Dunaújváros Hetilap

Bayer - Hárommillió "nem" a népszavazáson

Pálinkás István - 2016. szeptember 24. 19:30

Országjáráson kívüli, baráti meghívásnak tett eleget Bayer Zsolt pénteken Ercsiben. A nyilvános fórumrendezvényen Győri Máté polgármester köszöntötte a jelenlévőket, s felhívta a figyelmet arra, hogy az október 2-i népszavazás Ercsiben duplán számít, mert van éppen elég megoldani valójuk a város társadalmában.

És bár a belügyminiszter, dr. Pintér Sándor megerősítette, szó nincs arról, hogy Ercsibe telepítsenek migránsokat, erősen ajánlja mindenkinek a településért is nyomatékosított nemmel történő voksolást.  

Ezt követően Bayer Zsolt – aki a barátságokon túl katonaidejét is Ercsiben töltötte – sokkoló demográfiai tényekkel kezdte érvelését, ami Afrika, Ázsia, Amerika és Európa lakosságának népszaporulatára tekintve, nem túl fényes jövővel kecsegtet az elkövetkezendő évtizedekre. Összességében a Föld jelenlegi 7,5 milliárdos lakossága ötven év múlva 15 milliárdra nő, ami fenntarthatatlan állapotokat okoz minden tekintetben. A jelenlegi népvándorlást megemlítve kitért arra, hogy a Nyugat-balkáni útvonalon az elmúlt évben 107 országból érkezettek 80 százaléka bizony Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Pakisztánból és Bangladesből érkezik. Mindez történik akkor, amikor Európa jószerével mindkét fontos önvédelmi ösztönét (önfenntartás és fajfenntartás) elveszítette:

- Azt tapasztalom az országjárás során, hogy az emberek tudják, miként fognak szavazni. Ahogy látom, hárommillió ember, akik szerintem egészen biztosan tudja, elmegy és nemet fog mondani. Nagyjából 3-400 ezer a határon túli regisztrált magyar, aki szintén el fog menni és nemet fog mondani. Megközelítőleg félmilliós tömeget kell még megmozdítani, ami egyáltalán nem reménytelen. Felmérésekből tudjuk, hogy MSZP-s szavazók több, mint 65 százaléka nemet mondana, ha elmenne. El kell tudni vinni őket. A Jobbik is beállt, ha csak félszívvel is, de támogatja az ügyet. Optimista vagyok, szerintem meglesz.

Folyamatosan és következetesen népvándorlást említett minden statisztikai tény hátterében. Földi László titkosszolgálati szakértő inváziót, ráadásul egy „szponzorált”, fizetett inváziót, amiről kimondták már, hogy háború. Ezt is tények mutatják.

-Földi Lászlónak tökéletesen igaza van, a két igazság tökéletesen passzol egymással. Létezik egy népvándorlás, aminek döntő többségét szerencsétlen, nyomorult, kiszolgáltatottak, naiv tömeget érint. Elindítják őket, hazudnak nekik, ígéretekkel kábítják. Rettenetes aljas módon a semmibe indítják el őket, útközben mindenüket elszedve. Ennek az irgalmatlan tömegnek egy tetemes része amúgy – ahogyan Földi László szokta volt mondani – katonai feladattal érkezik. Ebben a pillanatban a megfogalmazása, hogy háborúban állunk, tökéletesen értelmezhető és valósággá válik. Kiképzett haderő jön. Hangsúlyozom, hogy a kiszolgáltatott és becsapottak tömegek takarásában.

„Idegengyűlölet keltő kampányt folytat a magyar kormány!” – hangzott el egy főszerkesztőtől, aki állítólag szellemi megjelenítője a liberalizmusnak.

- Nem az. Említett szellemi körnek van néhány levert karója, cölöp a fejében: idegengyűlölet, antiszemitizmus, kirekesztés, antiliberalizmus, antinacionalizmus. Bármi történjék a világban, ők ezek közt a cölöpök között rohangálnak. Bármi történik, azt keresik, melyik cölöphöz tudják odakötni. Az a helyzet, egy idő után eljön a pillanat, hogy ebből egy furcsa, de inkább szomorú, mint nevetséges cirkuszi jelenet lesz. Most éppen özönlik be Európába egy tökéletesen felfoghatatlan, ismeretlen tömeg, ismeretlen szándékával, kultúrájával, akaratával, nyelvével, vallásával. Akiket elvileg nekünk el kellene tartani, miközben megerőszakolják lányainkat az utcáinkon, tereinken, összerondítják koncerttermeinket, nem tudjuk, mikor-hova tesznek csőbombát, nem tudjuk, mikor köszön be a bevásárlóközpontba a robbanómellényes delikvens. És miközben ez a helyzet, ők még mindig kék zászlót lobogtatnak, hogy mi idegengyűlölők vagyunk. Nem tudok ezzel mit kezdeni, de hál’ Istennek, nem is kell. Remélhetőleg, és ezzel próbáltam lelket önteni az emberekbe, mert bárhol megjelenek és elmondom, hogy demográfiailag mi a helyzet, akkor tényleg megdöbbennek. Ami teljesen normális reakció, mert a helyzet teljesen kilátástalan és tragikus. De amikor a reményről kell beszélni, akkor muszáj arról szólni. A remény többek közt abban manifesztálódik, hogy a cölöpökhöz kötött gondolkodásnak, ami ugyanarra a sémára próbál mindent ráhúzni, annak vége van. Nem csak itt, mindenhol.

A rovat további hírei: Közélet

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.