A kupában is jól szerepelne a DPASE

spigott - 2016. október 25. 7:57

Nem a DPASE labdarúgói számítanak a Szolnok elleni kupameccs esélyesének, ám Dobos Barna együttese megtréfálná másodosztályú vetélytársát a Dunaújvárosi Stadionban.

Nem pont úgy sikerült a Dunaújváros PASE hétvégi bajnokija, ahogy azt a gárda vezetői, játékosai és drukkerei elképzelték, ám túl sokáig nem lehetett bosszankodni a Dabas-Gyón elleni hazai iksz után, ugyanis ma már újabb feladat vár együttesünkre, mely délután öt órától a Magyar Kupa hetedik fordulójában lép pályára az NB II-es Szolnok ellen. Dobos Barna tanítványai az előző fordulóban kapcsolódtak be a sorozat küzdelmeibe, s a Sárrétudvariban aratott magabiztos, 2-0-s sikerrel biztosították helyüket a legjobb hatvannégy között, míg csapatunk mai vetélytársa a Monori SE otthonában nyert még simábban, 7-1-re.

Komoly feladat vár tehát a dunaújvárosi fiatalokra, hiszen egy magasabb osztályból érkező ellenféllel szemben kell bizonyítaniuk, ám csapatunk szakvezetője bízik abban, hogy sikerül meglepni a másodosztályú szolnokiakat, bár Dobos Barna azt is elismeri, hogy hiába játszhatunk hazai környezetben, a vendégek számítanak a mérkőzés és a továbbjutás esélyesének.

Kép: DO-archív

"Persze a Szolnok a mérkőzés esélyese, de szeretnénk ezt a papírformát felborítani. Ez egy jó értékmérő lesz a csapatunk számára, hiszen egy magasabb ligából érkező ellenféllel szemben kell játszanunk. Az látszik, hogy az NB III-as mezőnyben azért szépen megálljuk a helyünket, s abban az építkezésben, amely jelenleg nálunk zajlik, mindenféleképpen hasznos lehet a ma délutáni találkozó. Mi a jövőben szeretnénk a másodosztályban szerepelni, s most felmérhetjük, hogy hol is tartunk egy NB II-es csapathoz képest. Tavaly tavasszal sajnos gyengék voltunk a másodosztályhoz, ezért is várjuk kíváncsian a Szolnok elleni meccset, mert ez jó összehasonlítási alap lesz abban, hogy hol is tartunk jelenleg. Sajnos Hajdók Gábor és Nyúl Krisztián játékára továbbra sem számíthatunk sérülés miatt, de a többiek nagy becsvággyal várják a Szolnok elleni mérkőzést, melyen természetesen számítunk szurkolóink segítségére is" – fogalmazott a Dunaújváros PASE szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.