Dunaújváros Hetilap

Diákmunka és pótvizsgákra való felkészítés

2016. július 18. (hétfő) 9:45 - Molnár Emese

Diákmunkát szervezett, és pótvizsgára is felkészíti a tanulókat a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.(DHHF).

A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, és az általa alapított Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. idén is várta azon fiatalok jelentkezését, akik szívesen vállaltak diákmunkát a nyáron.

Hosszú János, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, kétféle diákmunkára jelentkezhettek a tanulók. A Dunaújvárosi Kegyelet Bt. közreműködésével, partnerségével temetőgondozási munkákat végez kilenc tanuló július 4. és augusztus 19. között napi hat órában. A diákok kéthetes turnusokban váltják egymást. A polgármesteri hivatal huszonöt diák számára biztosít lehetőséget nyári munkavégzésre július 20. és augusztus 19. között. A diákok egy része a város játszótereit teszi majd rendbe a DHHF szakmai irányítása mellett.

Arról is beszélt Hosszú János, hogy idén is felkészítik pótvizsgára azokat az általános iskolás gyerekeket, akik jelentkeztek, kérték a segítségüket. Erre a programra tizennyolc diák jelentkezett, közülük ketten alsó tagozatosok, a többiek felsőbb évfolyamosok. A felkészítés július 18. és augusztus 19. között lesz. Az alsósok három tantárgyból (matematikából, magyar nyelvből és magyar irodalomból), míg a felsősök kilenc tantárgyból (matematikából, kémiából, magyar nyelvből, magyar irodalomból, történelemből, fizikából, biológiából, angolból és énekből) kapnak segítséget szakképzett pedagógusoktól. A DHHF által foglalkoztatott tanárok egyszerűsített munkavállalói szerződés keretén belül segítik a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek felkészítését.

A rovat további hírei: Közélet

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

2020. szeptember 21. (hétfő)

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány születésnapi sorozatának záróeseménye lett volna a művészetterápiás műhely alkotóinak műveiből szervezett jótét célú árverés. Mit vesztettünk a meghiúsulásával – és lesz-e lehetőség a pótlására?

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

2020. szeptember 21. (hétfő)

Nyers László a Vasműben mozdonyvezetőként dolgozott, emellett a Kohász SE válogatott birkózója volt, sőt, több mozifilmben is szerepelt. A remek sportember nevét veszi föl a radari sportcentrum szeptember 23-án, szerdán délelőtt. 

Szívvel, lélekkel alkot, díjakat érdemelt

Szívvel, lélekkel alkot, díjakat érdemelt

2020. szeptember 21. (hétfő)

Több rangos országos elismerést is elhódított, mára túlzás nélkül világszerte ismerik és keresik egyedi, bőven a művészet határait túllépő munkáit. 2018-ban a Kiemelt Magyar Kézműves Remek díjat érdemelte, idén jó eséllyel pályázik az Év Kiváló Szakembere elismerésre Steixner István. Miniportré.

Ismét szép siker volt a családi ÖKO-nap Újtelepen (galériával)

Ismét szép siker volt a családi ÖKO-nap Újtelepen (galériával)

2020. szeptember 19. (szombat)

Minden korábbi ígéretet beváltott, szép sikert aratott mind a városrész lakói, mind a "külsős" vendégek körében a Városvédők Újtelepért Egyesület immár hagyományos családi ÖKO-napja. Címszavas összegzés, elfogult bekezdés – aztán meséljenek a képek!

Mozgáskorlátozottak egyesülete: négy elismerés a közgyűlésen

Mozgáskorlátozottak egyesülete: négy elismerés a közgyűlésen

2020. szeptember 19. (szombat)

Négy országos rangú elismerést vehettek át a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesület tagjai a vírushelyzet miatt májusról elhalasztott közgyűlésen: a tanácskozást, amely egyúttal a közelgő 25. születésnap előkészülete is volt, a napokban rendezték a Campus Étteremben. Gratulálunk a díjazottaknak!

Közgyűlés: fontos és forintos döntések

Közgyűlés: fontos és forintos döntések

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Negyvennél több napirend szerepelt a közgyűlés szeptember havi nyílt ülésén, amelyet a Városházán tartottak ma délelőtt. A döntéshozók egyebek mellett a Dunaújváros Vasas Táncegyüttes támogatásáról, a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkban tervezett szobor kompozícióról, a mobil kézilabda csarnok üzemeltetéséhez szükséges költségekről is szavaztak.