Dunaújváros Hetilap

Diákmunka és pótvizsgákra való felkészítés

2016. július 18. (hétfő) 9:45 - Molnár Emese

Diákmunkát szervezett, és pótvizsgára is felkészíti a tanulókat a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.(DHHF).

A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, és az általa alapított Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. idén is várta azon fiatalok jelentkezését, akik szívesen vállaltak diákmunkát a nyáron.

Hosszú János, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, kétféle diákmunkára jelentkezhettek a tanulók. A Dunaújvárosi Kegyelet Bt. közreműködésével, partnerségével temetőgondozási munkákat végez kilenc tanuló július 4. és augusztus 19. között napi hat órában. A diákok kéthetes turnusokban váltják egymást. A polgármesteri hivatal huszonöt diák számára biztosít lehetőséget nyári munkavégzésre július 20. és augusztus 19. között. A diákok egy része a város játszótereit teszi majd rendbe a DHHF szakmai irányítása mellett.

Arról is beszélt Hosszú János, hogy idén is felkészítik pótvizsgára azokat az általános iskolás gyerekeket, akik jelentkeztek, kérték a segítségüket. Erre a programra tizennyolc diák jelentkezett, közülük ketten alsó tagozatosok, a többiek felsőbb évfolyamosok. A felkészítés július 18. és augusztus 19. között lesz. Az alsósok három tantárgyból (matematikából, magyar nyelvből és magyar irodalomból), míg a felsősök kilenc tantárgyból (matematikából, kémiából, magyar nyelvből, magyar irodalomból, történelemből, fizikából, biológiából, angolból és énekből) kapnak segítséget szakképzett pedagógusoktól. A DHHF által foglalkoztatott tanárok egyszerűsített munkavállalói szerződés keretén belül segítik a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek felkészítését.

A rovat további hírei: Közélet

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

2020. július 12. (vasárnap)

A hírt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szombati közleménye erősítette meg – tudtam/tudtuk, hogy eljön az idő, már az is csoda, hogy csak most. Itt a hivatalos közlemény, egy hosszabb és egy nagyon rövid mondat kiegészítéssel.

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

2020. július 10. (péntek)

Fontos problémára hívta fel a lakosság figyelmét Orosz Csaba: a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője Mészáros László, a DVG. Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője társaságában a táborállási területen keletkezett zöldhulladék nem megfelelő elhelyezésére, és az ezzel járó kockázatra, veszélyre figyelmeztet.

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.