Egy álom beteljesül

2016. szeptember 6. (kedd) 14:02 - doszerk

A hétvégén a Deportivo Alaves gárdáját fogadja az FC Barcelona labdarúgó csapata Camp Nou-ban. S, hogy ez miért fontos számunkra? Most elsősorban azért, mert a mérkőzés megtekintésével a helyszínen teljesítheti be egyik legtitkosabb kívánságát Szatmári Ádám.

Az amatőr sportolók összefogása és a sport, a labdarúgás ereje ismét megmutatta, hogy nagyszerű dolgokat tudunk közösen, egymást segítve véghezvinni. Valóra válik ugyanis Szatmári Ádám legtitkosabb kívánsága, ami nem volt más, mint eljutni Barcelonába és megtekinteni a spanyol sztárcsapat, az FC Barcelona egyik mérkőzését a helyszínen, a világhírű Nou Camp stadionban – karnyújtásnyira korunk legnagyobb játékosaitól, Messitől, Neymartól, Suareztől.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága, az immár ötödik alkalommal kiírt Akarat Ereje Kupa zászlajára jótékony célnak azt tűzte, hogy a bevételekből, és a támogatásokból befolyt pénzt arra fordítja majd, hogy a súlyos betegséggel küzdő remek kisember, Szatmári Ádám álmát beteljesíti és eljuttatja őt, valamint édesanyját és testvérét Esztert, Barcelonába. Az utazáshoz szükséges anyagi fedezet végül össze is gyűlt, azonban rengeteg munka, levelezés, és szervezési feladat kellett még ahhoz, hogy a tervezett forgatókönyv realizálódjon. Végül minden a helyére került és szeptember 9-én már a repülőre szállhat Ádám, valamint édesanyja és testvére, hogy megérkezzenek Katalóniába, Barcelonába ahol, szeptember 11-én vasárnap, az FC Barcelona – Deportivo Alavés mérkőzést nézik majd meg.

A szervezők elmondták, hogy számtalan apróságra kellett odafigyelni ahhoz, hogy gazdaságosan költsék el a rendelkezésre álló pénzt, de mégis komfortosan, jól érezze magát a kis küldöttség.  Figyelni kellett arra is, hogy ne a meccs napjára vagy az előtte lévő napra vegyék meg a repülőjegyet, mert akkor a duplájába, vagy még többe kerül. A két nappal korábbi időpontra a jegy így nem egészen 40.000 forintba került, de már a meccs előtti napon is 88 000 forintért kapták volna meg ugyanezeket a jegyeket.

A mérkőzés belépőjegyét a Büki Péter által üzemeltetett weboldalon keresztül szerezték be, ahol minden technikai dolgot el tud intézni az, aki Barca meccsre szeretne eljutni. Azért is említjük meg Büki Pétert, mert nagyon sokat segített abban, hogy létrejöhessen a Szatmári család utazása és az ott tartózkodással járó körülmények (szállás, étkezés, stb) megoldása zökkenőmentes legyen. Büki Péter és felesége, Erika egy magyar éttermet működtet közvetlenül a Nou Camp Stadion mellett – itt biztosítják majd térítésmentesen Ádámék étkezését a kint töltött időszak alatt.

Futballárium! (kép forrása: fotballarium.com)

A házaspár azon felül, hogy egyedülálló látvánnyal (mezek, sálak, relikviák minden mennyiségben) fogadják a hozzájuk betérőket, magyaros ízekkel is viszik jó hírünket és segítséget is nyújtanak honfitársainknak (jegybeszerzés, információk, stb), ha szükséges. A tervek között szerepel, hogy Ádám DLSZ-es és dunaferres ajándékokkal lepi meg Bükiéket – így Dunaújváros is képviselteti magát a fantasztikus gyűjteményben. A mérkőzésre 46.000 forint volt két kísérő belépőjegye, Ádámnak viszont nem kellett jegyet vásárolni, ugyanis a mozgássérült nézők térítésmentesen nézhetik meg a meccseket.

Szatmáriné Szigethy Ildikó, Ádám édesanyja elmondta, hogy a kisfiú nagyon várja az utazást, a mérkőzést és mindent, ami ezzel együtt jár, hiszen egy olyan álma válik valóra a kis Barcelona szurkolónak, amit már nagyon régóta dédelgetett és a megvalósulásában nem is nagyon hittek. Alaposan fel is készültek az útra, mert a mérkőzés megtekintése mellett időt akarnak szakítani Barcelona nevezetességeinek megtekintésére is. Feltérképezték a tömegközlekedést és gyorsan kiderült, például hogy több metróállomás (szám szerint 15) nem akadálymentes, ahol ki kellene szállniuk. Ezeken a megállóhelyeken alternatív (metrós-buszos) megoldásokat kell majd választaniuk.

Kép forrása: DO-archív

A kiscsapat pontosan megtervezte a négynapos programot – figyelembe véve minden körülményt. Ildikó szerint a barcelonai tömegközlekedés, a városnézés főbb pontjainak megközelítése egyébként jól átlátható. A katalán város vezetői remekül kitalált megoldásokkal segítik a turistákat, azonban a mozgássérülteknek és segítőiknek nagy odafigyeléssel és fokozott alapossággal kell belevágniuk abba, hogy bejussanak egy-egy világhírű épületbe, múzeumba. Természetesen nem maradhat ki a tengerpart sem, ott mindenképpen el szeretnének tölteni egy napot – bízva abban, hogy jó idő lesz.

Az édesanya biztos abban, hogy rengeteg élménnyel és számtalan fotóval térnek majd haza erről a csodálatosnak ígérkező kirándulásról. Mi pedig jó utat kívánunk, érezze magát jól a kis csapat! Beke Erika és Büki Péter, Ádám utazásának támogatói is nagy örömmel segítettek a mérkőzésre kilátogató dunaújvárosi "különítménynek".

"Egy vendégünkből lett barátunktól hallottunk Ádámról és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség zezdeményezéséről! Azonnal igent mondtunk, hogy segítünk, amiben tudunk. Sajnos a mai világban az emberi szeretet egyre inkább háttérbe szorul, ez szomorú. Mi mindenképpen szeretnénk egy kicsit tenni ezért, hogy ez ne így legyen és a drága feleségemmel szeretünk adni és jó látni, ha ezzel örömet okozunk" – fogalmazott a házaspár.

Forrás. Dunaújvárosi Ladarúgó Szövetség

A rovat további hírei: Sport

Pontszerzés a véghajrában

Pontszerzés a véghajrában

2019. szeptember 24. (kedd)

Már csak egy csapat áll pont nélkül a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

2019. szeptember 23. (hétfő)

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át.

Bravúros pontszerzés

Bravúros pontszerzés

2019. szeptember 23. (hétfő)

Tetemes hátrányból felállva ért el 5-5-ös döntetlent a Phoenix Wizards elleni hazai mérkőzésen a DUE-Rudas Floorball Team az NB I második fordulójában.

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2019. szeptember 23. (hétfő)

Remek második félidei játékkal aratott háromgólos győzelmet a Grosics Akadémia vendégeként a Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata.

Második helyen végzett a Dunaferr!

Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.