Takács Krisztián a VB-ig biztos folytatja

spigott - 2016. augusztus 18. 22:09

Az 50 méteres gyorsúszásban elért idejével elégedett Takács Krisztián, aki már nem szomorkodik az olimpián elért 17. helye miatt, s a hazai rendezésű világbajnokságig mindenképpen folytatja az úszást.

A tizenhetedik helyen végzett 50 méteres gyorsúszás versenyszámában a dunaújvárosi Takács Krisztián a riói olimpián. A sprinter már megérdemelt nyári szabadságát tölti, többször is átgondolta a közelmúlt történéseit, s ma arra is vállalkozott, hogy értékeli negyedik olimpiai szereplését is.
"A helyezés szempontjából jobbra számítottam, de így utólag visszagondolva, az úszásommal nem volt gond. Sikerült teljesítenem egy levegővel a távot, elég jó állapotban is voltam, nem volt semmi olyan nagy hibám, amit észrevettem volna, szóval mindent összevetve, ez egy jó úszás volt. Azt többen is megjegyezték, hogy ennél rosszabb pályán, mint a kettes, nem is mehettem volna, ugyanis az olasz srác, aki mellettem volt az egyesen, nagyon lemaradt, míg a hármason versenyző ukrán Govorov nagyon előttem volt, s olyan hullámokat csinált, hogy valósággal szívott a kötélhez, szóval szerintem sikerült úgy 50 méter 70 centit úsznom. Így is mindössze két századon múlt az elődöntőbe jutásom, 22.12-őt úsztam, a döntőben is voltak 22 másodperc fölötti teljesítmények, magával az idővel nem lehetek elégedetlen. El kell fogadnom, hogy ez most erre volt elég, a világ közvetlen élvonala után nagyon szoros a mezőny, egy-két század dönti el a helyezéseket, most ez számomra így alakult. Éppen ezért nem is vagyok csalódott, akkor lennék az, ha hibáztam volna egy nagyot, vagy nem úgy készülök, ahogy kell" - értékelte teljesítményét az úszó.

Krisztián azért azt is elárulta, hogy foglalkoztatja még riói szereplése, keresik az okait annak, hogy miért nem sikerült tökéletesre a verseny, ám gondolatban már a jövőre is készül, ugyanis a hazai rendezésű világbajnokságon nagyon szeretne bizonyítani.

Kép forrása: MTI/Illyés Tibor felvétele!

"Utólag persze igyekszik okoskodni az ember, sokan elemeztük a helyzetet, lehet, hogy szerencsésebb lett volna korábban kimennünk Rióba az átállás miatt, mert pár úszó kivételével nem csak mi magyarok, hanem az európai mezőny sem úgy szerepelt, mint például a londoni olimpián. Igyekszem lezárni ezt magamban. Biztos, hogy százszor eszembe fog jutni még az olimpia, de már nem lehet mit csinálni, előre kell tekinteni, mert vannak még céljaim. Azt többször hangsúlyoztam, hogy lehet ez lesz az utolsó olimpiám, ám ezt még mindig nem döntöttem el. Az biztos, hogy a hazai világbajnokságig folytatom az úszást, 50 méteren már megvan az "A" szintem, fizikálisan érzek is magamban erőt, a folytatást viszont meglátjuk. Gondolnom kell arra is, hogy ez nem szórakozás, hanem a munkám is, s ha az ember a munkájából nem tud megélni, akkor olyasvalamibe fekteti az energiáját, amiből képes lesz erre. A világbajnokságig folytatom, ez biztos, a szintem megvan, a legjobb két magyar versenyző között kell magam tartani 50 gyorson, s emellett a 100-ról sem mondtam még le, mindenképpen szeretnék a hosszabbik számban is jól szerepelni hazai közönség előtt" – fogalmazott Takács Krisztián.

A rovat további hírei: Sport

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.