Dunaújváros Hetilap

Időközi választás - Nyert a Fidesz

2016. június 5. (vasárnap) 23:26 - doszerk

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Fidesz képviselőjelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyerte a vasárnapi időközi önkormányzati képviselői választást. Második lett dr. Huszti Zsolt a DK jelöltje. A Jobbik a harmadik, az MSZP a negyedik helyen végzett.

Vargáné Dr. Sürü Renáta jegyzőasszony, a Helyi Választási Iroda vezetője és Dr. Bakos Károly, a Helyi Választási Bizottság elnöke sajtótájékoztató keretében ismertette a választás hivatalos végeredményét. A 3671 választásra jogosult polgárból 1177-en éltek szavazati jogukkal, ez 32,06 százalékos részvételi arányt jelent.

Az időközi választás hivatalos végeredménye a szavazólapon található jelöltsorrend szerint a következő:

Orha Zoltán (független) - 19 szavazat

Gebei Bálint (független) – 84 szavazat

Selyem József (Magyar Szocialista Párt) – 98 szavazat

Balogh Péter (Munkáspárt) – 0 (nulla) szavazat

Barta Endre (Jobbik Magyarországért Mozgalom) – 203 szavazat

Dr. Huszti Zsolt (Demokratikus Koalíció) – 243 szavazat

Pappné Grabant Ilona (Párbeszéd Magyarországért) – 84 szavazat

Harsányi Péter (Szociáldemokrata Párt) – 1 szavazat

Lassingleitner Fruzsina (FIDESZ) – 422 szavazat

Az öt szavazókörben összesen 23 érvénytelen szavazat született. A voksolás alatt még a délelőtt folyamán egy rendkívüli esemény történ: egy választópolgár rosszul lett az egyik szavazókörben, őt mentővel szállították kórházba. Ezt az egy esetet leszámítva a választás rendben lezajlott.

A DO-nak pár szó erejéig sikerült megszólaltatnia a Fidesz győztes jelöltjét, Lassingleitner Fruzsinát:

- Mindenekelőtt szeretném megköszönni a választópolgárok bizalmát és támogatását, mindenkinek köszönöm, aki rám szavazott. A jövőben szeretném folytatni a már megkezdett munkát, számíthatnak rám a 4-es számú választókerület lakói.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. február 16. (szombat)

Vállalkozók Bálja, újabb szociális intézményt újítottak fel, közmeghallgatást és közgyűlést tartottak a Városházán - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Jótékonyság, felolvasás

D+ Híradó - Jótékonyság, felolvasás

2019. február 15. (péntek)

Jótékonysági akció volt az Arany iskolában, Wass Albert felolvasó nap lesz, idegenben lép pályára a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Parkolás - Polgármesteri helyszínbejárás a Rómain

Parkolás - Polgármesteri helyszínbejárás a Rómain

2019. február 15. (péntek)

A keddi közmeghallgatáson tett ígéretét váltotta be Cserna Gábor polgármester: a Római körúton személyesen győződött meg a parkolási helyzetről és egyeztetett a problémát felvető lakókkal.

Felújították az Útkereső Segítő Szolgálat székhelyét

Felújították az Útkereső Segítő Szolgálat székhelyét

2019. február 15. (péntek)

Egy 205 millió forintos projekt részeként megújult az Útkeresés Segítő Szolgálat Bartók Béla téri székhelye. Az energetikailag korszerűsített intézménybe decemberben költözött vissza a családsegítő szervezet.

Gyengül az influenzajávány

Gyengül az influenzajávány

2019. február 15. (péntek)

Fejér megye területén 3134 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján február 4. és 10. között. Ez 18 százalékkal kevesebb az előző hetinél.

D+ Híradó - Közgyűlés, díjátadó

D+ Híradó - Közgyűlés, díjátadó

2019. február 14. (csütörtök)

Február havi rendes közgyűlés, díjátadó a Rudas iskolában, nyelvi vetélkedő a Petőfiben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Megszavazták a költségvetést

Megszavazták a költségvetést

2019. február 14. (csütörtök)

Mintegy ötven napirendi pontot tárgyaltak meg a csütörtöki közgyűlésen. Az elsők között volt a város idei évre vonatkozó költségvetési tervezete, majd annak elfogadása után megalkották róla a rendeletet is.