Összefogás a dózsás gyermekekért!

2016. augusztus 9. (kedd) 19:34 - Szárszó Lajos

Pályázat útján elnyert támogatásnak köszönhetően épül meg a Pillekő Homokozó a Dózsa iskolában, melynek kialakításához várják a segíteni szándékozó szülőket és pedagógusokat.

Az iskolai tanév befejezése előtt hirdették ki annak a pályázatnak az eredményét, melyet városunk egyik nagy bevásárló központja írt ki, melyen a Dózsa György Általános Iskola 400.000 forintot nyert. Ezzel megnyílt annak a lehetősége, hogy megújítsák a tornaudvar egy részét, ahol pillepalackokból épül homokozó, melyekből a gyermekek közel 2000 darabot gyűjtöttek össze. Az építési munkálatokat az iskola pedagógusa, Böröczki Adrienn szervezi.

- Nagy öröm számunkra, hogy a Pillekő Homokozó pályázatunknál iskolánk nyerte el a 400.000 forintos támogatást. Ez azonban a megvalósítás első lépése volt csak. Programunk hamarosan a kivitelezés szakaszába lép. A munka - mely kreatív műhelyfoglakozás keretében, iskolai közösségünk aktív részvételével, összefogásával valósul meg - augusztus 24-én 9 órakor kezdődik és három napon keresztül tart majd. Az építési folyamathoz várjuk a segítőkész családokat. A gyerekek számára, akik a második naptól, augusztus 25-től tudnak hozzánk csatlakozni, kisebb programokat szervezünk, de a könnyebb munkákba ők is tudnak segíteni.

A közös munka eredményeként egy hatalmas, öko szemléletű Pillekő Homokozó, és az azt körülvevő helyreállított padok készülnek el, amelyek méltóképpen szimbolizálják a környezetvédelem, a tudatos életmód és az élő, alkotó közösségek fontosságát.

A rovat további hírei: Oktatás

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

2020. május 04. (hétfő)

A könyvek története, az olvasás és a kódexek világa – erről kapták az érettségi első, szövegértési feladatsorát a diákok, adta hírül az Eduline oktatási portál. 90 perc a betű birodalmában; innen folytatjuk! Frissítés: mutatjuk a műértelmező feladatok választéka után az összes megoldáshoz vezető ugródeszkát is!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

2020. április 22. (szerda)

Óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek készült, de mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Föld napján a víz körforgásáról szóló animációs filmet - aktuálisabb, mint valaha! A hangképes tájékoztató percekkel ezelőtt élesedett a Szívességfal Dunaújváros és környéke facebook csoportban, köszönet a tippért!

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

2020. április 21. (kedd)

Éles hangütésű közleményben, "megdöbbenéssel és felháborodással" tiltakozik az érettségi tervezett időpontja miatt a Civil Közoktatási Platform. A dokumentumot egy bevezető után teljes terjedelmében közöljük.

Óvodással a karanténban (1.): a napi rutin

Óvodással a karanténban (1.): a napi rutin

2020. április 15. (szerda)

Mindenkit megvisel a bezártság, különleges feladat az óvodás korosztály lekötése – rendhagyó sorozatunkban Szirmainé Gubicza Margit, a Margaréta tagóvoda vezetője tanácsait találják a szülők; fogadják és alkalmazzák szeretettel! Első rész: napi rutin!