Átmeneti lehűlés esővel, utána ismét kánikula

doszerk - 2016. július 31. 18:00

Egy hidegfront nyomán a jövő hét elején lehetnek záporok, zivatarok. Aztán ismét sok napsütésre és 30 Celsius-fok körüli melegre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn, augusztus elsején több-kevesebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Elsősorban keleten, illetve a déli határvidéken valószínű elszórtan zápor, zivatar, de futó zápor másutt sem kizárt. Helyenként felhőszakadás, viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21 fok között alakul. Napközben az Alföldön 27-31, másutt viszont 23-26 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden reggel a keleti határszél, illetve napközben a középső megyékben fordulhat elő néhol zápor. Napközben viszont sok napsütés várható. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 25-28 fok között valószínű.

Szerdán többnyire napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 27-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken túlnyomóan napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön 13-19, pénteken 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok csütörtökön 29-33, pénteken 31-35 fok között alakulnak.

Szombaton átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan várható zápor, zivatar. Kezdetben az ország közepén és nyugaton, majd egyre inkább a Dunától keletre várható csapadék. Többfelé megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között valószínű.

Időnként vasárnap is megerősödik a szél, de emellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)