Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere - Egy jótékonysági akció kiemelkedő sikere

Vass Ádám - 2016. augusztus 16. 14:17

Jócskán meghaladta az előzetes várakozásokat, és több mint fél millió forint gyűlt össze a város kenyerének eladásából, amely összeget a Jószolgálati Otthon Közalapítványnak adományoztak.

Március végén indult az önkormányzat és a Széchenyi Sütőipari Kft. közös jótékonysági kezdeményezése: a pékség egy különleges recept alapján megsüti a város kenyerét, és minden eladott darab után ötven forintot jótékonysági célra ajánlanak fel, negyedévente mindig más-más szervezet részére. A kezdet óta Dunaújváros finom burgonyakenyerét szinte mindenki megismerte már, nem csak a boltok polcairól, hanem például a Parázs Varázs alkalmával minden asztalhoz adtak egy-egy egész kenyeret.

Áprilisban, májusban és júniusban összesen 10 885 darab kenyeret vásároltak, így az akció első kedvezményezettje, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány 544 250 forinttal gazdagodott. Az adomány átadására a Jószoli Liget közi napközijében került sor kedden délelőtt. Cserna Gábor, városunk polgármestere elmondta, ez az összeg meghaladja az előzetes várakozásokat, amiért köszönet jár a Széchenyi Sütőipari Kft-nek, a helyi Tourinform irodának az operatív koordinálásért, és a város lakóinak, akik nap, mint nap vásárolnak a kenyérből, ezáltal segítve a jótékonysági célt.

A közalapítvány vezetője, Kecskés Rózsa is megköszönte az önkormányzatnak, a pékségnek és a város lakóinak ezt a nagyszerű lehetőséget, hiszen mint mondta, egy ilyen alapítványnál mindig van helye a pénznek. Rendszeresen szerveznek táborozást, az ellátottak kérésére idén egy közös kirándulásra került sor Balatonlellén, ahová a napköziből és az otthonból összesen hatvannégyen utaztak el egy hétre. Azoknak, akik egészségügyi állapota nem engedi meg, hogy hosszabb időre utazzanak, egy napos balatoni kirándulásban lesz részük. Az adomány átadása után a napközi ellátottjai egy saját dallal köszönték meg mindenkinek a segítséget és az élményeket.

Baka Zsanett, a pékség irodavezetője megjegyezte, Dunaújváros kenyere töretlen népszerűségnek örvend azóta is, így hasonló összeg várható szeptember végén, amikor lezárul a következő negyedév.

Az akció következő kedvezményezettje az Útkeresés Segítő Szolgálathoz tartozó, a Frangepán utcában található Családok Átmeneti Otthona lesz. A szolgálat igazgatója, Kissné Fekete Éva szintén hálás a lehetőségért. Az otthon már tizenkét éve nyújt átmeneti segítséget a családoknak az újrakezdéshez. Az intézmény tizenkét családnak tud otthont biztosítani egyszerre. Jelenleg tizenegy családnak, összesen negyven személynek, felnőttnek és gyermeknek biztosítanak szállást. Az otthonban sok gyermek, az újszülöttektől kezdve a középiskolás korú fiatalokig megfordul, így változóak az igények is, amellyel a dolgozók igyekeznek szabadidős programot nyújtani nekik. Kissné Fekete Éva elmondta, az adományból elsősorban sportszereket szeretnének vásárolni, valamint szeretnének egy kirándulást is szervezni Budapestre, a Csodák Palotájába, mivel sok gyermeknek ilyen nagy élményben még nem volt része.

A rovat további hírei: Közélet

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

2021. szep. 22.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner István irányította cég. Gyorshír, nagy gratulációval!

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

2021. szep. 22.

Válassza ön is a közösségi közlekedést: az Autómentes Nap keretében ingyen buszozhat a városi hálózaton! Az utolsó figyelmeztetést a város hivatalos weboldala tette közzé.

A balesetek elkerülése a cél

A balesetek elkerülése a cél

2021. szep. 21.

Terepszemlét tartott a Szalki-szigeten Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője, valamint Orosz Csaba, a körzet képviselője. 

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

2021. szep. 21.

Hosszú sorok egész nap, tapintható választói aktivitás és kiváló hangulat a Városháza téren: javában tart az előválasztás Dunaújvárosban is. A címbe foglalt idézetet Szabó Zsolt alpolgármestertől kölcsönöztük, aki tegnap kora délután voksolt a Városháza téren.

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

2021. szep. 20.

Dunaújváros történetében először egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég végzi majd a távhőtermelést és a távhőszolgáltatást.

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

2021. szep. 20.

"… olyan országot szeretnék építeni a gyerekeimnek és az ő generációjuknak, ahonnan nem kell elmenni és ahová megéri visszajönni." Bemutatkozik Kovács Janka, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje. (X) 

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

2021. szep. 19.

A téma fontosságára a DO betűhíven közli az előválasztást szervező csapat közleményét: ma szünet, hétfőn folytatják. Minden további fontos részlet a hajtás után.