Napsütés, 30 fok - Hétvégére itt a nyár

doszerk - 2016. május 26. 7:38

Ma többórás ragyogó napsütésre, pénteken napos, gomolyfelhős, igazi nyárias hangulatú időre számíthatunk. Hétvégére pedig igazi strandidő jön! Fronthatásra nem kell számítani.

Csütörtökön többórás ragyogó napsütésre számíthatunk, melyet délután gomolyfelhők zavarhatnak. Elszórtan, de nagyobb eséllyel északon fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A kezdetben még élénk északnyugati szél délutánra fokozatosan mérséklődik. 24 és 29 fok közötti kora nyárias meleg lesz. Front nem lesz felettünk.

Pénteken napos, gomolyfelhős, igazi nyárias hangulatú időre van kilátás. Délután főleg a hegyvidéi tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők szűrik a napsütést. Elszórtan valószínű frissítő zápor, zivatar. A megélénkülő déli széllel továbbra is meleg levegő áramlik hazánk térségébe. Főleg délen lehet 30 fok körüli hőség.


A Parázs-Varázson, a tűzhelyek mellett fázni biztos nem fogunk

Vasárnap többórás napsütés várható, csak az esti óráktól alakulnak ki zivatarok. A délkeleti szél többfelé megélénkül. 28 fok körüli strandidő ígérkezik (az Alföldön 30 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála).

Hétfőn egy hidegfront hatására gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan fordul elő zápor, zivatar (néhol jégeső, felhőszakadás). A szél északnyugatira fordul és megerősödik. ÉNy-on már pár fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

-OPH-

A rovat további hírei: Mozaik

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)