Összefogás a dózsás gyermekekért!

2016. augusztus 9. (kedd) 19:34 - Szárszó Lajos

Pályázat útján elnyert támogatásnak köszönhetően épül meg a Pillekő Homokozó a Dózsa iskolában, melynek kialakításához várják a segíteni szándékozó szülőket és pedagógusokat.

Az iskolai tanév befejezése előtt hirdették ki annak a pályázatnak az eredményét, melyet városunk egyik nagy bevásárló központja írt ki, melyen a Dózsa György Általános Iskola 400.000 forintot nyert. Ezzel megnyílt annak a lehetősége, hogy megújítsák a tornaudvar egy részét, ahol pillepalackokból épül homokozó, melyekből a gyermekek közel 2000 darabot gyűjtöttek össze. Az építési munkálatokat az iskola pedagógusa, Böröczki Adrienn szervezi.

- Nagy öröm számunkra, hogy a Pillekő Homokozó pályázatunknál iskolánk nyerte el a 400.000 forintos támogatást. Ez azonban a megvalósítás első lépése volt csak. Programunk hamarosan a kivitelezés szakaszába lép. A munka - mely kreatív műhelyfoglakozás keretében, iskolai közösségünk aktív részvételével, összefogásával valósul meg - augusztus 24-én 9 órakor kezdődik és három napon keresztül tart majd. Az építési folyamathoz várjuk a segítőkész családokat. A gyerekek számára, akik a második naptól, augusztus 25-től tudnak hozzánk csatlakozni, kisebb programokat szervezünk, de a könnyebb munkákba ők is tudnak segíteni.

A közös munka eredményeként egy hatalmas, öko szemléletű Pillekő Homokozó, és az azt körülvevő helyreállított padok készülnek el, amelyek méltóképpen szimbolizálják a környezetvédelem, a tudatos életmód és az élő, alkotó közösségek fontosságát.

A rovat további hírei: Oktatás

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

2020. augusztus 01. (szombat)

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt.

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

2020. július 31. (péntek)

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

2020. július 31. (péntek)

Aerobik órával színesítette az Erzsébet-tábor eseménysorozatát a Petőfi Sándor Általános Iskola. Az intézményben több turnusban táboroznak a gyerekek, heti váltásban egészen augusztus végéig. A programok között kulturális elfoglaltságok is szerepelnek a gyermekek számára. DSTV, hangkép a hajtás után.

Öregdiák? Ugyan már! Örök diák!

Öregdiák? Ugyan már! Örök diák!

2020. július 23. (csütörtök)

A Tanár Úr. Így szólítják az egyetemen, a kamarában, de még a piaci pecsenyésnél is. Okkal: évtizedeken át tanított abban az intézményben, ahol nemrégiben sikerrel diplomázott – és lett a Dunaújvárosi Egyetem történetének legidősebb végzett hallgatója dr. Kovács Miklós Gábor. Interjú és pályakép-vázlat a hajtás után!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.