Dunaújváros Hetilap

Nem bizonyított, hogy kifizetődne a bevándorlás

doszerk - 2016. szeptember 15. 8:52

Bár egyes európai vezetők azt gondolják, valamilyen módon kifizetődik a bevándorlás, a Migrációkutató Intézet kutatója szerint eddig csak kudarctörténeteket lehetett hallani: a gazdasági növekedés nem indult be, a bevándorlókról kiderült, hogy nem képzettek, az utóbbi tíz évben érkezőket nem sikerült integrálni.

Speidl Bianka az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában rámutatott: egyesek szerint az Európában már meglévő életforma, a kulturális gyökerek és hagyományok nem képviselnek olyan értéket, amelyek fenntartását érdemes biztosítani, ezzel szemben a magyar vezetés azt mondja, hogy "Európa önazonosságát meg kell próbálni megtartani", ehhez pedig bizonyos védekező mechanizmusokat kell kidolgozni az állandósuló és egyre súlyosbodó migrációs nyomás miatt.

Az M1 csatorna az interjút megelőzően bemutatta Roy Beck, a NumbersUSA, az Egyesült Államokba történő bevándorlással foglalkozó civil szervezet vezérigazgatójának korábbi előadását, amelyben arról beszélt, miért téves az az elképzelés, miszerint az Egyesült Államokba történő tömeges bevándorlás segíthet csökkenteni a szegénységet a világban. Meglátása szerint előfordulhat, hogy valójában az az 1 millió ember, akit befogadnak az amerikaiak, a legenergikusabbak, gyakran a legképzettebbek, minden bizonnyal a legelégedetlenebbek a hazájukban, és ha nem vándorolnának ki, változások előidézői lehetnének.

Fotó:MTI

A vezérigazgató úgy vélte: hiába fogadnak be évente akár 5 millió embert, akkor sem tudják megelőzni a kibocsátó országokban tapasztalt népesedési folyamatot. Speidl Bianka szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ különböző térségeiben részben a klímaváltozás, részben pedig a spontán demográfiai fejlemények miatt olyan népességnövekedés indult el, illetve olyan szintű igény és szándék van a lakóhely megváltoztatására, ami több százmillió ember vándorlását indítja majd be.

A szakértők Afrikában 33 országban a lakosság megháromszorozódására, 10 országban ötszöröződésére számítanak, az egész Észak-afrikai, Közel-keleti régióban pedig egynegyedével emelkedhet rövid időn belül a népesség. Ugyanakkor az érintett országokban ehhez nem állnak rendelkezésre a szükséges források, infrastruktúrák, ezáltal Európa folyamatos nyomásnak lesz kitéve, ha a jelenlegi helyzetet "bagatellizálja" és nem törekszik arra, hogy önmagáról egy más képet adjon a világnak - hangsúlyozta.

Hozzátette: ahogy az emberi kapcsolatokban nagyon fontos, milyen jelet ad az egyik ember a másiknak, az is lényeges, hogy az egyes tagállamok milyen választ adnak a migrációs nyomásra.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.