Eső, viharos szél - Így kezdődik az idei nyár

doszerk - 2016. május 29. 19:34

Változékony időjárással kezdődik jövő héten a meteorológiai nyár. Több helyen lehetnek záporok, erős, akár viharos széllel kísért zivatarok. Helyenként viszont hosszabb napos időszakok mellett akár 30 Celsius-fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt hétfőre Vas és Zala megye kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Mint írták: egy-egy rövid zápor a Dunántúlon sem zárható ki, a Dunától keletre viszont intenzív záporok, heves zivatarok is várhatók: felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

A Dunántúlon erős, zivatarok környezetében akár viharos széllökésekre is készülni kell. Emellett hétfőn keleten kevés napsütés valószínű, de az ország többi részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-19, a legmagasabb hőmérséklet hétfőn 24-29 fok között várható.

Kedden, május utolsó napján főleg északon és nyugaton szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, de ezzel együtt általában sok napsütés várható. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, június elsején is hasonló idő várható. Emellett késő délutántól már a déli megyékben is lehet csapadék. A minimumhőmérséklet 9-15 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-28 fok körül alakulnak.

Csütörtökön helyenként akár több órára is kisüthet a nap, de - különösen a déli óráktól - ismét többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok körül alakul.

Pénteken, szombaton és vasárnap is több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A leghidegebb órákban pénteken 10-17, szombaton 11-17, vasárnap 12-17 fok lehet. Pénteken és szombaton várhatóan 21-27 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a nappali maximumok várhatóan 20-25 fok körül alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

-OPH-

A rovat további hírei: Mozaik

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)