Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Angyalok és démonok

2016. szeptember 18. (vasárnap) 8:12 - Vass Ádám

Varga Melinda és Zsuppon Orsolya Angyalok és démonok című kiállítása a női arcok köré épül, de más és más módon ábrázolva, többféleképpen kihangsúlyozva az érzelmeket.

Újabb kiállítás nyílt pénteken a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában, a folyosógaléria egyik falát Varga Melinda, míg a másikat Zsuppon Orsolya festményei díszítik október 13-ig. Zsuppon Orsolya külföldi tartózkodása miatt nem tudott részt venni a megnyitón, szavait Horváthné Lázár Gabriella tolmácsolta, megemlítve, hogy Varga Melindával először Móder Rezső műhelyében találkoztak két éve, és rendkívüli öröm, hogy őt választotta első nagy bemutatkozásához párjául. Móder Rezső Munkácsy-díjas művész egy-egy korai képet is hozott a kiállítóktól, bemutatva, mennyivel kiforrottabb technikával dolgoznak ma mindketten. Ő is megemlítette, hogy ez Varga Melinda első kiállítása, melyet majd reméli sok követ majd, hiszen minden tárlat ünnep a művésznek.

 


Kiss Kálmán versekkel és saját benyomásaival érkezett, szerinte sokban hasonlítanak a képek, nem csak a témában, a női arc ábrázolásában, és abban, hogy a kiállítás címéhez híven van angyal és ördög mindkettejük képein, de sokban különböznek is. Egyikük olaj- a másikuk akril festékkel dolgozik, egyiküknél ott van egy nyugtalan szomorúság, míg másikuknál a hangulatok is keverednek. Abban azonban megegyeznek, hogy mindkettejük képein a női arcokra a csendes, meditáló bánat jellemző, és a semmiben révednek elmélyülten, valamint az is, hogy mindkét oldal érdekes, és markánsan hat a látogatóra.

A rovat további hírei: Kultúra

Rockmaraton 2020: teljessé vált a jubileumi fesztiválprogram!

Rockmaraton 2020: teljessé vált a jubileumi fesztiválprogram!

2020. február 21. (péntek)

Sepultura, Cradle of Filth, Marky Ramone, The Agonist, Infected Rain – öt kegyetlenül erős fellépővel vált véglegessé a lista, rekordidő alatt betelt a naptár: nagyjából minden kész, hogy a 30 éves jubileumhoz kavalkád legyen a Rockmaraton a Szalki-szigeten július elején. Yeaaah!

ICA-D: a testetlen testek tárlata

ICA-D: a testetlen testek tárlata

2020. február 19. (szerda)

A dolog, amely elfelejtett testet ölteni – ezzel a címmel nyílik kiállítás Koronczi Endre alkotásaiból a Kortárs Művészeti Intézetben  pénteken. Létezik-e széltárgy? A válaszért irány a kortárs – de előbb itt egy kedvcsináló összegzés!

Könyvtár: "Ki nem volt Hamvas Béla?"

Könyvtár: "Ki nem volt Hamvas Béla?"

2020. február 17. (hétfő)

Izgalmas előadással ünnepli a magyar széppróza napját a József Attila Könyvtár: Weiner Sennyey Tibor költő, író Ki nem volt Hamvas Béla? című előadására kedden várják a vendégeket.

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

2020. február 13. (csütörtök)

Idén immár ötödszörre rendezik meg a Vomiting Blood Night  minifesztiválját a Kaptár Music Pubban – micsoda véletlen, az idén éppen tizedik születésnapját ünneplő házigazda Morhord buliját Valentin napján rendezik!  Yeaaahh!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

2020. február 12. (szerda)

A József Attila Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap egész világot behálózó akciójához – pénteken várják meglepetéssel a gyermekkönyvtár vendégeit! A felnőtteket könyves vakrandival csábítják!
 

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

2020. február 06. (csütörtök)

Izgalmas kulturális kalandozásra invitálja a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet pénteken este – a két kiállítást stílszerűen két programmal búcsúztatják!
 

Népdalosok versenye a Móriczban

Népdalosok versenye a Móriczban

2020. február 05. (szerda)

A Móricz iskola adott otthont a Pesovár Ferenc Fejér Megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny területi fordulójának a napokban. A megméretés hangképes összegzése itt!