Elmaradt a remélt siker

Szárszó Lajos - 2016. október 21. 19:58

Nem tudta megismételni az elmúlt hetek jó teljesítményét, csak 1-1-es döntetlent játszott a Dabas-Gyón elleni mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. A dunaújvárosi fiatalok ezúttal szokottnál több hibával játszottak, s bár így is volt esélyük a sikerre, végül meg kellett elégedniük az egy ponttal.

A múlt héten a listavezető Szigetszentmiklós ellen remek, 3-0-ás győzelmet szerző Dunaújváros a sereghajtók közé tartozó, jelenleg a tabella tizenhatodik helyén álló Dabas-Gyón együttesét fogadta. Ettől függetlenül nem várt könnyű feladat labdarúgóinkra, hiszen a vendégek nem szerettek volna pont nélkül hazatérni, ezért kemény taktikai harcnak néztünk elébe. Mint az várható volt, az eső áztatta pályán a Dabas-Gyón a stabil védekezésből indított kontra játékra rendezkedett be, így a siker érdekében nekünk kellett sokkal kezdeményezőbbnek lennünk. Ennek megfelelően jól kezdtek a hazaiak, akik már a második percben veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, de Ablonczy lövését könnyen védte Kovács. Tízpercnyi játszadozás után a semmiből érkezett a vendég vezetés. Páles Tamás könnyelműsködött a tizenhatoson belül, akitől elcsente a labdát Sós Márkó, aki az elvetődő Vaszócsik mellett éles szögből lőtte ki a kapu hosszú sarkát (0-1).

Ez felébresztette a mieinket, akik nagyobb tempóra kapcsoltak. Ablonczy szabadrúgása csattant a felső lécen, majd Páles szöglet utáni fejese szállt mellé. A folytatásban megmaradt a hazai labdatartási fölény, de helyzetek nélkül. A 25. percben ez megtört, miután az ellenfél térfelén sikerült labdát szerezni, melyet Dobos Áron remek mozdulattal emelt középre az érkező Tóth Tibor fejére, aki azt a kapus mozgásával ellentétes irányban fejelte a kapuba (1-1). Tíz perccel később mindenkiben megdermedt a vér, amikor Nagy Adrián szöglete csúszott ki kapusunk kezéből, de Csendes még a gólvonal előtt megállította a labdát. Harminc másodperccel később viszont Vaszócsiknak mondhattunk köszönetet, aki Borsos löketét öklözte oldalra. A 42. percben ismét a felső vas mentette meg a Dabast egy szabadrúgást követően, majd Csendes fejelt centikkel a jobb alsó mellé. De nem csak nekünk, hanem a vendégeknek is voltak lehetőségei. Sós fejese, majd Nagy távoli bombája okozott veszélyt.

Tóth Tibor (labdával) gólja csak egy pontot ért!

Fordulás után az első lövés Dobos Áron nevéhez köthető, melyet Kovács vetődve hárított, majd Király Bence labdája gurult mellé. Egyértelműen a hazaiak vették át a játék irányítását, akik Ablonczy révén kerültek újabb helyzetbe, mégis a vendégek kerültek közelebb a vezetés megszerzéséhez, de Vaszócsik lábbal védte Nagy közeli lövését. Ez azonban nem zavarta meg a Dunaújváros lendületét, akik folyamatos nyomás alatt tartották a Dabast. Király egy kipattanó után lőtt messziről csattanós kapufát, melyet - a helyzeteket tekintve - pár perces csend követett. Ezt Csehi betörése törte meg, aki gyanús körülmények között csúszott el a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Már az utolsó negyedórába léptünk, amikor Tóth az alapvonalról gurított vissza pontatlanul, majd Dobos Áron ívelését Novák fejelte kapura, Kovács azonban könnyen hárított. Két perccel később javította hibáját, hiszen szép keresztpassza Ablonczyt találta meg, akinek lövése fölé szállt. Hiába volt a hazai mezőfölény, az meddőnek bizonyult. A 92. percben Tóth lábában volt a győztes találat, aki már csak a vendég kapussal állt szemben, de a lövését Kovács lábbal védte.

Dunaújváros PASE – Dabas-Gyón 1-1 (1-1)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Csendes Péter, Páles Tamás, Ablonczy Gerjén, Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Blatt Pál, Király Bence (Novák Zsombor a 62. percben), Kercsó Bence. Vezetőedző: Dobos Barna.

Dabas-Gyón: Kovács Tamás – Méder Bence, Kozma István, Mészáros Roland, Vasas Attila (Pirik Tamás a 62. percben), Borsos Csaba, Csepregi Richárd, Lannert Bence, Sós Márkó (Horváth Richárd a 89. percben), Lakatos Soma (Poncok Csaba a 62. percben), Nagy Adrián. Vezetőedző: Aranyos Imre.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.