Kispályás foci: Dunaferr-bravúr az Üzleti Ligában

spigott - 2016. június 6. 7:58

Első alkalommal vett részt a fővárosban megrendezett Üzleti Liga küdelmeiben a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata, mely azonnal be is húzta a rangos viadal aranyérmét.

Első alkalommal vett részt a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata, az ország egyik legnagyobb céges labdarúgó tornáján, ahol 526 vállalat, vállalkozás van regisztrálva. Az egész évben zajló versenysorozat egyik fontos állomása, a minden évben megrendezésre kerülő egynapos Üzleti Liga, melyet idén Budapesten, a Sport 11 Rendezvényközpontban tartottak meg. A viadalon nagyszerű csapatokat vonultattak fel a vállalatok június 4-én, hogy aztán a 23 gárda, a nap végére 63 (!) mérkőzést lejátszva végső győztest ünnepelhessen. Természetesen újoncként sem volt más a cél, mint a lehető legjobb pozíciót megszerezni, s bár a szervezők a névsorolvasásnál utolsóként mondták be az újvárosiakat, szerencsére ez még csak a megnyitó volt és nem az eredményhirdetés.

Az ötcsapatos csoportban a Dunaferrnek az első találkozót a Gödöllőről érkező, LEAR Corporation Hungary Kft. gárdájával kellett megvívnia. Nagyszerűen mutatkozott be a csapat, mert 8-1-es sikernek örülhettek és várhatták a következő vetélytársukat, a TRACON Electric (Dunakeszi) alakulatát, akiket magabiztos játékkal, szintén meggyőző fölénnyel (5-1) sikerült két vállra fektetni. A folytatásban az ugyancsak két győzelemmel álló DECATHLON érkezett, ami már jóval nehezebb feladat volt, azonban két gólt nekik is tudtak lőni (2-0), így jó eséllyel pályázhattak a továbbjutásra. Hátra volt azonban még egy találkozó, ahol ismét veretlen gárda nézett velük farkasszemet, a fővárosi FERRO S.C. A csoportelsőséget döntötte el ez a mérkőzés és nagyon kemény csatában (kétszer vezettek a vasgyáriak, két alkalommal pedig a FERRO S.C.) igazságos döntetlen született (4-4), amivel a mieink nyerték meg a "D" csoport küzdelmeit.

Hátsó sor: Lengyel László, Kőkuti Tamás, Béres Ferenc, Varga Csaba, Hatvany Attila, Somogyi Jenő, Ughy Márk.
Első sor: Tóth Imre, Csordás István, Kalácska András, Ács Gábor, Rátkai Tamás, Petrás Gábor.

A folytatásban az egyenes kieséses szakaszban a székesfehérvári Denso Europa alakulatát csak igen nehezen sikerült búcsúztatni, Somogyi Jenő találatával (1-0). Az elődöntőben a Kirchhoff Automotive GmbH várt a Dunaferr-re. Az esztergomiak egy gigászi büntetőpárbaj után jutottak a legjobb négy csapat közé. Szikrázóan kemény küzdelemben, Ughy Márk és Somogyi Jenő góljaival sikerült túljutni az autóalkatrész gyártókon és jöhetett az aranymérkőzés. A remek gyúró Csordás István segítségével igyekeztek felfrissülni fiúk a döntő előtt és elszántan várták a kezdést jelentő bírói sípszót. Döntőbeli ellenfelük az OTTO Fuchs Kft volt Tatabányáról. Rendkívül jól kezdtek az újvárosiak, hiszen Ughy Márk már a 3. percben, Varga Csaba, pedig két perccel később talált a hálóba. A félidő hajrájában Somogyi Jenő is betalált, így komoly előnnyel tudtak fordulni. A szünet után szépített az OTTO Fuchs, de Hatvany Attila és Petrás Gábor találatára már nem jött válasz, így a Dunaferr csapata újoncként elhódította az Üzleti Liga gyönyörű trófeáját (5-1).
Külön öröm volt, hogy a góllövőlistán, harmadik helyen végzett Somogyi Jenő, hat találattal. A Dunaferr meglepő, de nagyszerű győzelmet aratott újoncként a rangos tornán és tovább öregbítette Dunaújváros és támogatói hírnevét.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.