Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Angyalok és démonok

2016. szeptember 18. (vasárnap) 8:12 - Vass Ádám

Varga Melinda és Zsuppon Orsolya Angyalok és démonok című kiállítása a női arcok köré épül, de más és más módon ábrázolva, többféleképpen kihangsúlyozva az érzelmeket.

Újabb kiállítás nyílt pénteken a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában, a folyosógaléria egyik falát Varga Melinda, míg a másikat Zsuppon Orsolya festményei díszítik október 13-ig. Zsuppon Orsolya külföldi tartózkodása miatt nem tudott részt venni a megnyitón, szavait Horváthné Lázár Gabriella tolmácsolta, megemlítve, hogy Varga Melindával először Móder Rezső műhelyében találkoztak két éve, és rendkívüli öröm, hogy őt választotta első nagy bemutatkozásához párjául. Móder Rezső Munkácsy-díjas művész egy-egy korai képet is hozott a kiállítóktól, bemutatva, mennyivel kiforrottabb technikával dolgoznak ma mindketten. Ő is megemlítette, hogy ez Varga Melinda első kiállítása, melyet majd reméli sok követ majd, hiszen minden tárlat ünnep a művésznek.

 


Kiss Kálmán versekkel és saját benyomásaival érkezett, szerinte sokban hasonlítanak a képek, nem csak a témában, a női arc ábrázolásában, és abban, hogy a kiállítás címéhez híven van angyal és ördög mindkettejük képein, de sokban különböznek is. Egyikük olaj- a másikuk akril festékkel dolgozik, egyiküknél ott van egy nyugtalan szomorúság, míg másikuknál a hangulatok is keverednek. Abban azonban megegyeznek, hogy mindkettejük képein a női arcokra a csendes, meditáló bánat jellemző, és a semmiben révednek elmélyülten, valamint az is, hogy mindkét oldal érdekes, és markánsan hat a látogatóra.

A rovat további hírei: Kultúra

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.

Újra jazz muzsika a Juharosban

Újra jazz muzsika a Juharosban

2019. augusztus 29. (csütörtök)

Lakatos Pecek Krisztián és Oláh Krisztián duója lép fel péntek este nyolc órától a Juharos Étteremben.