Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere - Egy jótékonysági akció újabb sikere

Molnár Emese - 2016. október 19. 13:57

Több mint ötszázezer forint gyűlt össze a város kenyerének eladásából az elmúlt negyedévben, amely támogatást a Családok Átmeneti Otthona részére adományoztak. Az ünnepélyes átadóra szerdán került sor a Frangepán utcában lévő otthonban.

A Széchenyi Pékség, az önkormányzat, a helyi Tourinform iroda közös akciójával, és a városlakók segítségével negyedévente mindig más és más intézménynek nyújtanak támogatást, amely a pékség által készített, Dunaújváros kenyerének eladásából tevődik össze. Minden eladott burgonyás kenyér árából ötven forintot a jótékonysági célra ajánlanak fel. Elsőként a Jószolgálati Otthon Közalapítvány részére adtak át mintegy 544 ezer forintot, most pedig a Családok Átmeneti Otthona kaphatott 534 ezer forintot. Ez azt is jelenti, hogy a város lakói több mint tízezer darabot vásároltak Dunaújváros kenyeréből az elmúlt három hónapban.

Az ünnepélyes átadóra szerdán került sor a Frangepán utcában lévő Családok Átmeneti Otthonában. Mórocz Erika, a helyi Tourinform iroda vezetője úgy fogalmazott, szívmelengető látni, hogy olyan intézménynek tudnak segíteni, amely a szociális szféra egyik kiemelkedő helyszíne, amely az elmúlt tizenöt évben több száz család számára nyújtott segítséget kezdve a gyerekekkel való foglalkozásokon át a munkakeresésig.

Boross Balázs, az otthon vezetője megköszönte az önkormányzatnak, Cserna Gábor polgármesternek, valamint a Széchenyi Pékségnek, hogy kedvezményezettként részt vehettek az akcióban. Fennállásuk jelentős pillanatának nevezte az átadást, ugyanis ekkora összeget megközelítőleg sem kaptak még, és ez hatalmas segítséget jelent nekik abban, hogy megvalósíthassák elképzeléseiket. Az összeget főleg a gyerekekre fordítanák, sporteszközök, játékok vásárlására és közös táborozás megvalósítására.

Lissák Kálmán, a Széchenyi Sütőipari Kft. ügyvezetője is elismerte, a kenyér sikere minden várakozásukat felülmúlja. Kiemelte, továbbra is szeretnének, akár más módon is segíteni a helyi szervezeteknek, hiszen sokaknak lenne még szükség támogatásra.

Az akció következő kedvezményezettje a Bölcsődék Igazgatósága és annak öt tagintézménye lesz. Dobráné Szabó Márta igazgató a dolgozók, a gondozottak és a szülők nevében is megköszönte a lehetőséget és elmondta, a várva várt összeget gyerekjátékokra, valamint az egészségfejlesztési programjukhoz szükséges eszközök beszerzésére fordítanák.

A rovat további hírei: Közélet

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

2022. jan. 19.

A nyílt ülésen 23, majd zárt ajtók mögött további 2 tételről dönthetnek a képviselők a Városházán csütörtökön délelőtt.

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

2022. jan. 19.

Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás polgármester összegzése a város hivatalos oldalán. Mutatom!

DSTV: új parkolók a volt ADU iskolánál

DSTV: új parkolók a volt ADU iskolánál

2022. jan. 19.

Megkezdődött a volt ADU iskola mögötti terület parkolóvá alakítása, derül ki a DSTV összegzéséből. A munkálatok nyomán hetven új parkolóhely könnyíthet az autósok életén a Római városrészben. Hangkép.

Már kilencedszerre segítettek a Hankook önkéntesei

Már kilencedszerre segítettek a Hankook önkéntesei

2022. jan. 18.

A helyi közösségekkel összefogva 2021-ben összesen 30 közösségi tér, bölcsőde, óvoda és iskola újult meg – a megvalósításához 18 millió forinttal járult hozzá a koreai cégcsoport. KÖSZ, Hankook!

Kórház: fontos fejlesztések a szülészeten

Kórház: fontos fejlesztések a szülészeten

2022. jan. 18.

Felújított szülőszoba,  megújult géppark, eredményes továbbképzések – sikerrel valósult meg a fejlesztés a kétlépcsős családbarát szülészet pályázat révén a Szent Pantaleon Kórházban.

Szabó Zsolt: "... sok lakossági kérést sikerült teljesíteni"

Szabó Zsolt: "... sok lakossági kérést sikerült teljesíteni"

2022. jan. 18.

A Technikum városrész problémáira igyekszik megoldást találni a körzet képviselője – Szabó Zsolt a hátráltató tényezők ellenére is eredményesnek ítélte a tavalyi évet, és komoly terveket dédelget.

7 milliárdos beruházás a Dunacellnél

7 milliárdos beruházás a Dunacellnél

2022. jan. 17.

Az eddig félkész termékek 70 százaléka késztermékké válhat a többlépcsős beruházás révén a JRS Csoport dunaújvárosi gyártóbázisán, derült ki a ma délutáni összetartáson.