Dunaújváros Hetilap

Ábrahámovics Gábor igazi csapatjátékos

doszerk - 2016. július 24. 14:46

Semmi különösebb nem vezérelte Ábrahámovics Gábort, mint az, hogy boldoguljon az életben, és megtalálja számításait. Tanult, dolgozott, kockáztatott, és mert belevágni, hogy megvalósítsa az elképzeléseit.

Édesapja halálát követően elszegődött pizzafutárnak azért, hogy zsebpénze legyen, és hogy továbbtanulhasson. Gábor a Veszprémi Egyetemre járt, majd üzleti kommunikációt tanult, a nyelvvizsga után idegenforgalmi szakmenedzserré vált, a Testnevelési Főiskolán pedig felsőfokú vízilabda edzői és fallabda oktatói képesítést szerzett.

- Az egészben az volt a legnagyszerűbb, hogy a tanulmányaimat egyszerre, egyidőben végeztem. Hétfőnként a helyi főiskolán kezdtem, majd Pestre mentem, hogy szombatra a vízilabda mérkőzésekre újra itt legyek. Közben edzéseket is vezettem, és utána jártam például éjszakai műszakba. A tanulmányok végezte után rá kellett jönnöm, hogy sem ismerettségem, sem munkahelyem nincs, így kapva kaptam egy rokonunk által kínálkozó lehetőség után és külföldre mentem dolgozni. A nagy álmok azonban nem mindig válnak valóra. Két évig dolgoztam éjszakai műszakban raktárosként egy angol városban, és kipróbáltam a brit vízilabdát is, de nem jött be. Számolni kezdtem, és rájöttem, hogy arányaiban ugyan jóval többet keresek, mint itthon, de többet is költök. Végül hazajöttem. Az egyik régi csoporttársam szólt, hogy van munkalehetőség a vasműben, így a Meleghengerműben, a Kemence üzemben kezdtem dolgozni bugafeladóként.

Egy vasárnapi focizás után a barátjával, a pizzafutár társával arról beszéltek, milyen jó lenne, ha tulajdonosként foglalkoznának a pizzázással, mivel az ördögien remeknek gondolt pizzériát éppen árulták, illetve befektetőket kerestek. Akkor minden szám negatív volt a könyvelésben, de Gáborék bíztak az ötleteikben és belevágtak. Az első évek arról szóltak, hogy amit keresett a vasműben, azt beletette a pizzériába.

- Lassan már tíz esztendeje, hogy belevágtunk az egyik városi pizzéria üzemeltetésébe. Csak a végcélt láttam magam előtt, de nem tudtam, mivel jár. Lelkes amatőrök voltunk, de azóta sokat tanultunk. Az elején elkezdtünk gondolkodni, miben vagyunk lemaradva. Ilyen volt a közösségi média és a marketing. Feltérképeztük, miként tudunk nagy tömegeket könnyen elérni, majd meg is céloztuk ezeket. Kimentünk sportrendezvényekre: a kispályás foci után jött egy vízilabdás együttműködés, majd eljutottunk a Parázs Varázsra is. Új pizzákkal jöttünk ki, és azt vettük észre, hogy embert kell felvennünk. A közelmúltban a színház és a futsal csapat megkeresésének is szívesen tettünk eleget. A bővülő partneri kapcsolataink jelzik, jó úton járunk. Az az elvünk, hogy mi, helyi vállalkozások, segítsük egymást, egészítsük ki a másik tevékenységét, hogy komplexebb szolgáltatást kapjanak a városlakók.

Szeretnének nagyobb szerepet vállalni a városban. Támogatják a sportot, a sportszervezeteket, és jótékonysági akciókat is szerveznek. Volt arra is példa, hogy egy tévesen leadott nagyobb rendelést a kórház sürgősségi osztályára vagy a hajléktalan szállóra vitték be.
Ahogy Gábor fogalmazott, egy korszak most lezárul az életében, ugyanis néhány hete új álláslehetőséget kapott: a DVG Zrt. szolgáltatási osztályvezető-helyetteseként dolgozik.  

- Átgondoltam mindent és döntöttem. Innentől kültagként és szakértőként segítem a pizzéria munkáját. A DVG-nél összetett munkát végzek. Szabadidős- és sportrendezvények, valamint a Szalki-szigeten a kemping és a szabadstrand felügyelete, szervezési, marketing és bizonyos vendéglátási feladatok is hozzám tartoznak.

A sport szeretete mindig is végigkísérte élete során. A legnagyobb hobbija a vízilabdázás.

 - Hét évesen kezdem el edzeni Mihók Attilánál és a korosztályos válogatottságig vittem. Mindig is jó csapatunk volt, edzettek voltunk, de a keretszűkítésnél mindig mi, vidékiek estünk ki. Ennek ellenére a vízilabdázás örök szerelem marad.

A rovat további hírei: Közélet

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.