ez a remek sportnap, amely Szatmári Ádámnak és minden résztvevőnek évek óta felejthetetlen élményt nyújt. A DLSZ rendezvényére 2016-ban tizenhárom férfi, és hat női csapat nevezését fogadták el, s ahogy eddig, úgy a torna ezúttal is az összefogásról, a barátságról, egyúttal az akaratról és a sportról szól. A viadal egyik szervezője maga Szatmári Ádám, aki egy ritka, Duchenne-típusú izombetegségben szenved, ami egy genetikai, az X kromoszómához kötött hiba, amely kizárólag fiúknál jelentkezhet. A május 16-án sorra kerülő sport és családi nap ezúttal új helyszínen, a Lemezalakító Kft pihenőparkjában kerül lebonyolításra. Mint azt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a rendezvény fő szervezője, Petrás Gábor kérdésünkre elmondta, a torna arra hivatott, hogy egy súlyosan beteg dunaújvárosi kisfiúnak, Szatmári Ádámnak és családjának tudjanak ismét segíteni.

- A segítség nem pénzügyi, hanem sokkal inkább lelki és erkölcsi támogatást jelent, a rendezvényhez pedig szerencsére évről évre mind többen csatlakoznak. Idén először országos szintre tudjuk emelni az Akarat ereje Kupát, ugyanis a férfi mezőnyt bekapcsoltuk a Forever Cup elnevezésű versenysorozatba.
Ez utóbbinak azért van nagy jelentősége, mert az ország legnagyobb kispályás amatőr labdarúgó kupájának szervezői az egyik vidéki selejtező torna helyszínéül – immár másodszor – Dunaújvárost választották. Ez a rendkívül sikeres és jó hangulatú rendezvény kapcsolódik 2016-ban az Akarat Ereje Kupához.

Képek: DO-archív

A rendezvény főszervezőjeként a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség mellett Szatmári Ádám is hívja a családokat:
- Szeretettel várok mindenkit, hiszen nagyon jó lenne, ha ez a nap szeretett sportomról, a labdarúgásról szólna. Az egész napos rendezvényre teljes családokat várunk, hiszen az amatőr labdarúgó kupa mellett nagyszerű programok, így ugráló vár, rajzverseny, hőlégballon-eresztés, kutyabemutató, ugráló kötél bemutatók lesznek, melyeken ingyen lehet részt venni. A DLSZ az előző években tűzte ki zászlajára, hogy külső környezetére, a társadalmi viszonyulásokra is érzékenyen, önzetlenül és céltudatosan odafigyel. Tóth Imre elnökletével nagyszerűen működik a Társadalmi Felelősség Bizottság, akik szervezetten, nagyon körültekintően segítenek azokon a területeken, ahol szükség van rájuk, labdarúgókra. Így lesz ez 2016 Pünkösd hétfőjén is, hiszen az esemény ismét a jótékonyság jegyében kerül megszervezésre, melyen a DLSZ Társadalmi Felelősség bizottsága nagy meglepetéssel készül Ádámnak, melyet az eredményhirdetésen adnak át kis barátjuknak. Annyit azért előre elárulhatunk, hogy nem véletlenül lett a kupa alcíme a „Titkos küldetés”…

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.