Gyönyörű siker a MAC ellen

spigott - 2016. október 22. 21:01

Óriásit küzdött, s a második harmadban nyújtott parádés játékának köszönhetően 6-5-ös győzelmet aratott a MAC elleni mérkőzésen az Acélbikák jégkorong csapata.

A MOL Liga tabellájának második helyén álló MAC gárdáját fogadta ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a ligasorozat 13. fordulójában. A két gárda a közelmúltban már megmérkőzött egymással, s a fővárosban lejátszott találkozón a házigazdák örülhettek 2-0-s sikernek, így volt miért visszavágnia a Bikáknak, akik közé hosszú idő után újra visszatérhetett egyik nyári igazolásuk, az orosz Danyil Kaszkov, aki még a felkészülési időszak utolsó edzőmeccsén szenvedett súlyos térdsérülést.
A mérkőzés első harmada azonban nem a dunaújvárosiak elképzelései szerint alakult, mert a nyitó húsz percben túl sokat hibázott együttesünk ahhoz, hogy abból bármi jó is kisüljön számára. A vendégek jobban, gyorsabban, keményebben kezdtek, s ugyan emberelőnyből, de egy csúnyán eladott hazai korongból meg is szerezték a vezetést a hatodik percben (0-1).

Szerencsére nem kellett sokat várni az egyenlítésre, mert ötven másodperccel később Kaszkov lehetetlen szögből lőtte ki a rövid fölsőt, ám hiába reméltük azt, hogy feljavul a mieink játéka, a harmadból hátralévő időben továbbra is a vendégek akarata érvényesült (1-1). A fővárosiak remekül támadták le a DAB védelmét, rengeteg korongot szereztek a mieink harmadában, s ebből folyamatos veszély alatt tartották Duschek kapuját, s a volt dunaújvárosi Mestyán góljával a 17. percben a vezetést is visszaszerezték (1-2).

Komoly változásra lett volna szükség a folytatásban ahhoz, hogy legyen esély a sikerre, s érezték ezt az Acélbikák is, akik parádés második húsz percet produkáltak. Még egy perc sem telt el a harmadból, mikor Dansereau szólózhatott, s bár úgy tűnt, hogy túlhúzza magát a kapuson, érkezett mögötte Cseter, aki kegyetlenül kihasználta a ziccert (2-2). Alig telt el újabb négy perc, mikor már DAB-vezetést mutatott az eredményjelző, köszönhetően Becze Tihamérnek, aki Borbás hajszálpontos átadását váltotta a harmadik hazai találatra (3-2).

Láthatóan meg is zavarodtak a vendégek, akik hiába próbáltak tempót váltani, veszélyesebb lehetőségei a mieinknek voltak, ám Bálizs többször is megmentette csapatát az újabb góltól. A játékrész második felében több felesleges kiállítással hozta magát még nehezebb helyzetbe a MAC, úgy meg aztán pláne, hogy a fórokkal kiválóan élt együttesünk. A 38. percben Ozols ágyúzott a kékről a kapu bal oldalába, majd fél perccel a harmad vége előtt Dansereau lőtt akkora gólt, hogy a vonalbíró közel fél percig kereste a vas alá ragadt pakkot (5-2).
Nyeregben érezhette magát az utolsó harmad előtt együttesünk, s a mieink magabiztossága a 46. percben tovább nőtt, miután egy remek támadás végén Nagy Márk is meglőtte a maga találatát, s ekkor kevesen gondolták, hogy tartogat még izgalmakat a hátralévő szűk tizennégy perc (6-2). A vendégek becsületére váljék, hogy ekkor sem adták fel a küzdelmet, s Escobedo emberelőnyös találatával fel is jöttek mínusz háromra az 50. percben (6-3).

Ekkor a mieink ellen fújt be sorozatban három kiállítást is a játékvezetői páros, s bár a jogosságukkal lehetett vitatkozni, a lényegen sajnos nem változtatott, mert előbb Kovács Csaba, majd Kovács Bronson mattolta Duscheket, így az 55. percre minimálisra olvadt a Bikák tetemes előnye (6-5). Nem sokkal később jött egy újabb MAC-fór, de ezt végre sikerült kivédekeznie a mieinknek, majd hiába hozta le kapusát is a fővárosi alakulat, az önfeláldozóan védekező dunaújvárosiak megőrizték előnyüket, s parádés, 6-5-ös sikert aratva szereztek nagyon fontos három pontot.

Lee Gilbert: - Az elején nem korcsolyáztunk megfelelően, nem dolgoztunk keményen, nem voltunk elég fizikálisak. A második harmad előtt elsősorban ezt kértem a srácoktól, akik ezt maximálisan végre is hajtották, ebből az ellenfél kiállításokat kapott, amikből szerencsére sikerült gólokat is szereznünk. Külön öröm volt Nagy Márk gólja, nagyon megdolgozott érte a fiatal sor, és mint a végén kiderült, óriási szükségünk volt arra a találatra. Sajnos a meccs vége felé a játékvezetők a kelleténél jobban beleavatkoztak a mérkőzésbe, több gyenge ítélet is volt, ami miatt nagyon szoros lett a vége, de úgy gondolom, hogy megérdemelten győztünk és nagyon örülök, hogy ezt ennyi ember előtt tettük! Ezúton is köszönjük a biztatást a lelkes szurkolóknak - az ő érdemük is ez a ma esti siker!

DAB – MAC 6-5 (1-2, 4-0, 1-3)

DAB: Duschek, Hruby (1), Ozols 1 (1), Azari (1), Cseter 1, Dansereau 1 (1), Ölander, Pfeil, Kaszkov 1, Borbás (2), Becze 1 (1), Ladygin, Lencsés, Németh, Szepessy B., Léránt, Lévai, Tanka, Mátyásy (1), Nagy M. 1, Odnoga. Vezetőedző: Lee Gilbert.

MAC: Bálizs, Escobedo 1, Pozsgai, Booras, Bödök, Jubinville (1), Kovács B. 1, Vokla, Nagy K., Keresztury (1), Terbócs, Ruikka, Mestyán 1, Silló (1), Nagy G. (1), Kovács Cs. 2 (1), Lakatos, Roczanov, Tóth, Schmál. Vezetőedző: Majoross Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.